Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Χιμάρα - Λιβάδι: Προδότες πουλάν γη που δεν τους ανήκει σε ξένους με τις ευλογίες του δημάρχου


Τίποτα δεν σταματά αυτούς που εργάζονται για τον αφελληνισμό της Χιμάρας. Ο γενίτσαρος δήμαρχος Γιόργκο Γκόρο κάνει πλάτες σε ανθρώπους δικούς του να πουλάνε εκτάσεις που δεν τους ανήκουν αλλά οικειοποιήθηκαν με πλαστά έγγραφα, σε άτομα άγνωστα στην περιοχή.
Ας δούμε ενδεικτικά τι δήλωσαν στο BREGU.NEWS δύο νόμιμοι ιδιοκτήτες που καταπατάται η περιουσία τους στην περιοχή Λιβάδι, ο κ. Διονύσης Γκούμας και ο κ. Ηλίας Γκούμας, πατέρας του Εθνομάρτυρα Αριστοτέλη.  

Διονύσης Γκούμας:

Έχουμε τη γη μας εδώ και ο πρώτος μου ξάδερφος Θοδωρής Γκούμας, που είναι υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας, έχει πουλήσει έκταση από την παραλία, μπροστά από το οικόπεδο μας που δεν του ανήκει και έτσι από οικόπεδο πρώτης γραμμής γινόμαστε οικόπεδο δεύτερης γραμμής.

Αυτό έχει συμβεί τα δύο τελευταία χρόνια που ο ξάδερφος μου Θοδωρής, είναι στη Δημοτική αστυνομία Χιμάρας.

Στα έγγραφα που έχει κάνει ο Θοδωρής Γκούμας έχει βάλει ως γείτονες άτομα που δεν ζουν ή δεν έχουν καθόλου γη εδώ.

Για παράδειγμα έχει βάλλει ως γείτονα τον παππού μας Γιάννη Γκούμα ο οποίος δεν ζει αλλά και δεν είχε ποτέ περιουσία σε αυτό το χώρο. Εμείς διαθέτουμε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο πατέρας του Θοδωρή Γκούμα δεν διαθέτει γη εδώ.

Έχουμε διαμαρτυρηθεί και στο δημαρχείο και στην αστυνομία, αλλά όπως φαίνεται έχει μερίδιο και ο Δήμαρχος σε αυτή την υπόθεση.



Ηλίας Γκούμας:

Το πρόβλημα μας είναι ότι μας έχουν καταπατήσει την περιοχή που λέγεται λιβάδι. Ο πρώτος μου ξάδερφος Γρηγόρης Γκούμας έχει πουλήσει την γη μας χωρίς να μας ρωτήσει. Είχαμε περιφράξει όλοι μαζί τα ξαδέρφια τη γη που είχαμε και το μπροστινό το μέρος από το οικόπεδο μας ανήκει σε εμάς όπως ανήκει σε όλους που είναι στην πρώτη γραμμή μέχρι τον Πάνο Κόκα. Έχουμε οικόπεδο όλα τα πρώτα ξαδέρφια εδώ αλλά το μερίδιο του Γιάννη Γκούμα το έχουν τα αδέρφια του Γρηγόρη Γκούμα ο Δήμος και ο Χρήστος. Ο Γρηγόρης δεν διαθέτει εδώ περιουσία και πούλησε μία έκταση με ψεύτικα χαρτιά. Εμείς δεν τον γνωρίζουμε αυτόν που το αγόρασε και δεν έχουμε τίποτα μαζί του.

Έχουμε τους τίτλους ιδιοκτησίας του 1946 και με το νέο νόμο 7501 είναι πάλι δική μας η γη. Μερικοί ιδιοκτήτες μετά την πτώση του κομουνισμού περιέφραξαν τη γη τους, αλλά εμείς δεν το κάναμε γιατί δεν πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κανείς να μας την πάρει.

Εμείς απλώς θέλουμε τη γη που μας ανήκει.

Έχουμε πάει στην αστυνομία και στο δημαρχείο και ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι είναι νόμιμα τα χαρτιά αυτού που έχει αγοράσει τη γη!

Για εμάς δεν είναι νόμιμα είναι ψεύτικα. Έχουμε πάρει βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία στην Αυλώνα πριν από έξι μήνες, σύμφωνα με την οποία ο Γρηγόρης Γκούμας δεν διαθέτει γη εδώ στο Λιβάδι.

Βλέπουμε ότι σκάβουν χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς θέλουν να κάνουν αλλά το σίγουρο είναι ότι μας εμποδίζουν να πάμε στα οικόπεδα μας.

Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λύσει το πρόβλημα μας. Να γίνουν έρευνες και να βρεθεί αυτός που πούλησε τη γη με ψεύτικους τίτλους.

Μου σκοτώσανε τον ένα γιό και δεν θα αφήσω να μου σκοτώσουν και το άλλο γιό. Μου σκότωσαν το μεγάλο γιο και τώρα με σκοτώνουν λίγο λίγο κάθε μέρα παίρνοντας τη γη μου...

Περισσότερα στην διεύθυνση
https://www.facebook.com/Aleanca-per-Mbrojtjen-e-Pronave-te-Bregdetit-AMPB-Faqja-zyrtare-1773932742865937/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.