Σελίδες

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Στρατηγός Επιτήδειος σε αλβανό βουλευτή: Με τεχνάσματα αφαιρείτε τις περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας


Παρέμβαση στην συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για  τις προοπτικές της ολοκλήρωσης της ΕΕ και της διαδικασίας προσχώρησης των Δυτικών Βαλκανίων.

Ακολουθεί η ομιλία:
Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Καταρχάς θα ήθελα και εγώ να καλωσορίσω τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι χώρες τους να ξεπεράσουν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και να γίνουν μέλη της ΕΕ.
Θα ήθελα να απευθύνω δύο ερωτήσεις στον αντιπρόσωπο της Αλβανίας. Είπατε προηγουμένως πως ένα από τα στοιχεία τα οποία έχει βελτιώσει η χώρα σας και έχει σημειώσει επιτυχία είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας με τις γειτονικές χώρες. 

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αυτό επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι δεν ισχύει. Η χώρα σας εγείρει εδαφικές αξιώσεις κατά της περιοχής της Ηπείρου, την οποία καλείτε «Τσαμουριά» και επίσης, εδώ και πολλά χρόνια, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητάς της Β. Ηπείρου, που κατοικεί στο νότιο τμήμα της χώρας σας. Παρεμβαίνει στις εκλογές, κατά τρόπο ο οποίος δεν  είναι αποδεκτός και επίσης δεν αποδέχεται να αποδώσεις τις περιουσίες τους στους ανθρώπους της μειονότητας. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η προσπάθεια που καταβάλλετε με νομότυπα τεχνάσματα να αφαιρεθεί η περιουσία από τους κατοίκους της Χειμάρρας.

Τέλος παραβιάζει και τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών. Γκρέμισε το καλοκαίρι την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες  και τώρα επιβάλλει εισιτήριο στους πιστούς για να μπουν στις εκκλησίες. Θεωρείτε ότι όλα αυτά είναι δείγματα καλής γειτονίας;
Και η δεύτερη ερώτηση: Για ποιο λόγο η χώρα σας θέλει να κάνει συνομοσπονδία με το Κοσσυφοπέδιο; Ευχαριστώ.

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.