Σελίδες

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Νίκος Νικολόπουλος προς Πάνο Καμμένο: Κόψτε τον βήχα των Αλβανών!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Η αποσιώπηση των «τσαμπουκάδων» που κάνουν οι Αλβανοί σε Βορειοηπειρώτες έχει εξαγριώσει τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος μετέτρεψε την οργή του σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον οποίο καλεί να μην αφήσει αναπάντητους τους λεονταρισμούς των Αλβανών.

Μεταξύ άλλων, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, τεκμηριώνει ως εξής την κοινοβουλευτική του παρέμβαση:
«Πάλι αποκαΐδια ελληνικής σημαίας κι ένας καψαλισμένος ιστός, πριν μερικές εβδομάδες, βρέθηκαν μπροστά από τα γραφεία της «Ομόνοιας» στους Αγ. Σαράντα. Είναι πλέον καθημερινή ρουτίνα στη Βόρειο Ήπειρο και οι συμπατριώτες μας που ζουν εκεί έχουν σταματήσει να καταγγέλλουν τα περιστατικά στην αλβανική αστυνομία, αφού όπως λένε δεν έχει κανένα νόημα.

Τα γραφεία της «Ομόνοιας» είναι σε μια εμπορική περιοχή της πόλης, όπου όλα τα γειτονικά καταστήματα έχουν κάμερες, και δεν θα ήταν δύσκολο να βρουν τα ίχνη των δραστών. Συνεπώς, δεν μιλάμε για κάποιους τάχα μου «Αλβανούς εξτρεμιστές», αλλά βασίμως εικάζεται ότι πρόκειται για την πολιτική του επίσημου αλβανικού κράτους».

Σε άλλο σημείο της ερώτησής του, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει: «Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου είναι ο τελευταίος συμπαγής ελληνικός πληθυσμός εντός της Βαλκανικής χερσονήσου και εκτός εθνικών συνόρων. Το ελληνικό κράτος, δυστυχώς, για δεκαετίες αποδείχθηκε ανίκανο να προστατέψει τους υπόλοιπους αντίστοιχους ελληνικούς πληθυσμούς: Κωνσταντινούπολη, Ίμβρος, Τένεδος, Κατεχόμενη Κύπρος. Ο ίδιος κίνδυνος επανάληψης ιστορικών τραγωδιών υπάρχει και σήμερα».

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής προτρέπει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες: «Κι αφού δεν μιλάει κανείς, ας μιλήσει τουλάχιστον ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αυτός είναι ο ρόλος του και η αποστολή του. Να οργανώνει την άμυνα και να εγγυάται την ασφάλεια ζωτικών εθνικών συμφερόντων και πάνω απ’ όλα την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Κάνει άριστα που πηγαίνει και υψώνει την ελληνική σημαία στο Αγαθονήσι, αλλά οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα στο «αλβανικό μέτωπο», καθώς δεν είναι αφελής για να πιστεύει πως αν ξεκινήσουν τα «παρατράγουδα», θα μείνουν στη Χιμάρα και στους Αγ. Σαράντα. Εκ του θεσμικού ρόλου του οφείλει να μιλήσει.

Να μεριμνήσει για την επαγγελματική στελέχωση της 8ης Μεραρχίας με βάση τα προβλεπόμενα για πολεμικές επιχειρήσεις, προσλαμβάνοντας επαγγελματίες οπλίτες που το επιθυμούν, με προτεραιότητα σε αυτούς ηπειρώτικης καταγωγής.
Ταυτόχρονα, ας οργανώσει μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή τεθωρακισμένων για να «σφίξουν τα γάλατα».
Κι αν δεν συμμορφωθούν, να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να εισηγηθεί την επαναφορά του εμπολέμου με την Αλβανία».

Τα ερωτήματα που απευθύνει ο Νίκος Νικολόπουλος στον Πάνο Καμμένο είναι τα ακόλουθα:
1ον Έχουν  γίνει τα ανάλογα διαβήματα  στην Αλβανική πλευρά κι έχουν  ενημερωθεί οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί; Αν όχι, γιατί;
2ον Προτίθεσθε  να ενισχύσετε τα σύνορα με  την Αλβανία; Μέσα στον σχεδιασμό  σας είναι η πρόσληψη επαγγελματιών  οπλιτών;
3ον Μήπως  είναι πρέπον να επαναφέρουμε  το «εμπόλεμο» με την Αλβανία;
4ον Γενικότερα, είναι στις προθέσεις σας ν’  αναπτύξετε σαφείς και αποτελεσματικές  πρωτοβουλίες για «να κοπεί  ο βήχας» των Αλβανών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.