Σελίδες

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Σε ένα μήνα «σκάει» και η Αλβανία εάν ο Έντι Ράμα δεν παραιτηθεί από πρωθυπουργός


Σκληραίνει τη στάση της η αλβανική αντιπολίτευση, η οποία επιμένει ότι θέλει το κεφάλι του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο… πιάτο.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αλβανικής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος και αποφάσισαν την ακόλουθη κοινή στάση προκειμένου να μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του, αποφάσισαν ομόφωνα, κανένα από τα κόμματα του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού, να μην εγγραφεί στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για να μετάσχει στις εκλογές, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός Ράμα δεν θα υποβάλει την παραίτησή του. Στη λίστα είναι 24 κόμματα του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος της ελληνικής μειονότητας ΚΕΑΔ.

Επανέλαβαν την αποφασιστικότητα τους να επιμείνουν στο σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διοργανώσει τις εκλογές.
Αποφάσισαν να επεκτείνουν τη διαμαρτυρία σε όλη τη χώρα, συγκροτώντας στις πόλεις Συνέδρια Πολιτών, τα οποία θα στελεχώνονται από επώνυμα μέλη των τοπικών κοινωνιών και θα παλέψουν για τη διενέργεια ελεύθερων και αδιάβλητων εκλογών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών εφημερίδων, βάσει του Εκλογικού Νόμου, ένα κόμμα προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές της 18ης Ιουνίου, θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή το αργότερο έως την 10η Απριλίου 2017, ενώ μέχρι την 19η Απριλίου το αργότερο, θα πρέπει να έχει δηλώσει εάν και με ποιον συνασπισμό Κομμάτων θα κατέβει στις εκλογές.

Όπως αντιλαμβάνεστε εάν ο Έντι Ράμα δεν παραιτηθεί σε ένα μήνα από σήμερα η Αλβανία εισέρχεται και επισήμως σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι στενές σχέσεις του Έντι Ράμα με το σύστημα του Τζορτζ Σόρος και με τους ισλαμιστές του Ερντογάν, όπως και οι κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών τον έχουν βάλει στη μαύρη λίστα του Λευκού Οίκου.

από tribune.gr

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Έκκληση Ντούλε για συμμετοχή στις διαδηλώσεις της Αλβανικής Αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ επιτέθηκε σκληρά στο Σαλί Μπερίσα

Όλα τα συνεργαζόμενα μικρά κόμματα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μεταξύ αυτών και το ΚΕΑΔ, έκαναν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης  ζητώντας τη συμμετοχή των πολιτών στη μεγαλειώδη διαδήλωση που οργανώνει η αντιπολίτευση, ζητώντας την παραίτηση του Σαλί Μπερίσα και πρόωρες εκλογές.  

Στο «κίνημα» κατά της κυβέρνησης εντάχθηκε και το κόμμα του Πέτρο Κώτση που είχε δύο χρόνια να κάνει την εμφάνιση του. Ο κ. Κώτση που θεωρούνταν άνθρωπος του πρώην πρόεδρου του ΣΚ και φανατικό πολέμιο του νυν προέδρου Εντι Ράμα χαρακτήρισε το κίνημα κοινωνικό και όχι πολιτική εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας.

 Η διαδήλωση που θα γίνει στα Τίρανα, αύριο το μεσημέρι, 21/01/2011, με κεντρικό σύνθημα «Sali dorezo bllokun», στα ελληνικά «Σαλί παράδωσε το μπλοκ» αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών ελέω και του αποκαλυπτικού βίντεο που προβλήθηκε πριν από μία εβδομάδα.

Στις δηλώσεις του που προβάλλονται από στα αλβανικά μέσα, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, δεν περιορίστηκε μόνο στην έκκληση για συμμετοχή στη διαδήλωση αλλά επιτέθηκε στη κυβέρνηση και προσωπικά στο Σαλί Μπερίσα, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού στην τελευταία συνεδρίαση της βουλής ως την ποιο ντροπιαστική των τελευταίων 20  χρόνων. 



Σε ένα πράγμα είναι σταθερός ο Βαγγέλης Ντούλες: Στις κωλοτούμπες...
Τύφλα να' χουν ο Γιάννης Μελισσανίδης και η Νάντια Κομανέτσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.