Σελίδες

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Κοτζιάς - Μπουσάτι κλείνουν τη συμφωνία "πακέτο" Ελλάδας - Αλβανίας στη Ρόδο

Αλέξης Τσίπρας και Έντι Ράμα θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, εκτός και αν προκύψει απρόοπτο της τελευταίας στιγμής. Αντιδρά στα Τίρανα ο πρόεδρος Μέτα. 
Ημερομηνία σταθμός η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου.

Στη Ρόδο, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών των χωρών της νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Ντιτμίρ Μπουσάτι κλείνουν τη συμφωνία-πακέτο μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για όλες τις διαφορές που υπάρχουν τις πολλές τελευταίες δεκαετίες μεταξύ των δυο χωρών.

Εφόσον η συμφωνία οριστικοποιηθεί και δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, Αλέξης Τσίπρας και Έντι Ράμα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση θα προχωρήσουν στην υπογραφή της, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο της ενταξιακής προοπτικής των Τιράνων κατά τη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου.

Η συμφωνία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είχε ήδη οριστικοποιηθεί εάν δεν αντιδρούσε ο αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, πλην όμως ο Έντι Ράμα εκτιμά ότι το εμπόδιο αυτό στο τέλος θα ξεπεραστεί.

Στη συμφωνία σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7 δεν περιλαμβάνονται οι τσάμηδες, θέμα το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά, περιλαμβάνονται όμως η κατάργηση του εμπολέμου μεταξύ των δυο χωρών, η οριοθέτηση της ΑΟΖ, η ρύθμιση περιουσιών και όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά θέματα Ελλάδος και Αλβανίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.