Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΣΙΟ

ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η αλβανική αστυνομία εξέδωσε προ ολίγων ημερών διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλος του προεδρείου του κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA  Ναούμ Ντίσιου.
Ο Ναούμ Ντίσιος έχει καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση για υποτιθέμενη βεβήλωση τάφου που συνέβη όταν έστρωσε 12 τσιμεντένια σκαλοπάτια για να εξωραϊσει την πρόσβαση στο μνημείο πεσόντων του '40 στο χωριό Μπομποστίτσα.
Ολοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για προβοκάτσια Αλβανών τσάμικης καταγωγής όπως καταμαρτυρούν οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού.
Η παράλογη και αδικαιολόγητη αυτή απόφαση αλβανική αστυνομία σε μία έκδηλη προσπάθεια
τρομοκράτησης των βλαχόφωνων Ελλήνων της Κορυτσάς.
Πρόκειται για ποινή που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα συνοδευόταν από αναστολή.
Πιστεύουμε ότι η αλβανική παραεξουσία εκμεταλλεύεται την συγκυρία του ρευστού πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή εξωτερική πολιτική με την ανοχή ή την αδυναμία της επίσημης αλβανικής κυβέρνησης.
Απευθύνουμε ως Κόμμα των Ελλήνων έκκληση προς τον Αλβανό Πρωθυπουργό κ. Μπερίσα και τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νισιάνι,να χορηγήσουν χάρη στον Ναούμ Ντίσιο δίνοντας τέλος σε αυτό το φιάσκο που εκτός των άλλων αμαυρώνει και την εικόνα της χώρας. 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΣΙΟ

Σχόλιο αναγνώστη 
άκουσον , άκουσον 

Δεν θα υψωθεί μία φωνή διαμαρτυρίας στο συνεχιζόμενο δράμα του Ναούμ Ντίσιου, Βορειοηπειρώτη βλαχόφωνου αδελφού μας και προέδρου της τοπικής ομογενειακής οργάνωσης "Ομόνοια Περιφέρειας Κορυτσάς" Πριν ένα περίπου εξάμηνο καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο Κορυτσάς για... βεβήλωση τάφου, όταν έστρωσε δώδεκα τσιμεντένια σκαλοπάτια για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο μνημείο πεσόντων του '40 στο χωριό Μπομποστίτσα, 2-3 χλμ. έξω από την Κορυτσά.Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού, τις
μαρτυρίες των οποίων αρνήθηκε να λάβει υπόψιν το δικαστήριο, Τσάμηδες από την Αυλώνα έσπειραν το σημείο με ανθρώπινα οστά "μέρα μεσημέρι", τα φωτογράφισαν κι' έστησαν την υπόθεση με ηθικούς αυτουργούς τον τότε αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της Αλβανίας Σπαχίου και τον πρόεδρο του τσάμικου κόμματος Ιντρίζι. Ο πρώτος μάλιστα είναι ιδρυτής της "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας", κίνησης (σήμερα έχει γίνει κόμμα) που έχει ως αποκλειστικό σχεδόν στόχο την καταστροφή της Ελλάδας και το "ξεπάστρεμα" των Βορειοηπειρωτών.
Στον Ντίσιο, επεβλήθη ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή, άκουσον-άκουσον, σαν να ήταν συστηματικός τυμβωρύχος! Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος υπήρξε ο μόνος στην Αλβανία που ζητούσε ανοικτά και χωρίς φόβο μειονοτικά δικαιώματα για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου, ισχυριζόταν ότι οι βλαχόφωνοι είναι Έλληνες και ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στην
Κορυτσά - τους οποίους παρακινούσε μάλιστα να δηλώσουν την καταγωγή τους στην αλβανική απογραφή πληθυσμού, πράγμα που έκαναν στην συντριπτική τους πλειοψηφία.Για τα "εγκλήματά" του αυτά αποφασίστηκε η εξόντωσή του με όργανο την "δικαιοσύνη" της γείτονος και "φίλης" Αλβανίας.Ο Ντίσιος, ευτυχώς, διαφεύγει της σύλληψης αλλά η οικογένειά του που έμεινε πίσω,
ταλαιπωρείται τακτικά από την αστυνομία και δεν έχει πόρους ζωής, όπως άλλωστε και ο ίδιος μετά τη φυγή του. Προ ολίγων ημερών, η Αλβανία φρόντισε να εκδοθεί και διεθνές ένταλμα συλλήψεώς του ώστε η εξόντωσή του να είναι βέβαιη. Όπως είναι βεβαίως γνωστόν, η δράση του Ντίσιου και τα γεγονότα που εκτέθηκαν ήδη, γνώρισαν τεράστια δημοσιότητα από τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία για να αναδείξουν τους πατριώτες και την εθνική τους δράση παγκοσμίως. 
Κάποιος, επιτέλους, από τους πολιτικούς μας ηγέτες ας φροντίσει να πει "δυο κουβέντες" στους
Αλβανούς και να κάνει κάποιες κινήσεις για να σωθεί ο συμπατριώτης μας. 
Από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν περιμένουμε βέβαια τίποτα αφού η άποψη των εκεί αρμοδίων για τους Βορειοηπειρώτες είναι να ενσωματωθούν το συντομότερο στην αλβανική
κοινωνία για να τελειώνουμε με το πρόβλημα...
ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.