Σελίδες

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Μπερίσα: Ο Ράμα χτίζει θέρετρο 19 στρεμμάτων στις Δρυμάδες Χιμάρας


Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα δημοσίευσε το προφίλ του στο Facebook μια εικόνα για την οποία λέει ότι είναι το νέο «Παλάτι του Έντι Ράμα και του αδελφού του Όλσι»  στον οικισμό  Γκιλέκ των Δρυμάδων».

Γράφει ο Μπερίσα :

«Αγαπητοί φίλοι, ο Ένβιν Κρίστακ Ράμα (δηλαδή ο Έντι Ράμα) με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Επικρατείας με αριθμό 7 της 7ης Μαρτίου 2014 και με υπογραφή του υπουργού Γκιερμένι έχει εγκρίνει το έργο ενός μεγάλου θερέτρου στο χωριό Γκιλέκ των Δρυμάδων του Δήμου της Χιμάρας».

Ο πρώην πρωθυπουργός στην καταγγελία του αναφέρει ότι το θέρετρο είναι έκτασης 19 χιλιάδων 100 τετραγωνικών μέτρων από τα οποία οικοδομούνται τα 3878 τ.μ.

«Υπάρχουν 6 τύποι βιλών ενός, δύο και τριών ορόφων, ένα μπαρ- εστιατόριο, μια ξύλινη αποβάθρα για το σκάφος του Ράμα, μια υπαίθρια πισίνα, ένα κτήριο διαχείρισης και κήπο, καθώς και φυλάκιο και σταθμό επεξεργασίας λυμάτων όπως και οίκημα ηλεκτρικού μετασχηματιστή. Χώρος στάθμευσης  υπάρχει σε υπόγειο και υπαίθρια. Την εγκατάσταση της υποδομής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος θα αναλάβει η OSSHEE!» καταλήγει η αναφορά του Μπερίσα.

 
Το θέρετρο των αδελφών Ράμα, όπως δημοσιεύεται στο FB

(Στοιχεία από panorama.com, balkanweb.com)


To ρεπορτάζ του STAR

Ένα από τα γνωστά τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα, το «Σταρ», επιτέθηκε ανοιχτά στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα καταγγέλλοντας ότι κλέβει οικόπεδα στη Χιμάρα για να χτίσει ένα πολυτελές θέρετρο.

Μάλιστα, η τηλεόραση αναφέρει ότι  κλέβουν τις περιουσίες  της ελληνικής μειονότητας στη νότια Αλβανία.

http://www.star.gr/kosmos/424564/albania-panw-se-perioysies-ths-ellhnikhs-meionothtas-thelei-na-xtisei-to-theretro-toy-o-rama

«Είναι ο επίγειος παράδεισος της Βορείου Ηπείρου. Ακούει στο όνομα Δρυμάδες Χιμάρας. Απόκρημνες χρυσές ακτές που καλύπτονται από ελαιώνες, καταπράσινα νερά και μια τουριστική αγορά   που καλπάζει με τα ξενοδοχεία να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο και τα beach bar να κατακλύζονται από κόσμο κάθε καλοκαίρι», γράφει το ελληνικό δημοσίευμα.

Συνεχίζει σημειώνοντας: 
«Λίγο από την ομορφιά του τόπου αυτού , φαίνεται πως θέλει να αρπάξει ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα ο οποίος ετοιμάζεται να χτίσει το δικό του θέρετρο 19 στρεμμάτων, στην περιοχή Γκιλέκ της Χιμάρας».
«Όπως φαίνεται στη μακέτα τα μεγαλεπίβολα σχέδια του:
Υπάρχουν 6 τύπους βιλών, ένα μπαρ- εστιατόριο, μια ξύλινη αποβάθρα για το σκάφος του Ράμα, πισίνα, Φυλάκιο, σταθμός επεξεργασίας λυμάτων και χώρος στάθμευσης  τόσο στο υπόγειο όσο και υπαίθρια.
Σύμφωνα με καταγγελίες φορέων της περιοχής, ο Ράμα φαίνεται να μοιράζει οικόπεδα και σε δικούς του ανθρώπους».

(Στοιχεία από shekulli.com.al)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.