Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο τύπου για τα 25 χρόνια της Ομόνοιας - το σχόλιο μας

Αργυρόκαστρο 17/01/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με συγκίνηση και υπερηφάνεια, η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» πραγματοποίησε σήμερα επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δερβιτσάνης, τελέστηκε μνημόσυνο για τα στελέχη που απεβίωσαν και ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα για το νέο έτος. Αμέσως μετά, επίσημοι προσκεκλημένοι και μέλη της οργάνωσης που είχαν έρθει από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και της Αλβανίας κατευθύνθηκαν στο Πολιτιστικό Μέγαρο.

Για την 25χρονη δράση της Ομόνοιας προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και εισηγήθηκε το ιστορικό στέλεχος Βαγγέλης Παπαχρήστος με θέμα «25 χρόνια Ομόνοιας, προσφορά στον Ελληνισμό». Στην συνέχεια διαβάστηκε το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ομόνοιας, έτοιμη να συνδράμει και να ενισχύσει την κάθε προσπάθειά της.  Ακολούθησε η ομιλία του κ. Ylli Asllani ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας Bujar Nishani και διάβασε το μήνυμά του για τα 25χρονα της Ομόνοιας. Από τους παρόντες προσκεκλημένους, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Λεωνίδας Ροκανάς, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγελης Ντουλες, ο κ. Γιώργος Τρίχας εκπροσωπώντας του Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος αρμόδιο για θέματα ομογένειας κ. Γιάννη Αμανατίδη και ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Γιάννης Καραγιάννης εκπροσωπώντας τον Σύριζα.

Χαιρετιστήρια επιστολή έστειλαν: Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα. Φώφη Γεννηματά, Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. κ. Ανδρέας, ο βουλευτής Περιφέρειας Αργυροκάστρου με το LSI κ. Βαγγέλης Τάβος,  ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης κ.α..                                                                                                                         

Εν συνεχεία πήρε το λόγο ο Γενικός Πρόεδρος κ. Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ομόνοια του χθες του σήμερα και του αύριο και τις αναγκαίες τομές που πρέπει να γίνουν για την αναδιοργάνωση της. Αναφέρθηκε στα τρία ζωτικά προβλήματα του τόπου που είναι η παιδεία, το δημογραφικό και το περιουσιακό υπογραμμίζοντας πως οι κρίσιμες καταστάσεις και εξελίξεις απαιτούν τη συσπείρωση του ελληνισμού γύρω από την Ομόνοια και ότι αυτό δεν θα γίνει αν δεν τολμήσουμε να κάνουμε γενναίες τομές. Δήλωσε πως δεν θα εξαντλήσει την τριετή θητεία του καθώς είναι απαραίτητο να επισπευτούν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης κάνοντας παράλληλα έκκληση προς όλα τα μέλη και σε αυτούς που απομακρύνθηκαν από την οργάνωση να συμμετέχουν στις εξελίξεις χτίζοντας μία νέα Ομόνοια των αρχών και όχι των αρχηγών.    

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών στα πέντε ηγετικά στελέχη της Ομόνοιας που φυλακίστηκαν για τη δράση τους. Μετά θάνατον τιμήθηκαν οι Θεόδωρος Βεζιάνης και Παναγιώτης Μάρτος ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, Ηρακλής Σύρμος και Κώστας Κυριακού που απέσπασαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.                                                                                                   

Εκτός των προαναφερομένων, στην εκδήλωση ήταν παρόντες και οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδος στην Κορυτσά και το Αργυρόκαστρο κύριοι Βασίλειος Τόλιος και Γιώργος Αλαμάνος, οι πρώην πρόεδροι της Ομόνοιας Ανδρέας Ζαρμπαλάς και Σωτήρης Κυριαζάτης, οι πρώην βουλευτές της Ομόνοιας Παναγιώτης Μπάρκας, Θωμάς Μήτσος και Ζήσος Λούτσης, ο πρόεδρος του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA κ. Χρήστος Κίτσιος  ο βουλευτής Περιφέρειας Αυλώνας με το ΣΚ κ. Ανδρέας Μάρτος, η Πρόεδρος της Κυβερνητικής  Επιτροπής Μειονοτήτων κα Κωνσταντίνα Βεζιάνη,  ο πρώην νομάρχης Αγίων Σαράντα Βασίλης Τσάκος, ο Δήμαρχος Φοινίκης κ. Λεωνίδας Χρήστου, ο δήμαρχος Δρόπολης κ. Αχιλλέας Ντέτσικας, ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών με έδρα την Αθήνα κ. Μπάμπης Καραθάνος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών κ. Νίκος Υφαντής, ο εκπρόσωπος της ΣΦΕΒΑ κ. Χρύσανθος Σιχλιμίρης  η Πρόεδρος της Νεολάιας Βορειοηπειρωτών κα. Ελένη Δήμου,  πολιτευτής και εκπρόσωπος του κόμματος Ένωση Κεντρώων, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης κ. Ανδρέας Κούρτης κ. α.
 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Το σχόλιο μας: Το ζουμί λοιπόν από τα εικοστά πέμπτα γενέθλια της Ομόνοιας είναι η προαναγγελία πρόωρων εκλογών τόσο για την θέση του προέδρου όσο και για το Γενικό Συμβούλιο της οργάνωσης. 
Ο κ. Λεωνίδας Παππάς τόνισε την ανάγκη να γίνουν γενναίες τομές και έκρινε απαραίτητο να επισπευστούν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης. Πάντως δεν καθόρισε σαφές χρονικό πλαίσιο.
Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ενδιαφέρον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.