Σελίδες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κόμμα ΕΕΜΜ προς Αλβανό Υπ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Να συγκεντρωθεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα σε μία διοικητική Περιφέρεια

400ΠΡΟΣ κ.  BLEDI ÇUÇI
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ   ΤΙΡΑΝΑ

Το MEGA-ΕΕΜΜ είναι πολιτικός φορέας με ξεκάθαρο και συγκεκριμένο πρόγραμμα και με βασικό άξονα την παρακολούθηση και επίλυση των θεμάτων που άπτονται της καθημερινής διαβίωσης και της προοπτικής της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, βάσει πάντα του Συντάγματος της χώρας και των Διεθνών Συμβάσεων περί των εθνικών μειονοτήτων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιτήρηση των Ελληνοαλβανικών συνόρων με κάμερες

Την κατασκευή ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης της Ελληνοαλβανικής μεθορίου με κάμερες στα πρότυπα του Έβρου, προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Καστοριά.
Όπως δήλωσε, η σχετική μελέτη έχει ήδη ανατεθεί στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου και το έργο εντάσσεται στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου 2014-2020. 


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αφού επιθεώρησε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στο νομό Καστοριάς, ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και συνοριοφύλακες για τα προβλήματα αστυνόμευσης που υπάρχουν και για το ζήτημα της αποψίλωσης δασικών εκτάσεων λόγω της παράνομης υλοτομίας, ανακοινώνοντας την παροχή αστυνομικών οχημάτων και θερμικών καμερών εντός των επόμενων ημερών. 


Αλβανοί έστησαν ανθελληνικό μνημείο στο δρόμο Χιμάρας-Αυλώνα - Παρόμοιες περιπτώσεις τουρκολαγνείας

• Συνεχίζουν να προκαλούν με λόγια, αλλά και με… έργα τον απανταχού Ελληνισμό, ακραία εθνικιστικά στοιχεία της Αλβανίας, με την ανοχή, δυστυχώς, της Κυβέρνησης των Τιράνων. 

Έτσι, στα Ακροκεραύνεια όρη, στον αυχένα Λογαρά, στον δρόμο Χιμάρα - Αυλώνα, εκεί όπου ήταν τα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία το 1912 – 1917, τοποθέτησαν μνημείο (φωτό), η επιγραφή του οποίου είναι στα αλβανικά και μεταφράζεται:  
«Ο λαός της περιοχής των Δουκάτων (Dukati) μαζί με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Αυλώνας αμυνθήκαμε για την ανεξαρτησία από την επίθεση των σωβινιστών Ελλήνων».
Φορέας που ανέγειρε το μνημείο δεν αναφέρεται.

Ποια είναι η αλήθεια… 

Ας υπαχθεί επιτέλους η Β. Ήπειρος στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως να τελειώνει μια και καλή το θέμα!

Ότι και να κάνει ο Αναστάσιος οι Αλβανοί δεν θα τον αγαπήσουν


Με τον τίτλο «Η αποστολή του Αναστάσιου είναι διασπαστική και αντι-αλβανική στα Τίρανα- στην υπηρεσία του φαντάσματος της Βορείου Ηπείρου», η εφημερίδα «Sot» της Αλβανίας, στην έντυπη έκδοσή της,  καταφέρεται κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου (Γιαννουλάτου) και θέτει ερωτήματα γιατί δεν έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή ένας Αλβανός.


Το δημοσίευμα αναφέρεται στο ιστορικό τοποθέτησης του Αναστάσιου στη θέση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος με τη μεσολάβηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Υποστηρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν  εξυπηρετεί τα αλβανικά συμφέροντα, αλλά τα ελληνικά.

Επιστολή κόμματος ΕΕΜΜ προς την Υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού της Αλβανίας Λιντίτα Νικόλα

399Προς κυρία Λιντίτα Νικόλα
Υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού
                                                                              Τίρανα
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Σας ευχόμαστε επιτυχίες στο καθήκον σας επικεφαλής του θεσμού της παιδείας στη  χώρα μας.
Το Κόμμα ΜΕΓΚΑ, ως πολιτικός φορέας με πρόγραμμα εξειδικευμένο στην επίλυση των προβληματισμών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας βάσει του Συντάγματος και των διεθνών συμφωνημένων για τις εθνικές μειονότητες, προσφέρεται να συνεισφέρει στη βελτίωση και ανάπτυξη της παιδείας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Οι Αλβανοί αναμοχλεύουν πάθη και διαστρεβλώνουν την ιστορία…

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ

* Στις αρχές του μήνα επισκέφτηκαν την γειτονική και συγγενική (;!) μας χώρα ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Εκτός από τον υπουργό των Εξωτερικών ο Πρόεδρος της Ελλάδας είχε συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αλβανίας σε μια προσπάθεια καλής θελήσεως και ενισχύσεως των διμερών σχέσεων.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας είχε στα Τίρανα συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Αλβανικού κράτους Μπουγιάρ Νισάνι, με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα. Από τις συναντήσεις αυτές εύκολα συμπεραίνει κανείς την κακοπιστία των Αλβανών και την ακόρεστη επιθυμία τους να εγείρουν συνεχώς απαιτήσεις από την Ελλάδα, κατά τρόπο μάλιστα όχι και τόσο διπλωματικό.

Οι Αλβανοί στη νότιο Σερβία ύψωσαν την αλβανική σημαία


www. echedoros-a.grΟι πολίτες, τα τοπικά αλβανικά κόμματα και τα θεσμικά όργανα του δήμου του Πρέσεβο, στην νότιο Σερβία, ανάρτησαν την αλβανική σημαία για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας – την 28η Νοεμβρίου- γνωστή ως Ημέρα της Σημαίας.                                                                    
Το δημοτικό συμβούλιο του Πρέσεβο οργάνωσε  για την επέτειο αυτή εορταστική εκδήλωση  στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι, η οποία χαρακτηρίζεται ως διαμαρτυρία των Αλβανών κατοίκων της πόλης.


Σύμφωνα με το δήμαρχο του Πρέσεβο, Μουσταφά Ραγκμί, το δημοτικό συμβούλιο που συνήλθε στις 10:30 αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκδήλωση- διαμαρτυρίας μπροστά στο δημοτικό κατάστημα, ενώ για το βράδυ διοργάνωσε ένα καλλιτεχνικό – πολιτιστικό πρόγραμμα.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

28 Νοεμβρίου 1912: Και ξαφνικά, η Αλβανία!

Η Αλβανία δημιουργήθηκε μέσα από τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912 - 13, ως δυτικό ανάχωμα στα πανσλαβιστικά σχέδια του τσάρου της Ρωσίας. Εμπνευστές η Αυστρία και η Ιταλία που είδαν το νέο κράτος ως τη μόνη λύση για να εμποδίσουν την αιχμή του ρωσικού δόρατος, Σερβία, να βγει στην Αδριατική. Με όπλο τον εκβιασμό των μεγάλων δυνάμεων, οι Αλβανοί εισέπραξαν από το Μαυροβούνιο την περιοχή της Σκόδρας, από τη Σερβία όλα τα εδάφη που κυρίευσε ως το Δυρράχιο και από την Ελλάδα τη Βόρεια Ήπειρο. Σχηματίστηκε, έτσι, η Αλβανία.
Όλα ξεκίνησαν από ένα χαρτί που είχαν συνυπογράψει Νεότουρκοι και Αλβανοί τον Αύγουστο του 1912, με το οποίο η Οθωμανική αυτοκρατορία παραχωρούσε προνόμια και ουσιαστικά αναγνώριζε την ύπαρξη της αλβανικής εθνότητας. Που, έτσι κι αλλιώς, υπήρχε. Τον Νοέμβριο, οι Τούρκοι είχαν εγκλωβιστεί από τους Έλληνες στα Γιάννενα κι από τους Μαυροβούνιους στη Σκόδρα. Κι ανάμεσα σ’ αυτούς και στις λοιπές δυνάμεις της Τουρκίας μεσολαβούσαν ολόκληρη η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Δυτική Θράκη, ενώ ο ελληνικός στόλος εμπόδιζε την πρόσβαση από τη θάλασσα. Κι αφού απειλή καμιά δεν υπήρχε, οι Αλβανοί φύλαρχοι μαζεύτηκαν στον Αυλώνα και ανακήρυξαν την αυτονομία της Αλβανίας (28 Νοεμβρίου του 1912).

Συνελλήφθησαν όλοι οι δραπέτες των αλβανικών φυλακών

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας για τους τρεις δραπέτες των αλβανικών φυλακών, καθώς το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο καταζητούμενοι, ενώ ένας ακόμη είχε συλληφθεί την Τετάρτη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας, εντοπίστηκαν οι τρεις ένοπλοι δραπέτες στην ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στην Καστοριά και σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ των τριών και των αστυνομικών σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας.

Αρχικά οι δύο από τους ενόπλους κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο τρίτος συνελήφθη και είναι τραυματισμένος. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε ένα καλάσνικοφ. 

Επιστολή του κόμματος ΕΕΜΜ στον αλβανό Υπουργό Εσωτερικών τα προβλήματα τάξης και ασφάλειας στις περιοχές που κατοικούνται από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα

398Προς τον κ. Σαϊμίρ Ταχίρι
Υπουργό Εσωτερικών
                                Κοινοποίηση Κ. ΄Εντι Ράμα
                                Πρωθυπουργό της Αλβανίας

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Σας ευχόμαστε επιτυχίες στο καθήκον σας ως επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σας ενημερώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα στις περιοχές όπου διαβιεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα έχει εμφανιστεί ξανά ένα φαινόμενο με επικίνδυνες συνέπειες για την κοινότητα: η ανασφάλεια και η έλλειψη  τάξης. 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ε.Ε. προς Αλβανία: Πάρτε μέτρα τώρα για πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς - Ουδεμία όμως αναφορά για την Ελληνική Μειονότητα



PEΠOPTAZ ΧΡ. ΤΣΕΤΣΗΣ

• Την «ανησυχία της για τη διαφθορά η οποία εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην Αλβανία», εξέφρασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ε.Ε. κατά τη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα Τίρανα, υπό την προεδρία του κ. Eduard Kukan, εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ανωτέρω Επιτροπή κάλεσε την Αλβανική κυβέρνηση να θέσει ως βασική προτεραιότητα τα εξής σοβαρά θέματα – σύμφωνα με τη γνωμοδότηση 2010 της Επιτροπής – και να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα:

Ψηφίσματα της Παμποντιακής για τις συντάξεις του ΟΓΑ και το ανθελληνικό "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο"

Σφοδρή και ομόφωνη η απάντηση - καταδίκη των Ποντίων στο ανθελληνικό «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 24-11-2013

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

      Εμείς οι 550 σύνεδροι της εκλογικής συνέλευσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος  που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη την 24η Νοεμβρίου 2013 ομόφωνα :
      

1) Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας και καταδικάζουμε την κυβερνητική απόφαση για την διακοπή των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων γερόντων μας από τις χώρες του Καυκάσου και της Μαύρης Θάλασσας. Η ακατανόητη αυτή απόφαση οδηγεί τους συμπολίτες μας στην βιολογική εξάλειψη και αφανισμό καθώς περικόπτεται και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μιχάλης Σέρβος προς Πανηπειρωτική Αμερικής: Οι Ηπειρώτες στην Ήπειρο χρειάζονται τα χρήματα πιο πολύ από αυτούς της Διασποράς


Προς: Διοικητικό Συμβούλιο και Μέλη 
Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

26 Νοεμβρίου 2013

Θέμα: Χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος προς την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής

Αισθάνομαι την υποχρέωση να επικοινωνήσω μαζί σας, διότι ο κ. Χρήστος Τζέλιος φοροτεχνικός της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (Π.Ο.Α.), με ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ζητά λεπτομερέστατα να μάθει, που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα που έστειλαν στην Π.Ο.Α. επί Προεδρίας μου, 2005 - 2007, με Υπουργούς Εξωτερικών τότε, τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη και αργότερα την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Επίκαιρη ερώτηση Βουλευτή Χ.Α. Ηλία Παναγιώταρου για την αντιμετώπιση των αλβανικών προκλήσεων

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την αντιμετώπιση των αλβανικών προκλήσεων»

Οι Αλβανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις εναντίον της χώρας μας. Εκτός από το ανύπαρκτο θέμα «τσάμηδων» που τέθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Αλβανία, ο Αλβανός πρόεδρος Νισάνι, τόνισε ανάμεσα σε άλλα, ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων παραμένει προς επίλυση, θέτοντας ουσιαστικά ζήτημα ΑΟΖ.  
Επίσης οι Αλβανοί τηρούν μία αδιάλλακτη στάση και γενικά κωλυσιεργούν σε χρόνια ζητήματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπως το ζήτημα των περιουσιών που κατασχέθηκαν από το καθεστώς Χότζα, το ζήτημα της περισυλλογής των οστών των νεκρών Ελλήνων του ελληνοϊταλικου πολέμου κλπ. 

26 Νοεμβρίου: Μνήμη Αγίου Σοφιανού, Επισκόπου Δρυϊνουπόλεως καί Αργυροκάστρου


Βιογραφία

Ο Άγιος Σοφιανός, υπήρξε σημαντική θρησκευτική προσωπικότητα της εποχής του στην περιοχή της Ηπείρου και θεωρείται ο πρόδρομος του Κοσμά του Αιτωλού (βλέπε 24 Αυγούστου). Γεννήθηκε πιθανότατα στο χωριό Πολύτσιανη (περιοχή Πωγωνίου της Βορείου Ηπείρου). Έμεινε γνωστός από τη στιγμή που ανέλαβε επίσκοπος Δρυινουπόλεως (περιοχή Αργυροκάστρου, Δέλβινου, Χειμάρρας).

Το 1672 μ.Χ. ίδρυσε στο τοπικό μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου σχολείο. Την εποχή που έζησε, οι εξισλαμισμοί ήταν ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο. Ο ίδιος θέλοντας να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση περιόδευε από χωριό σε χωριό για να πείσει τον κόσμο να διατηρήσει τις παραδόσεις και την θρησκεία του. Το 1711 μ.Χ., λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, παραιτείται από τα ιερατικά καθήκοντα και γίνεται μοναχός για να αποδοθεί αποκλειστικά στο κηρυκτικό και ιεραποστολικό του έργο.

Η Βόρειος Ήπειρος μετά τη χάραξη των Ελληνοαλβανικών συνόρων

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ

*   Μετά την οριστική διευθέτηση των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά επεδίωξε την ανάπτυξη των Ελληνοαλβανικών σχέσεων και γειτονική συνεργασία, οι αλβανικές κυβερνήσεις πολιτεύτηκαν τελείως αντίθετα.

Ο Πάγκαλος με βάση την ελληνοτουρκική σύμβαση (Ιανουάριος 1923) θα μπορούσε να στείλει στην Τουρκία τους μουσουλμάνους της Θεσπρωτίας. Δεν το έπραξε. Τους κράτησε ως αλβανική μειονότητα. Πολλοί Αλβανοί σπούδαζαν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε στρατιωτικές σχολές. 
Ακόμη, η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τον Αχμέτ Ζώγου ως Βασιλιά της Αλβανίας.
Παρόλα αυτά, η Αλβανία ξεκίνησε ένα συστηματικό πρόγραμμα αφελληνισμού του Ελληνικού στοιχείου και αφανισμού της εθνικής ελληνικής μειονότητας, που αδίκως υπήχθη στο αλβανικό κράτος.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Κόμμα Πομάκων ιδρύεται στη Βουλγαρία

«Το νέο κόμμα  "μυρίζει"  εμπλοκή των τουρκικών  μυστικών  υπηρεσιών»

Οι Πομάκοι της Βουλγαρίας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους πολιτικό κόμμα.
Ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πομάκων», Εφραίμ Μολόφ, ανακοίνωσε ότι εντός δύο εβδομάδων οι Πομάκοι θα έχουν το δικό τους πολιτικό κόμμα.

Ο Μολόφ τονίζει ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός θα πρέπει να βασίζεται σε μια εθνική βάση και να παράσχει την ενότητα και την αλληλεγγύη του λαού.

Γιόρτασαν τα 20χρονα του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων Νομών Δελβίνου και Αγ. Σαράντα


Την διάνυση δύο δεκαετιών από την ημέρα της ίδρυσης του Συλλόγου τους γιόρτασαν  στην Έδρα του Συλλόγου τους στην Αγία Σόφια (Ντερμίσι), στις 23 Νοέμβριου, οι Συνταξιούχοι Ελληνοδιδάσκαλοι Νομών Δελβίνου και Αγίων Σαράντα.

Ήρθαν οι συνταξιούχοι δάσκαλοι από την περιοχή του Θεολόγου και της Λιβαδειάς, του Αλίκου και του Μεσοποτάμου, από τις πόλεις των Αγ. Σαράντα και του Δελβίνου να επισκεφτούν και μια άλλη φορά την Έδρα και το Μουσείο τους, που μόνοι τους και με κόπο τα σήκωσαν, να ειδωθούν και να ξεπονέσουν, μα και να συμμετάσχουν στην ιωβηλαία  τους γιορτή, αυτή των 20χρονων του Συλλόγου.
Ανάμεσά τους κι ένα πούλμαν από το Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Θεσπρωτίας, με την Πρόεδρό του την κ. Βασιλική Τσεκούρα-Μακατσιώρη. Ακόμα και μια αντιπροσωπεία από το Σύνδεσμο Συνταξιούχων Δασκάλων Νομού Αργυροκάστρου με τους: εκδότη και αρχισυντάκτη της εφημερίδας «το Όραμα» Θεόδωρο Βεζιάνη και Δημήτρη Παππά.

Τα "ΤΟΛΜΗΡΑ" για τον αλβανό "ερευνητή" που ενοχλείται από τα ελληνικά μνημεία στη Β. 'Ηπειρο

Γιωργος Γιαννακης❁ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΓΙΑ... ΜΠΑΤΣΕΣ!

Τον βάρεσε η μ...ία στο κεφάλι έναν Αλβανό ερευνητή κι άρχισε να γράφει τις π...ριές του κόσμου εναντίον της μειονότητας που τιμούν με προτομές ή άλλες έκδηλώσεις όσους πατριώτες βοήθησαν στην απελευθέρωσή τους!

■ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ...

Ακούει το όνομα Ζέρβας ο Αλβανός τιποτολόγος και κάνει διάφορους συνειρμούς, ένας εκ των οποίων είναι ο Μιχάλης Σέρβος, ο οποίο κατοικοεδρεύει στις ΗΠΑ, που κατά τον αλβανό «ιστορικό» είναι απόγονος του Ν. Ζέρβα! Δηλαδή... φέξε μου και γλίστρισα ένα πράγμα, για να μην επικαλεστώ την ρήση Χ.Ψ.Α.!

Εθνικιστικά κόμματα ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις Ευρωεκλογές του 2014

Τρίτη δύναμη στο Στρασβούργο και η αγχόνη που θα πνίξει τα παραδοσιακά κόμματα. Αυτή είναι η προσδοκία των επτά μεγάλων ακροδεξιών δυνάμεων της Ευρώπης, που θα κατέβουν ενωμένα στις κάλπες των ευρωεκλογών του Μαΐου. Είναι αυτή αιτία για να χάσουν τον ύπνο τους οι κυβερνώντες στην Ε.Ε. ή πρόκειται για μια υπερβολική ανησυχία;

Επτά κόμματα, από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Σλοβακία, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 18ης Μαΐου, επιδιώκοντας να καταστούν η «τρίτη δύναμη» στο Στρασβούργο. Η πρώτη ανακοίνωση έγινε από το αυστριακό αντιπολιτευόμενο Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) -στις πρόσφατες εκλογές συγκέντρωσε 20,5%-, το οποίο διοργάνωσε τη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς που συμμετέχουν στην πλατφόρμα Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ελευθερία.