Σελίδες

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για την 103η Επέτειο της Ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου

Αθήνα, 17/2/2017

Στην 103η Επέτειο της Ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου καθώς και στη βάναυση καταπίεση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου αναφέρθηκε σε δύο διαδοχικές παρεμβάσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Κατά την πρώτη παρέμβασή του και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο Γ. Χάαν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής του είπε: «Κύριε Χάαν δεν σας άκουσα να πείτε κουβέντα για την προκλητικότητα και το ανθελληνικό παραλήρημα της Αλβανίας το οποίο δεν έχει σταματημό. Δεν σας άκουσα να πείτε τίποτα για την παράνομη αρπαγή των περιουσιών 123 οικογενειών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας,. Δεν σας άκουσα να πείτε τίποτα για τους βανδαλισμούς ενάντια στα σπίτια Ελλήνων της Εθνικής Μειονότητας».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Κύριε Χάαν η αναβίωση του αλβανικού εθνικισμού είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Η Αλβανία πρέπει να αντιληφθεί ότι οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου τα οποία καταπατά βάναυσα. Μιας Μειονότητας με πληθυσμό άνω των 250.000 ατόμων. Μια Μειονότητα η οποία στις 17 Φεβρουαρίου σε τρεις ημέρες θα γιορτάσει την Επέτειο συμπλήρωσης 103 ετών από την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στις 17 Φεβρουαρίου του 1914. Επιπλέον τα Τίρανα με μοχλό τους τσάμηδες και το Κόσσοβο έχουν πλέον προωθήσει μια κατάσταση ανεπίτρεπτη. Προωθούν την αλυτρωτική ιδέα της μεγάλης Αλβανίας» και διεκδικούν αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια και εδάφη τα οποία ανήκουν στην Ελλάδα. «Η ΕΕ οφείλει να λάβει μέτρα, να προστατεύσει την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Είμαι κάθετα αντίθετος με την έναρξη προενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Αλβανίας».

Στη δεύτερη παρέμβασή του, ο Νότης Μαριάς είπε «Καταψήφισα την Έκθεση του 2016 για την Αλβανία. Πρώτα απ’ όλα διότι διαφωνώ κάθετα με οποιασδήποτε προοπτική ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ. Δεύτερον διότι η Έκθεση δεν είναι ισορροπημένη. Είναι μεροληπτική υπέρ των Τιράνων και δεν αναφέρει βασικά ζητήματα όπως είναι η συνεχής παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου».

Και συνεχίζοντας πρόσθεσε «Παραβιάσεις που γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας, κατασχέσεις περιουσιών, κατεδαφίσεις εκκλησιών, διώξεις, απειλές και κυρίως μετακινήσεις πληθυσμών στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου προκειμένου να αλλοιωθεί η πληθυσμιακή σύνθεση. Επιπλέον τα Τίρανα και η Αλβανία προωθούν μια αλυτρωτική πολιτική. Περνούν τη δήθεν αντίληψη της μεγάλης Αλβανίας και ζητούν εδάφη τα οποία ανήκουν στην Ελλάδα. Αξιοποιούν τους τσάμηδες ούτως ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα. Τους τσάμηδες οι οποίοι είναι εγκληματίες πολέμου και έχουν καταδικαστεί από τα δικαστήρια της Ελλάδος, τα δικαστήρια δοσιλόγων γιατί ήταν συνεργάτες των SS κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα».

Επισυνάπτεται βίντεο με τις δύο παρεμβάσεις του Νότη Μαριά.




1 σχόλιο:

  1. Εύγε στον Νότη Μαριά! Λέει αυτά που ακόμα δεν τολμάει να πει η δική μας πολιτική εκπροσώπηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.