Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ο Βελίου ισχυρίζεται ότι κατέβασε την ελληνική σημαία στους Γεωργουτσάτες - Διαψεύδει ο Δήμος Δρόπολης


Χθες (σ.σ. 18-1-2017) κατά τις 17:00 η ώρα, τα παιδιά του Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία έχουν απομακρύνει την Ελληνική σημαία στην Δρόπολη. Το Κ.Ε.Α καταδικάζει σκληρά της ελληνικές προκλήσεις που έχουν το θάρρος να εκφράσουν τις σοβινιστικές τους θέσεις για τα πατρώα αλβανικά εδάφη και που απειλούν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Αλβανικής Δημοκρατίας.

Εφόσον οι αυτόχθονες αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε  την μητρική τους γλώσσα και μάλιστα συλλαμβάνουν κρατικούς υπαλλήλους με την δικαιολογία πως μοιράζουν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα, όταν στους αλβανούς τους αρνούνται τα στοιχειώδες ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνεχίζεται ο επαναπατρισμός του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα Αλβανικά για να μην μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας.

Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία καλεί την Αλβανική Δημοκρατία να υποβάλλει μήνυση στην Ελλάδα για γενοκτονία των αλβανών. Επίσης να απαιτηθεί η πραγματοποίηση αυτών των δικαιωμάτων βασισμένα στην Πλατφόρμα για Ενωμένη Αλβανία και εγγυημένα από τις Διεθνής Συνθήκες: η επιστροφή του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, η αναγνώριση διπλής υπηκοότητας στους αλβανούς της Τσαμουριάς, την επιστροφή των περιουσιών στους τσάμηδες  και η αποζημίωση τους για την χρήση τους, η οργάνωση των θεσμών και τοπικής εξουσίας στην αλβανική γλώσσα, ως επίσημη γλώσσα, η επαναλειτουργία και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα, όπως και η προετοιμασία του περιβάλλοντος για το τελικό στάδιο υπό τις αρχές της αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος της απελευθέρωσης από την αποικιοκρατία.

Ταχίρ Βελίου Πρόεδρος Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία


Η απάντηση του Δήμου Δρόπολης μέσω Facebook

Διαβάσαμε σήμερα σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μέλη της εθνικιστικής ομάδας του Ταχίρ Βελίου αφαίρεσαν από το παρεκκλήσι στο κέντρο του χωριού Γεωργουτσάτες την ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη εκεί για πολλά χρόνια. Μάλιστα όπως λένε το γνωστοποίησαν οι ίδιοι.
Διαψεύδουμε αυτό το γεγονός κατηγορηματικά. Η ελληνική σημαία στο κέντρο του χωριού έχει αφαιρεθεί μερικούς μήνες πριν για λόγους φθοράς από τις καιρικές συνθήκες από τους ίδιους τους Γεωργουτσατινούς .
...Μπορεί να το προπαγανδίζουν, με έμφαση αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Κανείς από τα εν λόγω παλικάρια δεν ήταν αυτουργός αυτής της πράξης.
Το γεγονός αυτό δεν αποκλείει μερικές άλλες πράξεις γραφικές, εχθρικές και χαμηλού επιπέδου που έχουν λάβει χώρα στο χώρο του Δήμου Δρόπολης από διάφορους αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους όπως το κύμα κλοπής κατοικιών για εκφοβισμό, η καταστροφή των πινακίδων στην ελληνική γλώσσα , διάφορα συνθήματα περί Τσαμουριάς κ.α.
Όλα αυτά τα συμβάντα συμπεριλαμβάνονται στην εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας με την ανοιχτή ανοχή της τοπικής αστυνομίας για την δράση της οποίας στο Δήμο έχουμε πολλά ερωτηματικά. Τονίζουμε ότι όλα αυτά τα συμβάντα δεν έχουν πτοήσει καθόλου το ηθικό τον συνδημοτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.