Σελίδες

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Η ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ πρόεδρε της Διχόνοιας



Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ! 

Στην 50χρονη κομουνιστική δικτατορία υπήρχαν άνθρωποι που απαρνήθηκαν καταγωγή, συγγενείς, ακόμα και γονείς για να κερδίσουν την εύνοια του κόμματος. 23 χρόνια μετά στο ίδιο έργο θεατές, με τη διαφορά ότι οι «αντιφρονούντες» δεν φυλακίζονται, δεν εξορίζονται αλλά περιθωριοποιούνται ως «ακραία» γιατί τιμούν την ιστορία και τους προγόνους τους

Ντροπή σε αυτούς που θέλουν να λέγονται εκπρόσωποι των Ελλήνων της Αλβανίας ασελγώντας πάνω στην ιστορία τους αφού η μόνη ανησυχία που έχουν είναι πως θα κερδίσουν την εύνοια του αλβανικού πολιτικού συστήματος. Ένα σύστημα που θέλει μία μειονότητα χωρίς ιστορία και ένα βορειοηπειρώτη με μινοριτάρικη συνείδηση όπως ακριβώς την είχε καλλιεργήσει ο αλήστου μνήμης Ενβέρ.

Ο Γεώργιος Χριστάκης Ζωγράφος, ήταν ένα πλουσιόπαιδο που εγκατέλειψε τις ανέσεις της Αθήνας – Κωνσταντινούπολης και τα σαλόνια της διπλωματίας, ήρθε στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Αργυρόκαστρο για να αγωνιστεί για την ελευθερία της, μένοντας σε ένα ταπεινό σπίτι στο Αργυρόκαστρο όπου έπαθε κρυοπαγήματα. 


Εμείς 100 χρόνια μετά κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, ξεκινώντας όλοι από μία ψάθα ψάχνουμε τα σαλόνια και τις ανέσεις, ξεχνώντας και αγνοώντας τους αγώνες των προγόνων μας, προσθέτοντας έτσι σελίδες γελοιότητας στην ιστορία μας.
 Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του 14!




Σχόλιο Ε.Λ.Α: Η ζωή κάνει κύκλους και παίζει ειρωνικά παιχνίδια. 
Το πρόσωπο που έγραψε το παραπάνω άρθρο - σχόλιο στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, τον Φεβρουάριο του 2014, μετά από τρία χρόνια έμελλε να γίνει ένα και το αυτό με εκείνους που κατηγορούσε επειδή δεν τιμούσαν τη μνήμη των Ηρώων του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα του 1914. 

Τότε βέβαια ήταν ένα απλό και ταπεινό μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (πολιτιστικού συλλόγου να λέμε καλύτερα) "Ομόνοια". Σήμερα όμως είναι Γενικός Πρόεδρος της συγκεκριμένης οργάνωσης.
Πλέον αποτελεί μία προσωπικότητα με κύρος και υψηλή θέση στην κοινωνία και τα πολιτικά πράγματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και δεν είναι πρέπον "να τρέχει πίσω από γραφικούς και ακραίους εθνικιστές!". 
Τουτέστιν "έχει πιάσει τον Πάπα από τα... καρύδια".

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο προκάτοχος του Βασίλης Μπολάνος είχε παρεβρεθεί ως εν ενεργεία Πρόεδρος της Ομόνοιας στην ίδια εκδήλωση στην Κρανιά το 2011, ενώ παρόντες ήταν και οι τότε Έπαρχοι Μεσοποτάμου και Αλύκου, Θέμης Καϊσης και Χρήστος Καϊσης αντίστοιχα. Η επετειακή εκδήλωση εκείνη είχε γίνει με πρωτοβουλία της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Αχαϊας, του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας "Ο Πύρρος" και της Νεολαίας Ορθόδοξου Συναγερμού.

Όταν βγήκε ζωντανά στην ραδιοφωνική εκπομπή "Βόρειος Ήπειρος σήμερα" της ιστοσελίδας "Ελεύθερος Κόσμος" ερωτήθηκε γιατί δεν ήρθε στην εκδήλωση που έγινε στην Κρανιά τον Μάιο του 2015 για την επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Η απάντηση του ήταν "Μα πήγα στην εκδήλωση στο Δελβινάκι". 
Αμέσως μετά ρωτήθηκε γιατί δεν παραβρέθηκε αλλά ούτε καν ενημέρωσε κανέναν για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες. Η απάντηση του ήταν "Μα οι αγώνες πρέπει να δίνονται εντός της Βορείου Ηπείρου!".
Η στιχομυθία αυτή ήταν το πρώτο δείγμα ότι πρόκειται για έναν αξιολύπητο πολιτικάντη που αυτοαναιρείται μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα.   

Σήμερα όχι μόνο δεν οργανώνει ως πρόεδρος της Ομόνοιας, όχι απλώς δεν συμμετέχει ή έστω δεν ενημερώνει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά χλευάζει και ειρωνεύεται κι από πάνω όσους πραγματοποιούν την μοναδική εκδήλωση μνήμης για τους Αγωνιστές του 1914.

"Είσαστε λίγα γραφικά άτομα που ξευτιλίζετε την επέτειο", "είστε χρυσαυγίτες", "έρχεστε, χέζετε μέσα και φεύγετε" ήταν μερικά από τα όσα ωραία είπε μετά την φετινή εκδήλωση για την επέτειο της Αυτονομίας στο Δελβινάκι, προς όσους τίμησαν την ιστορική επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας εντός της Β. Ηπείρου, προσβάλλοντας έτσι τους αγωνιστές της ΣΦΕΒΑ που ήρθαν από Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, στους οποίους οφείλει τόσα πολλά.

Εκτός των άλλων έμπλεξε από το πουθενά την Χρυσή Αυγή για να έχει άλλοθι. Αγνοεί ότι η Χ.Α., άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας, έχει κάνει μεγαλύτερο αγώνα από τον ίδιο για την Βόρειο Ήπειρο. Επίσης "ξεχνά" ότι παρακάλαγε γονατιστός το συγκεκριμένο κόμμα, να μην κάνει ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων για την αγορά από τον τότε Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα Λωνίδα Ροκανά, πανάκριβου ακινήτου από τον αλβανό οικοπεδοφάγο της Χιμάρας Σαμίρ Μάνε (αν τολμήσει να το αμφισβητήσει υπάρχει και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου). 

Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να απαξιώσει αυτή την πρωτοβουλία, αλλά όταν τα επιχειρήματα του κατέρρεαν το ένα μετά το άλλο, άλλαζε την κουβέντα και πέταγε την μπάλα στην εξέδρα.
Έφτασε στο σημείο μάλιστα να τους αποκαλέσει και "τσογλάνια" αυτούς που έχουν το "θράσος" και τολμούν να κάνουν τέτοια εκδήλωση εντός της κατεχόμενης Ηπείρου. Είναι αυτά τα "τσογλάνια" που έφεραν το Βορειοηπειρωτικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στον ΟΑΣΕ, κάτι που δεν έκανε η Ομόνοια εδώ και 25 χρόνια.  

"Πως με καλείτε εσείς που έρχεστε από την Ελλάδα σε μια εκδήλωση μέσα; Δεν μπορούμε να μαζέψουμε άτομα και γι' αυτό δεν πρέπει να κάνουμε εκδήλωση" ήταν οι θέσεις του. 
Για να πάρει την αποστομωτική απάντηση "στην εκδήλωση του Δήμου Φοινικαίων για τα θύματα του βομβαρδισμού της Φοινίκης το Πάσχα του 1944 γιατί πήγες ενώ είχε πολύ λιγότερα άτομα από την εκδήλωση της Κρανιάς;" 
Ενδιάμεσα παραδέχτηκε ότι πήγε στη Φοινίκη ακάλεστος... 

Πρόκειται για το ίδιο άτομο που πριν τρία χρόνια έλεγε "και μόνος μου να είμαι θα πάω στην Κρανιά να τιμήσω τους Αγωνιστές του 1914!". 

Και στο κάτω κάτω αφού παραδέχεσαι ότι είσαι ανίκανος να συγκεντρώσεις από μόνος σου έστω 50 άτομα, ποιος είναι ο ρόλος σου πρόεδρε της όποιας οργάνωσης που λέει ότι εκπροσωπεί τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου; Να κάνεις δηλώσεις στην τηλεόραση; Να τρέχεις στα πανηγυράκια; Ή να συναντιέσαι με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών σε... καφετέριες;

Η άλλη χιλιομασημένη καραμέλα του πλέον, όπως και όλων των ντόπιων προεδρο-παραγόντων είναι το "ελάτε να ζήσετε εσείς μέσα και από εκεί να αγωνιστείτε"!
Έχετε μεγάλο θράσος! 
Μιλάτε εσείς που όποιο νέο παιδί επιστρέφει στον τόπο του για να προκόψει εκεί, το κατασπαράζετε!!!
Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γ.Γκ. από τη Δερβιτσάνη, που γύρισε από την Ελλάδα αφού τελείωσε τις σπουδές του και τα δύο τελευταία χρόνια όλα τα προεδρο-κοράκια τον διώχνετε ή τον αναγκάζετε να φύγει από όλες τις δουλειές επειδή δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα και συνεπώς δεν έχει υψηλή στήριξη από πουθενά. 

Τον Ιανουάριο του 2015 πιστέψαμε στο πρόσωπο που αναδείχθηκε τότε πρόεδρος της Ομόνοιας και είπαμε να του δοθεί ένας χρόνος περιθώριο για να μπορέσει να δουλέψει σωστά. Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν αντίστροφα. 
Ενώ τους πρώτους δέκα μήνες της θητείας του έκανε σωστές και σημαντικές ενέργειες, από τον Νοέμβριο του 2015, άλλαξε στάση και συμπεριφορά.
Το χρονικό σημείο συμπίπτει με την μετάβαση του στις ΗΠΑ...  

Είμαστε αφελείς και ρομαντικοί βέβαια. Γιατί αν δεν ήμασταν θα σκεφτόμασταν λογικά. Δηλαδή θα είχαμε υπόψιν ότι για να βγει κάποιος πρόεδρος της Ομόνοιας πρέπει να έχει την ευλογία των κέντρων που ανέδειξαν πρόεδρο και τον Jani  Jani, τον μετέπειτα πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα.
Άλλωστε σύμφωνα με την λογική του νυν προέδρου ο Jani εις το τετράγωνο είναι πιο πατριώτης από όσους κάνουν αγώνα εκτός Β. Ηπείρου...

Τον ρομαντισμό και την ανιδιοτέλεια όμως δεν θα τα εγκαταλείψουμε ποτέ και ούτε θα προδώσουμε τις αξίες και τα ιδανικά μας! 

8 σχόλια:

  1. Σχόλιο 1. Χαλαρώστε, δεν είναι εχθρός όποιος δεν είναι 100% μαζί σας και δεν κάνει ό,τι εσείς θέλετε όποτε το θέλετε.

    Σχόλιο 2. Ακόμη και χίλια μπράβο να πάρετε για τέτοιες "δυναμικές" αναρτήσεις, να είστε σίγουροι ότι η ιστορία θα δείξει αν και πόσο συνεσέφεραν στην απελευθέρωση της ΒΗ. Μέχρι τώρα, σε αντίσοιχες περιπτώσεις, μάλλον κακό κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκεφτείτε τι θα γινόταν η Βόρειος Ήπειρος αν δεν ήταν η ΕΣΒΗ του Ασβεστόπουλου και του Πρίφτι!!!!
    Γελάνε οι αλβανοί μαζί τους και τους ευχαριστούν που υπάρχουν! Όταν λέμε οι αλβανοί εννοούμε τύπους σαν το Λάλα και κάποιοι άλλοι που τους δίνουν πατήματα.
    Βρε δεν πάτε να κατουρήσετε να βρέξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, ο Jani Jani, αυτος που διετέλεσε πρόξενος της Αλβανίας και καθηγητης του Ελληνικού Τμήματος στο Αργυρόκαστρο, προσφέρει πιο πολλά στον ελληνισμό απο κάποια σκυλάκια σας εσας που άλλοι απο βλακεία και άλλοι συνειδητά υπηρετητε τους αλβανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζω τα σχόλια σας με μεγάλη προσοχή και το μόνο που μπορώ να καταλάβω και μουρχεται στο μυαλό είναι τα κατορθώματα των προγονων σας που κατέδιδαν τους απλούς Βορειοηπειρώτες που συζητούσαν για διάφορα βιοτικά προβλήματα. Όπως και να έχει το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά κι όπου να την φυτρώσεις τα ίδια μήλα θα βγάλει (πλην του Δικεφαλου που τον παρέλαβε ένας πρώην ρουφιάνος της σιγκουρίμι πάπου προς πάπου και μισθωτός της χρυσής κυρίας και τον έβαλε στα κόλπα της χρ. κυρίας διορίζοντας τον στη θέση που είναι σήμερα).
    Ο καθένας μας θα πράξει αυτό που διδάχτηκε από τους προγόνους του και αυτοί που μπορούν να τους κρίνουν είναι οι προγόνοι τους και ο Θεός.

    υγ.: Έσσεται ήμαρ

    Η Πύλη του όρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περιμέναμε να περάσει η επετειακή μέρα για να τοποθετηθούμε στο τέλος.
    Προς Ανώνυμο 17 Μαΐου 2017 - 8:44 π.μ.
    1. Δεν είναι θέμα εχθρότητας αλλά συνέπειας λόγων και πράξεων. Η υπόθεση θυμίζει πολιτικό προ και μετά προεκλογικής περιόδου. Όταν κάποιος δεν τηρεί αυτά που έλεγε κάποτε τι στάση πρέπει να έχουμε απέναντι του. Άλλωστε τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να κρίνονται συνεχώς.
    Και ο αγώνας ο εθνικός δεν είναι α λα καρτ ούτε γίνεται από μας ή από σας ή από τους άλλους. Κάποιοι "τρελοί" όμως πρέπει να κάνουν την αρχή.
    2. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Β. Ήπειρος δεν θα απελευθερωθεί από αναρτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς ΔΙΚΕΦΑΛΟ
    Πρόεδρε όπως είδες και στο άρθρο έχουμε καλή μνήμη.
    Και θυμόμαστε ότι με τον λογαριασμό του Δικέφαλου μεγαλουργούσες μέσα από το δημοφιλέστατο ιστολόγιο σου. Τώρα τον επανέφερες προς όφελος της υψηλής θέσης ευθύνης.
    Πάντως τώρα εξηγείται η απραξία της Ομόνοιας... Για να μην βρίσκει πατήματα ο Αρμπέν Αίσωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόεδρε μην ξεχάσεις επίσης να μας βγάλεις και από την επίσημη ιστοσελίδα σου. Αρκετά στη "βρωμίσανε" κάτι γραφικοί εθνικιστές...

      Διαγραφή
  7. Προς Ανώνυμο 17 Μαΐου 2017 - 11:59 π.μ.

    Αγαπητέ συνάνθρωπε το τερμάτισες αλλά σου δείχνουμε συμπόνια. Τέσσερα χρόνια συγκυβέρνηση με τον Έντι Ράμα είναι λογικό να αποκτήσεις κακές συνήθειες. Τα κέντρα απεξάρτησης σε περιμένουν με ανοικτές αγκάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.