Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 24.000, ΚΥΡΙΕ ΝΤΟΥΛΕ!


285

Ο πρόεδρος του ΜΕΓΑ, κ. Χρήστος Κίτσιος, στις 25.09.2011 έστειλε έγγραφο στον κ. Μπολάνο, ως θεσμός, υποτίθεται, υπεράνω της πολιτικής, αν και γνώριζε ότι ήταν εγκάθετος. «Θεωρώντας το θέμα της προστασίας της ταυτότητας ως εθνική και όχι πολιτική, προτείνουμε άμεσα τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής «με αντικείμενο την επιτήρηση της απογραφής». Πρότεινε ακόμα την οργάνωση στρογγυλής τραπέζης για να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα σοβαρά θέματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και έθετε στη διάθεση της Επιτροπής όλο το πνευματικό και στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Ο κ. Μπολάνος,περιφρόνησε την πρόταση αυτή και ως εγκάθετος του κύριου Ντούλε, στις 28.09.2011 κήρρυξε από Αθήνα αποχή χωρίς να υπολογίσει ότι για τους Χιμαραίους, τους Κορυτσαίους και άλλους ΄Ελληνες εκτός της αναγνωρισμένης περιοχής, η ευκαιρία αυτή ήταν η μοναδική να επικυρώσουν την εθνική τους ταυτότητα.
Και ήταν τόσο ανήθικο το παιχνίδι του κατεστημένου, που από τη μία δήλωναν αποχή και από την άλλη όλοι οι έπαρχοι της Ομόνοιας στη Λιβαδειά, στη Δίβρη, στο Αλύκο, στη Φοινίκη, στην ΄Ανω Δρόπολη, στην Κάτω Δρόπολη και στο Πωγώνι ενεργοποίησαν επίσημα στις επιτροπές μέλη και στελέχη της Ομόνοιας που περίπαιζαν τους πολίτες προκαλώντας σύγχυση.
Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η αμοιβή από το κράτος. Αυτό ήταν και το σχέδιο συρρίκνωσης, αυτό που περίμεναν και οι πιο ακραίοι εθνικιστές της χώρας. Ποιος Έπαρχος της Μειονότητας θα χτυπήσει σήμερα συναγερμό, αφού όλοι οι εν ενεργεία Έπαρχοι είναι εργαλεία του άθλιου «ηγέτη» ; Ωστόσο, επειδή ουδέν κακόν αμειγές καλού, η πικρή αυτή ιστορία έχει και ένα θετικό στοιχείο.
Τον κ. Ντούλε τον αγνόησαν και τον απέρριψαν όχι ένας, ούτε δύο, αλλά 24.000 Έλληνες. Άμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε το Προξενείο Αργυροκάστρου, ούτε η Ελληνική Πρεσβεία Τιράνων.
Και οι δύο προϊστάμενοί τους, κ. Ριζόπουλος και κ.Πάζιος, γνώριζαν το θέμα. Ενώ στις τοπικές εκλογές κίνησαν γης και ουρανό ξοδεύοντας και χρήματα του ελληνικού δημοσίου για να κρατήσουν στην εξουσία την καταστροφική κλίκα του κ. Ντούλε, στο διάστημα της απογραφής, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
Δε νοιάστηκαν ούτε για τους ΄Ελληνες της αναγνωρισμένης περιοχής, ούτε για κείνους στη Χιμάρα, Νάρτα, Κορυτσά που ολόκληρους αιώνες περίμεναν την ευκαιρία να δηλώσουν την ελληνική καταγωγή τους. Και οι δύο, μετά την αποτυχημένη θητεία τους, αναχώρησαν. Η ιστορία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όμως, θα τους βρει, όσο μακριά κι αν πήγαν, για να τους γράψει με μαύρα γράμματα, όπως θα γράψει με μελανά και την ιστορία της καταστροφικής κλίκας σ΄αυτή την 20-ετία.
Η εφημερίδα σε μορφή pdf: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.