Σελίδες

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «ΧΑΟΝΕΣ». (Φώτο)


Μέσα σε πολύ θερμό κλίμα και με την παρουσία τριών Δημάρχων του παραλιακού μετώπου της Αττικής πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «ΧΑΟΝΕΣ».

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 7 Απριλίου στην Αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού - Αργυρούπολης που θα είναι και η έδρα του συλλόγου. 
Όπως ανέφερε η ανάδειξη της λαογραφικής ταυτότητας των Βορειοηπειρωτών είναι ένας αναγκαίος κρίκος στην αλυσίδα της ιδιαίτερης λαογραφίας των Ελληνικών πολιτισμών και ως τέτοιος ενισχύει την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών.
Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη οι νεότερες γενιές να γνωρίσουν ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητας τους, να συνδεθούν με την ιστορία τους, να μην χάσουν την καταγωγή τους.

Παρόντες ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Κορτζίδης, ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός και ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης που χαιρέτησαν την πρωτοβουλία ως ένα αναγκαίο βήμα για την ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας των Βορειοηπειρωτών και της ανάπτυξης των κοινωνικών δεσμών.

Την συνέλευση συντόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου και μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Οδυσσέας Κορακίδης αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους - στόχους αυτού του εγχειρήματος.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Παναγιώτου , μέλος της Προσωρινής Διοικούσας αναφέρθηκε την αξία και την δύναμη της πολιτισμικής ταυτότητας ενός λαού. Στην ανάγκη της δημιουργίας,και της μεταλαμπαδευσης του πολιτισμού μας στης νεότερες γενιές που είτε γεννηθήκανε εδω είτε έφυγαν σε μικρη ηλικία, το βήμα αυτό να αποτελέσει βήμα μεταφοράς των ηθών και έθιμα των μας, καθώς δεν υπάρχει καμία διάθεση υποκατάστασης δεκάδων άλλων συλλόγων η αδελφοτήτων που λειτουργούν για άλλους σκοπούς. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ενισχύσουν με τη συμμετοχή στης δραστηριότητες που άμεσα ξεκινά ο σύλλογος, να φέρουν τα παιδιά τους στα χορευτικά τμήματα που θα κάνουμε σε πρώτο στάδιο όπως είπε ενώ γιατί όχι και ένα πολυφωνικό συγκρότημα πολύ σύντομα.

Ο Γιώργος Κυρίτσης, μέλος επίσης της Προσωρινής Διοικούσας αναφέρθηκε στην διαδικασία εγγραφής των μελών του συλλόγου και στην δομή και το τροπο λειτουργίας .
Ενημερώνοντας για την πρώτη εκδήλωση που προγραμματίζει ο σύλλογος άμεσα με τίτλο "φεστιβάλ βορειοηπειρώτικης παραδοσιακής πίτας " τον Ιούνιο που θα αποτελέσει την εναρκτήρια λαογραφική μας εκδήλωση καθώς και τα τμήματα χορού που θα ξεκινήσουν άμεσα.
Αμέσως μετά ακολούθησε γόνιμος διάλογος ενώ πολύ ενθαρρυντικά ήταν και τα αποτελέσματα των εγγραφών μελών και της οικονομικής ενίσχυσης για την κατάθεση του καταστατικού.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το έμβλημα του συλλόγου που είναι βγαλμένο από την καθημερινότητα και την παραγωγική αγροτική διαδικασία που αποτελεί ισχυρή παράδοση του τόπου μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέραν των προαναφερθέντων ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Μαραγκος , ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας Γιώργος Τζομάκας ,ο υπεύθυνος του τομέα Βορειοηπειρωτων της Ν.Δ Γιώργος Κώττης όπως και πολυ άλλοι ενασχολούντες με τα κοινά της ιδιαίτερας πατρίδας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.