Σελίδες

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Γ. Σούρλας: Αγανακτισμένοι οι συγγενείς των πεσόντων για τον αποκλεισμό τους από το μνημόσυνο στους Βουλιαράτες

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου η επιμνημόσυνη δέηση για τους εκατό Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο και τα οστά των οποίων μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νεκροταφείο, στους Βουλιαράτες της Βόρειας Ηπείρου.
Ωστόσο, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης, τέκνων, συγγενών και φίλων άταφων πεσόντων 1940- ΄41,  Γιώργος Σούρλας, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά "Κανάλι Ένα" και την εκπομπή “Δύο Ρεπόρτερ”, εξέφρασε την αγανάκτησή του, για τον αποκλεισμό, των συγγενών των ηρώων, από την τελετή.
«Μετά από δεκατρία χρόνια απέδωσε μία προσπάθεια για να γίνει η ανεύρεση και η εκταφή των οστών των Ελλήνων στρατιωτών από τους ομαδικούς τάφους στο πεδίο της μάχης στη περιοχή της Κλεισούρας», είπε ο κ. Σούρλας, αναφέροντας παράλληλα ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα Ελένη Σουράνη δεν του επέτρεψε να βρεθεί στο χώρο όπου ξεκινούσαν οι εκταφές.
«Το χειρότερο όμως», όπως σημείωσε, «ήταν το γεγονός ότι οι συγγενείς των πεσόντων δεν ενημερωθήκαμε για την μεταφορά των οστών των εκατό Ελλήνων πεσόντων που βρέθηκαν στην Κλεισούρα στο στρατιωτικό κοιμητήριο νεκροταφείο στους Βουλιαράτες και αποκλειστήκαμε από την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε εκεί την προηγούμενη Παρασκευή».
Ο κ. Σούρλας ανέφερε ότι δέχεται τηλεφωνήματα από πολλούς συγγενείς πεσόντων οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την πράξη αυτή του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης, τέκνων, συγγενών και φίλων άταφων πεσόντων 1940- ΄41, δήλωσε ότι για αυτό το λόγο ετοιμάζεται ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από 300 συγγενείς πεσόντων.
Με αφορμή την εξαγγελία του Νίκου Κοτζιά «για επίλυση των διαφορών με την Αλβανία πριν πάει διακοπές», ο κ. Σούρλας με ισχυρές δόσεις πικρίας και ειρωνείας κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών «να βρει ως ημερομηνία τα γενέθλια κάποιου ξένου διπλωμάτη ώστε να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα, όπως έκανε με τα γενέθλια του Μάθιου Νίμιτς όταν υπέγραφε την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.