Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Δηλώσεις του προέδρου του κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA στα Αλβανικά ΜΜΕ για τις Πολιτικές Εξελίξεις ενόψει των Βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία

Ο πρόεδρος του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»  Χρήστος Κίτσιος έκανε την ακόλουθη δήλωση στα αλβανικά ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο ΙΝΤERNATIONAL στα Τίρανα , σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Αλβανίας

320 Το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», ως μία νέα αναγνωρισμένη δύναμη στην πολιτική ζωή της Αλβανίας, πανέτοιμη για μια εκπροσώπηση με αξιοπρέπεια, για μια επάξια αναμέτρηση στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου, για λογαριασμό των ζωτικών και ενταξιακών συμφερόντων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, στην Αλβανία δηλώνει:

 Το Κόμμα « Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ απευθύνεται στο Κόμμα «Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» ΚΕΑΔ, ως  παλιά πολιτική δύναμη στην  αντιπροσώπευση  της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, να αποδεχτεί με αξιοπρέπεια την πρότασή μας για συνεργασία. Η παρούσα πρόσκληση συμπίπτει με την επιθυμία και τη βούλησή του συνόλου του εκλογικού σώματος της ελληνικής μειονότητας, να οργανώσει μια αξιοπρεπή εκπροσώπηση και χωρίς διαχωρισμό. Ο στόχος μας μέσα από αυτή την πρόσκληση, συνδέεται με την πολιτική μετατροπή των Ελλήνων  ψηφοφόρων της μειονότητας σε πραγματική αυθεντική  εκπροσώπηση στο νέο κοινοβούλιο που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές.

Το Κόμμα των Ελλήνων καλεί τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε σε μια  τράπεζα συνομιλιών η οποία θα αποτελείτε από όλους τους πολιτικούς παράγοντες της μειονότητας  όπου θα προσδιοριστεί η στρατηγική για μια αξιόλογη αριθμητική εκπροσώπηση στην νέα Βουλή που αναμένετε να έχει η Αλβανία.

Στις συνθήκες αυτές το Κόμμα των Ελλήνων, στο όνομα των συμφερόντων και του πολιτικού πολιτισμού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας , και σύμφωνα με την εποικοδομητική στάση που έχει τηρήσει  και συνεχίζει να τηρεί η ελληνική μειονότητα,  απαιτεί από το ΚΕΑΔ  να αποδεικτεί συνετό σε σχέση με την εκπροσώπηση στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Το ΕΕΜΜ είναι ανήσυχο για τη δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε σ' αυτό τον ανώτερο εκλογικό θεσμό και υπό αυτές τις συνθήκες ζητάει την επαναφορά της ομαλότητας στο θεσμό διαχείρισης των εκλογών.

Το ΕΕΜΜ καλεί τους κυριότερους πολιτικούς παράγοντες της χώρας για να αναδείξουν υψηλή πολιτική ευθύνη, στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκετε η τρέχουσα διαδικασία και η εκλογική εκστρατεία.

Το EEMM, στις λίγες ημέρες που απομένουν, θα καταβάλει όλες τις προσπάθειές του να ενταχθεί σε ένα συνασπισμό, στον οποίον τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας  θα πρέπει να εκπροσωπούνται και να προστατεύονται, όχι μόνο για μια  εκλογική στρατηγική, αλλά και για όλες τις ημέρες της νέας νομοθετικής εντολής  που θα προέλθει από την αναμενόμενη διαδικασία της 23ης Ιουνίου 2013.

 Ευχαριστώ πολύ!

 

     18 Απρίλη 2013       

     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.