Σελίδες

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μηνύματα από ΥΠΕΞ και ΝΔ: Η Αλβανία βλάπτει την ευρωπαϊκή της προοπτική με τη Χειμάρρα

Η απόφαση των Αρχών της Αλβανίας να «καταστρατηγήσουν τα δικαιώματα» της ελληνικής μειονότητας με την οικιστική ανάπλαση της Χειμάρρας υπονομεύει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, διαμήνυσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι αλβανικές Αρχές φαίνεται ότι θεωρούν την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας ως σημαντικότερη από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», σχολίασε με νόημα ο νέος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Μέλη της ελληνικής μειονότητας
 καταγγέλλουν πως το νέο πολεοδομικό σχέδιο, που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Χειμάρρας χθες Τετάρτη, εκτοπίζει έλληνες κατοίκους και ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να επιτρέψει την κατασκευή τουριστικών δομών στην παραθαλάσσια ζώνη.

Η ελληνική διπλωματία έχει καταστήσει επανειλημμένα σαφές πως ο σεβασμός για τα μειονοτικά δικαιώματα αποτελεί βαρόμετρο όσον αφορά τις προοπτικές ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσει ότι ο δρόμος της αυθαιρεσίας και των επιθέσεων κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας θα τον φέρει σε αδιέξοδο», δήλωσε από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ο ολισθηρός αυτός δρόμος θα τον καταστήσει τελικά υπόλογο απέναντι στον ίδιο τον αλβανικό λαό, γιατί – με μισαλλόδοξες ενέργειες – υποσκάπτει το ευρωπαϊκό του μέλλον», προσθέτει.


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.