Σελίδες

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Στην Ευρωβουλή το θέμα των αλβανών τζιχαντιστών που γκρέμισαν τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δρυμάδων

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμμάρας, από τις αλβανικές αρχές και τις συνεχιζόμενες  προκλητικές δηλώσεις εθνικιστικού χαρακτήρα του Αλβανού πρωθυπουργού, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Αναλυτικά η ερώτηση:

"Σήμερα τα ξημερώματα οι αλβανικές αρχές προχώρησαν στην οριστική κατεδάφισή του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας. Είχαν προηγηθεί βίαια επεισόδια  στο ναό, όπου εκατοντάδες κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των αρχών της Αλβανίας που είχαν αποφασίσει να τον κατεδαφίσουν. 
Συγκεκριμένα, αλβανικές αρχές άσκησαν βία κατά πιστών, με στόχο να παρεμποδίσουν την είσοδό τους εντός του ναού. Επιπλέον, υπάλληλοι του Δήμου Χειμάρρας προέβησαν σε βανδαλισμούς, πράξεις ιεροσυλίας και εκτεταμένες καταστροφές εντός του ναού, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του. Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, χαρακτήρισε το ναό “γκαράζ.” 
Με βάση τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι παραπάνω ενέργειες έρχονται σε συνέχεια δηλώσεων εθνικιστικού χαρακτήρα του Αλβανού Πρωθυπουργού περί «Μεγάλης Αλβανίας» και αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζὠνη (ΑΟΖ) της, ερωτάται η Επιτροπή:
1. Έχει ενημερωθεί  σχετικά από την αλβανική κυβέρνηση και την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία έχει επίσης καταγγείλει τα παραπάνω γεγονότα, και πώς τα σχολιάζει;

2. Ποιά είναι η θέση της αναφορικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας και της προστασίας των χώρων λατρείας, στην Αλβανία, μιας υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας; 

3. Σκοπεύει να συμπεριλάβει τα γεγονότα αυτά στην ετήσια έκθεση της για την ενταξιακή πρόοδο της Αλβανίας;”
 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.