Σελίδες

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ "ΤΗΣ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ"

Του Πύρρου Σιμοΐδη


Βάλθηκαν τα μικροσκόπια, τα γκάου λάιτερ, οι παπαράτσι σε εξονυχιστική παρακολούθηση του Προέδρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, κ. Χρήστου Κίτσιου, και γενικώς του κόμματος, περιεργάζονται κάθε τους κίνηση, του χεριού, του ποδιού, που κοιτάζουν, πώς κοιτάζουν, (λ.χ. χαρωπά, ερωτοτροπούν με την άνοιξη, τα πουλιά κ.ο.κ.).
Μα είμαστε σοβαροί! Λαμβάνω την ευθύνη να απευθυνθώ στην ιστοσελίδα, η οποία προβάλει ένα δημοκρατικό διαχρονικό προφίλ, παρά μερικών επιφυλάξεων και αδυναμιών. Λυπούμαι, προφανώς να υποπέφτουν σε τέτοιες εφήμερες εκτιμήσεις, επειδή ο πρόεδρος Κίτσιος γευμάτισε με αυτόν του Σ.Κ. στην Κορυτσά και υποδεικνύουν τέτοια αφελείς σχόλια!
Είναι του ηλίου φαεινότερο ή ιστοσελίδα υποσκάπτει, γεγονός το οποίο δεν θέλω να πιστεύω, ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα το οποίο εξίσου δεν πιστεύω, ή αποτελεί δείγμα έλλειψης πολιτικού και δημοκρατικού πολιτισμού και, γενικώς πολιτικών προσανατολισμών.
Είναι σαφές πως και ο σχολιαστής συμπαρομαρτούμενος μιας ανήθικης πολιτικής συμβίας στα της Ομόνοιας ΚΕΑΔ όπου, ιδίως στις θητείες Ντούλε, αντικατέστησε τους θεσμούς με τις αντιδημοκρατικές του μεθοδεύσεις, όπως στημένες συνδιασκέψεις της Ομόνοιας, συνέδρια του ΚΕΑΔ με στρατευμένους προσκεκλημένους, τοποθετήσεων κολλητών σε θέσεις πολιτικής εξουσίας και δη κομματικής, κ.ο.κ. γκαφών ολκής, όπως αυτή του 2009 με την υποψηφιότητα του έπαρχου της Άνω Δερόπολης.
Προφανώς το ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν είναι ένα δεξιό κόμμα, σαφώς διατυπώνεται από το σχολιαστή σας η ατόφια κοινοτυπία, γιατί είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΡΧΕΣ, και πατριωτικούς προσανατολισμούς. Αυτά είναι τόσο προσεγγίσιμα από το πρόγραμμά του, τις διακηρύξεις, τις πολιτικές τους πράξεις, δραστηριότητες και έως επί το πλείστον κινήσεις. Ποιο άλλο πολιτικό σχήμα αναγνώρισε την ιστορικότητα του αυτονομιακού αγώνα με εκδηλώσεις στο χώρο; Ή μήπως η συζήτηση για το πλαίσιο αιτημάτων δεν ευθυγραμμίζεται τους πόθους των αγωνιστών του αυτονομιακού αγώνα, τα διακαής εθνικά ιδεώδη του Ηπειρωτικού Ελληνισμού της Αλβανίας; Ή μήπως υπήρχε ποτέ κείμενο για το εκπαιδευτικό στο Υπουργείο Παιδείας της χώρας ή στα Διεθνείς φόρα εκτός αυτών που εστάλησαν από το νεοσύστατο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ; Ή μήπως η εκλογή προέδρου και θεσμικών οργάνων από τη βάση δεν αποτελεί εγχείρημα υψηλής ποιότητας δημοκρατικού πολιτισμού;
Σαφώς οι αρχηγοί των κομμάτων θα ανταλλάσσουν συναντήσεις, αλλά οι πολιτικές που ασκούνται και που θα ασκούνται λαμβάνονται στα θεσμικά του όργανα, κυρίως στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, έχουν χαρακτήρα συλλογικό και το ΚΟΜΜΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ έχει συνάψει σύμβαση με τη βάση, τις απόψεις της οποίας φέρουν στο θεσμό τα μέλη του. Τόσο το κόμμα όσο και πρόεδρος του κ. Χ. Κίτσιος, ένας ευγενής πολιτικός, με διαυγή νου, υψηλό πατριωτικό σθένος, αδιάφθορος και καθαρός σαν (τι σχέση και από πού προκύπτει η σύγκριση με το Ντούλε;!), είναι αυστηρώς συντεταγμένα τα συμφέροντα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ στο χώρο και όχι αυτά της καρέκλας.
Αγαπητέ και ακριβέ, σχολιαστή του Βορειοηπειρώτη, δεν σας αρμόζει να προτρέχετε σε ανούσιες εκτιμήσεις, διότι κατά τοιούτω τω τρόπω, σπεύδετε να πάτε το νερό στο μύλο της στασιμότητας, του αποπροσανατολισμού. Αν βέβαια, προβλέπετε να ενισχύσετε εκ νέου αυτούς που η ιστορία τους κρίνει για τις εγκληματικές πολιτικές πράξεις, προσκομίζοντας προσωπικά οφέλη. Αυτά τα γράφει η ιστορία και η ιστορία δεν ξέρει τα γκουχ γκουχ, αλλά καταγγέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.