Σελίδες

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ο Βορειοηπειρώτης Οδυσσέας Μπόρος διεκδικεί την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων

Ο Λαρισαίος Βορειοηπειρώτης Οδυσσέας Μπόρος που διεκδικεί την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο


Ο Οδυσσέας Μπόρος είναι ένας νέος και επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο των κατασκευών στη Λάρισα, ο οποίος μέσα στην οικονομική κρίση, κατάφερε να αναπτυχθεί προσφέροντας παράλληλα θέσεις εργασίας.
Καταγόμενος από τη Βόρεια Ήπειρο, δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Σύνδεσμο Βορειοηπειρωτών «Ο Πύρρος» που όπως εξηγεί, έχει ως στόχο την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μίας περιοχής όπου «χτυπάει» Ελληνική καρδιά, αλλά και να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου.
Στη συνέντευξή του στο onlarissa.gr, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λαρισαίων με το Συνδυασμό «Λαρισαίων Κοινόν».
Ο Λαρισαίος Βορειοηπειρώτης Οδυσσέας Μπόρος που διεκδικεί την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο
||| ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Απόστολο Ράιδο
Γιατί επιλέξατε να συμπράξετε και να συνεργαστείτε με τον Συνδυασμό «Λαρισαίων Κοινόν»;
Οι Βορειοηπειρώτες έχουν ιστορικούς δεσμούς με την πόλη της Λάρισας εδώ και αιώνες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των δεσμών αυτών είναι  το κτίριο του «Μύλου του Παπά» που κοσμεί την πόλη και που είναι έργο και δωρεά της οικογένειας Παππά από το Αργυρόκαστρο της Βορείου Ηπείρου. Υπάρχει συνεχής παρουσία η οποία ενισχύθηκε από τις αρχές του 1990.Εμείς δραστηριοποιηθήκαμε συμμετέχοντας σε εθνικούς αγώνες αλλά και δημιουργώντας τον σύλλογο Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα. Δυστυχώς, επί σειρά ετών «χρησιμοποιηθήκαμε» από διάφορους συνδυασμούς μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο μας. Δεκάδες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις μας δόθηκαν και δεκάδες φορές νιώσαμε γελασμένοι και προσβεβλημένοι ή περιθωριοποιημένοι. Έτσι πήραμε την απόφαση να συμπράξουμε με την πατριωτική δημοτική κίνηση «Λαρισαίων Κοινόν» και να κατέλθουμε μαζί στις δημοτικές εκλογές.
Με τον επικεφαλής της Πατριωτικής Κίνησης «Λαρισαίων Κοινόν» Κων/νο Βαϊούλη μας συνδέουν κοινοί αγώνες για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και για άλλα Εθνικά θέματα και έχουμε χτίσει δυνατές σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Η ενίσχυση των δεσμών των Εθνικών Κοινοτήτων με δράσεις του Δήμου και η δημιουργία Βορειοηπειρωτικής Εστίας αποτελούν βασικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού. Πιστεύουμε απόλυτα στην επιτυχία του συνδυασμού και είμαστε σίγουροι ότι μετά τις δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου θα νιώθουμε για πρώτη φορά περήφανοι και για την επιλογή μας.
Γιατί δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών στη Λάρισα;
Ο Σύλλογος γεννήθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια, βλέποντας την έλλειψη γνώσης που υπήρχε γενικότερα για τη Βόρεια Ήπειρο, θεωρήσαμε χρέος να κάνουμε κάτι για να αποδείξουμε το αυτονόητο, δηλαδή ποιοι είμαστε πραγματικά. Λέγαμε στους Λαρισαίους ότι είμαστε από τη Βόρεια Ήπειρο και μας αποκαλούσαν Αλβανούς. Αυτή η αντίληψη ευτυχώς έχει περιοριστεί στο ελάχιστο τα τελευταία χρόνια, ενώ μετά τη δολοφονία και του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ακόμη και ο πλέον δύσπιστος κατάλαβε το δράμα που ζουν οι χιλιάδες Έλληνες στη Βόρεια Ήπειρο.
Ο Λαρισαίος Βορειοηπειρώτης Οδυσσέας Μπόρος που διεκδικεί την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο
Μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα η Αλβανία έδειξε της πραγματικές της προθέσεις
Τι έχει συνεισφέρει η θυσία του Κατσίφα;
Η θυσία του εθνομάρτυρα Κατσίφα θύμισε σε όλους μας την ιστορική μας διαδρομή και τους αγώνες των Βορειοηπειρωτών να κρατήσουν ζωντανή την ελληνικότητα της περιοχής. Αντιστάθηκαν ακόμα και στις αποφάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων αλλά και τις αντιρρήσεις της τότε ελληνικής κυβέρνησης και έγραψαν τη δική τους ιστορία το 1914, γιατί «ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του»…
Γιατί έχει αυξηθεί η επιθετικότητα της Αλβανίας;
Μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα η Αλβανία έδειξε της πραγματικές της προθέσεις. Απειλές και απαγόρευση εισόδου Βορειοηπειρωτών στη χώρα, συλλήψεις άνευ λόγου και αιτίας, αλλά και ανακρίσεις συνθέτουν τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην περιοχή. Η απάντηση της επίσημης ελληνικής κυβέρνησης είναι και πάλι η σιωπή, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά όχι μόνο την πλήρη εγκατάλειψη του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, αλλά και τη συναίνεσή της στο «έγκλημα» διά της σιωπής!
Ο Λαρισαίος Βορειοηπειρώτης Οδυσσέας Μπόρος που διεκδικεί την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο
Οι Βορειοηπειρώτες διατηρούν ιστορικούς δεσμούς αιώνων με τη Λάρισα
Για ποιο λόγο διεκδικείτε την εκλογή σας στο δημοτικό συμβούλιο;
Οι Βορειοηπειρώτες όπως προανέφερα διατηρούν ιστορικούς δεσμούς αιώνων με τη Λάρισα. Η είσοδος στο δημοτικό συμβούλιο ενός μέλους της Βορειοηπειρώτικης κοινότητας θεωρείται επιβεβλημένη για την ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά και την εμπέδωση όλων όσων σας προανέφερα σχετικά με την ορθή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στα βορειοδυτικά της χώρας μας.
onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.