Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ανησυχούν για τα βοσκοτόπια οι κάτοικοι της Τσερκοβίτσας Δήμου Φοινικαίων

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Report tv» δημοσιοποίησε την ανησυχία των αγροτών του χωριού Τσερκοβίτσα της Φοινίκης, οι οποίοι κατηγορούν τη Δημαρχία, ότι παραχωρεί βοσκοτόπια σε άτομα ξένα προς την περιοχή, ένα πρόβλημα των κατοίκων που ακόμη δεν έχει επιλυθεί.

Οι ιδιοκτήτες γαλακτοκομείων που παίρνουν το γάλα από το χωριό εξέφρασαν αυτήν την ανησυχία  σε συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, στον οποίο κατηγόρησαν άμεσα τον Δήμαρχο Λεωνίδα Χρίστο.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να στείλει μια ομάδα ελέγχου για να επαληθεύσει την υπόθεση των αγροτών του δήμου της Φοινίκης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο.

Ο Φατμίρ Μεχμέτι κτηνοτρόφος δήλωσε στην τηλεόραση ότι ο ίδιος όπως και οι άλλοι κτηνοτρόφοι της περιοχής αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, κατηγορώντας τον επικεφαλής του Δήμου, ότι παραχωρεί τα βοσκοτόπια σε ξένους ανθρώπους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Φοινίκης, μιλώντας στην τηλεόραση αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Το ζωικό κεφάλαιο συγκαταλέγεται μεταξύ των ελάχιστων μέσων επιβίωσης των κατοίκων του χωριού Τσερκοβίτσα, που ανήκουν στην ελληνική εθνική μειονότητα.






(Στοιχεία από shqiptarja.com)

1 σχόλιο:

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.