Σελίδες

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ...

Ξυλοδαρμοί, βιαιοπραγίες, βρισιές, εξευτελισμοί, πληρωμένοι μπράβοι,ψεύτικες κατηγορίες,μηνύσεις, φυλακισμοί. Αυτό είναι το σκηνικό των τελευταίων ημερών στο χωριό Λύβενα των Αγίων Σαράντα Αλβανίας.

Ατρόμητοι Λυβινιώτες αντιστέκονται σθεναρά με μόνο τους όπλο,την ατσάλινη θέληση,δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλο λέγοντας'' ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ..."και όλες αυτές οι
κουβέντες ύστερα από την τρομοκρατία που ζει το χωριό μας τα τελευταία (4) τέσσερα χρόνια.Και αυτό γιατί δεν θέλουμε λατομείο διακόσια (200) μέτρα μακριά από το χωριό μας. 

Τόσο παράλογο είναι, τόσα πολλά είναι αυτά που ζητάμε;
Και να ξέρεις ΜΑΝΑ δεν είναι λίγα αυτά που περνάμε.



Πληρωμένοι μπράβοι των αδερφών Παπαγιάννη εξευτελίζουν τις αδερφές μας τις μανάδες μας.Κατεβάζουν των γυναικών τα παντελόνια και ύστερα αυτοί με τη σειρά τους ολόγυμνοι δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα.Και αυτό δεν είναι αρκετό.Μετά ξεκινάει ο ξυλοδαρμός χτυπώντας τες με σαδιστικό τρόπο φτάνοντας ακόμη και σε λιποθυμίες.
Μια τέτοια είναι η περίπτωση της Βασιλικής Παγούνη η οποία μετά από βίαιο χτύπημα χαρο-πάλευε για περίπου μία (1) ώρα. Και δεν φτάνουν όλα αυτά.
Το τελευταίο σχέδιο τους ήταν να βάλουν φωτιά στο μηχάνημα τους την ώρα που κατεύθαναν Λυβινιώτες νέοι και μεγαλύτεροι από την Ελλάδα για να υπερασπιστούν τις μανάδες και τον τόπο τους.
Ο σκοπός τους είναι να μπούν κάποιοι στη φυλακή για να τρομάξουν και να παρατήσουν μια για πάντα τον τόπο που αγαπούν.Και μέσα σε όλο αυτό και η αστυνομία προστάτης των Παπαγιάννηδων. Μετά από όλα αυτά το συμπέρασμα βγαίνει από μόνο του.
Θέλουν να μας ποδοπατήσουν... να μας διαλύσουν... να μας αποτελειώσουν... Παλεύουμε μόνοι μας εναντίων όλων και ο τόπος επιμένει πως κάτι μας έμεινε μας έμεινε ακόμα λίγο χώμα...

Αγρυπνοι Λυβηνιώτες

1 σχόλιο:

  1. eimaai apogonos ton ellinon ierarxis o papus mu stin kavala filelinon irineos vojtjuse tus ellines sto polemo to 1941 stin korytsa kai pu apeviose os irinistis kata ton germanon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.