Σελίδες

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας ο Σπύρος Ξέρρας - Κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας


Σε επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου, συνελήφθη στην Δερβιτσάνη ο πρώην υπουργός και βουλευτής Σπύρος Ξέρας.

Ο κύριος Ξέρας κατηγορείται από τις αλβανικές αρχές για κατάχρηση εξουσίας επί θητείας του στην κυβέρνηση Μπερίσα ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, με την υπεξαίρεση 30 εκ. λεκ, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προορίζονταν για
την διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τους Ρομά, που ήταν εικονικές. Μετά την σύλληψη του από την αστυνομία Αργυροκάστρου, μεταφέρθηκε στα Τίρανα

Ο πρώην υπουργός δήλωσε πως πίσω από την σύλληψη του υπάρχουν πολιτικά κίνητρα που έχουν να κάνουν με την εκλογική άνοδο του Δημοκρατικού κόμματος στην Δρόπολη τα τελευταία χρόνια.


Με βάση το άρθρο 248 του αλβανικού ποινικού κώδικα ο Σπύρος Ξέρας κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης επτά ετών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο, αρκεί βεβαίως ο εισαγγελέας να αποδείξει τις κατηγορίες εις βάρος του. Αύριο αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου με υψηλά μέτρα ασφαλείας.

Ασφαλώς και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα οι κατηγορίες που του αποδίδονται, μοιάζει όμως ύποπτη η χρονική συγκυρία, καθώς και το πολιτικό σόου που στήνεται από την αλβανική πολιτική σκηνή.

με πληροφορίες από το apenadi.blogspot.gr και epirusgate


Το βίντεο με την προσαγωγή του Σπύρου Ξέρρα στην Αστυνομία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.