Σελίδες

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο Ελληνόβλαχος Νίκος Σιούπουλης νέος Δήμαρχος Πρεμετής - καθαρά προσωπική επιτυχία η επικράτηση του

Στις αλβανικές δημοτικές εκλογές της Κυριακής 21 Ιουνίου είχαμε και μία ευχάριστη έκπληξη:
Την ανάδειξη του Ελληνόβλαχου Νίκου Σιούπουλη στο αξίωμα του Δημάρχου Πρεμετής!
Με την εφαρμογή του αλβανικού "Καλλικράτη" ο Δήμος Πρεμετής καταλαμβάνει πλέον την έκταση του παλιού νομού Πρεμετής, όπου εκτός από την πόλη της Πρεμετής περιλαμβάνονται πλέον και οι Επαρχίες Τσαρτσόβας, Πετράνης, Φράσερης και Πισκόβε.

Στις πρώτες εκλογές του νέου Δήμου Πρεμετής ο κ. Σιούπουλης, ο οποίος στηριζόταν από το Δημοκρατικό Κόμμα, επικράτησε με ποσοστό 58,58% (4.771 ψήφους) έναντι του απερχόμενου Δημάρχου Γκιλμπέρτο Γιάτσε ο οποίος πήρε το 38,53% των ψήφων (3.138) ο οποίος είχε το χρίσμα της αριστερής συμμαχίας. 
Να θυμίσουμε ότι ο Γιάτσε είναι ο ανεκδιήγητος τοπικός άρχοντας που σφράγισε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη της Πρεμετής στα τέλη Αυγούστου 2013 για να μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ορθοδόξων κατοίκων της περιοχής.

Ο Νίκος Σιούπουλης στα εκλογικά κέντρα της πόλης πήρε το 54,04%, στην Επαρχία Τσαρτσόβας 64,28 %, στην επαρχία Πετράνης 75,59 %, στην επαρχία Πισκόβε 54,75 %, ενώ μόνο στην επαρχία Φράσερης βγήκε δεύτερος με 44,56 %. 

Η νίκη του Νίκου Σιούπουλη κρίνεται ως καθαρά προσωπική επιτυχία και αυτό γιατί ενώ ο ίδιος στηριζόταν από το Δημοκρατικό Κόμμα, στην ψηφοφορία για το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεμετής η αριστερή συμμαχία συγκέντρωσε το 71,79% των ψήφων! (επικρατέστερο το LSI με 16,23 %) και η παράταξη της αντιπολίτευσης υπό το ΔΚ μόλις το 24,89%.


Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι στο συγχαρητήριο μήνυμα τους Πρέσβεως της Ελλάδος στην Αλβανία κ. Λεωνίδα Ροκανά επ' ευκαιρία των δημοτικών εκλογών της 21ης Ιουνίου 2015, γίνεται αναφορά και στον κ. Σιούπουλη.

Το μήνυμα του Έλληνα Πρέσβη:

"Συγχαίρω θερμά και από καρδιάς όλους τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους και ιδιαίτερα τους Δημάρχους Δρόπολης, κ. Αχιλλέα Ντέτσικα, Φοινίκης, κ. Λεωνίδα Χρήστου και Πρεμετής, κ. Νικόλαο Σιούπουλη.

Προς όλους εσάς, αλλά και προς τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, ιδιαίτερα σε όλες τις περιοχές που διαβιοί η Ελληνική Εθνική Μειονότητα, εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο, αλλά σημαντικό έργο που αναλαμβάνετε, επ’ ωφελεία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Επίσης, συγχαρητήρια ανήκουν και σε όλους όσους έδωσαν, με ευπρέπεια, τον καλό αγώνα της δημοκρατίας, αλλά δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν.

Εύχομαι να προσπαθήσετε πάντα να διακρίνεστε από τις, κατά τον Αριστοτέλη, κλασσικές αρετές του χαρακτήρα, θάρρος, δικαιοσύνη, φρόνηση και αυτοσυγκράτηση. Επίσης, σας προτρέπω να μην λησμονείτε, ότι όλες οι εξουσίες που σας δίδονται προέρχονται από τους πολίτες και πρέπει να ασκούνται υπέρ αυτών και με γνώμονα το γενικό συμφέρον.
Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας".

4 σχόλια:

  1. Ο Ελληνόβλαχος Νίκος Σιούπουλης δεν είναι νέος Δήμαρχος Πρεμετής. Νέος Δήμαρχος Πρεμετής είναι ο βλάχος Niko Shupuli.

    "ο Δήμος Πρεμετής καταλαμβάνει πλέον την έκταση του παλιού νομού Πρεμετής" Λάθος, ο νέος Δήμος Πρεμετής δεν καταλαμβάνει ολόκληρη την έκταση του παλιού νομού Πρεμετής, δεν περιλαμβάνει τον Δήμο Κλεισούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Δήμος Κλεισούρας περιλαμβάνει τις επαρχίες Ballaban, Dishnicë, Këlcyrë and Sukë.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΡΗΞΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΙΥ ΤΟ 1914 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...ΑΡΑ ΣΩΣΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΕΛΛΗΝΟΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ...ΑΛΛΟΙ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΒΛΑΧΟΙ...ΑΛΛΟΙ

























































      ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ ΚΑΙ ΛΕΣΚΟΒΙΚΙ..ΑΛΛΟΙ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΛΛΙ ΒΛΑΧΟΙ .ΑΛΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ...ΜΑΣ ΤΑ ΧΕΤΕ ΠΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ



      Διαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.