Σελίδες

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην Γεν. Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά Θ. Καμαρινού

Έξι ώρες διήρκησε η διαδικασία της ακρόασης τεσσάρων ατόμων που κλήθηκαν ως μάρτυρες στη δίκη του πρώην Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρου Οικονόμου - Καμαρινού την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Η ώρα πήγε 3:15 μ.μ. όταν το δικαστήριο διέκοψε τις εργασίες του, που είχαν αρχίσει από τις 9 το πρωί, ενώ απέμεναν τέσσερις ακόμα μάρτυρες για να καταθέσουν, προκειμένου να συνεχιστούν την προσεχή Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή τη δίκη παρουσιάστηκε η μάρτυρας κατηγορίας, επιθεωρήτρια του Υπουργείου Εξωτερικών Μ.Π. που ενήργησε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις καταγγελίες κατά του κου Καμαρινού, η οποία στις 27 Ιουνίου, οπότε είχε οριστεί αρχικά η δίκη δεν παρέστη λόγω απουσίας της στις Βρυξέλλες. 

Η επιθεωρήτρια όπως ομολόγησε στην ακροαματική διαδικασία δεν είχε ξανακάνει ποτέ ΕΔΕ και όταν διετάχθει να το κάνει εργαζόταν στον διπλωματικό σύνδεσμο της Ελλάδας στα Σκόπια!
Η μόνη βάση για τις κατηγορίες εις βάρος του ελληνόψυχου διπλωμάτη ήταν κάποιες ανώνυμες καταγγελίες και η μοναδική επώνυμη ήταν του αλβανού πρώην οδηγού του Ελληνικού Προξενείου της Κορυτσάς Ρόμπερτ Μπραχιμλάρι, τον οποίο ο κ. Καμαρινός απέλυσε κατά τη θητεία του επειδή χρησιμοποιούσε τη θέση αυτή για να κάνει εμπόριο βίζας.


Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι από το πόρισμα της πρώτης ΕΔΕ για τον πρώην Πρόξενο σβήστηκαν τέσσερις ολόκληρες σελίδες στις οποίες αποδεικνύονταν και ο πραγματικός λόγος της δίωξης που του ασκήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και αυτός δεν ήταν άλλος από την εθνική του δράση στην Περιφέρεια Κορυτσάς ενόψει της απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία το 2011. Ως γνωστόν ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός επί δύο χρόνια έδινε αδιάκοπους αγώνες για την εθνική αφύπνιση των Ελλήνων της περιοχής προκειμένου να αποκτήσουν τα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνει μία αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα.

Ένας πρώην επιθεωρητής του Υπουργείου Εξωτερικών που κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας αναφέρθηκε σε παλιότερες καταγγελίες που έγιναν εις βάρους του κ. Καμαρινού όταν υπηρετούσε ως Πρόξενος στο Νοβοροσίσκ της Ρωσίας (Μαύρη Θάλασσα), οι οποίες όπως δήλωσε "αποδείχθηκαν τόσο χονδροειδείς που ήταν ανάξιες και μόνο για να ασχοληθεί κανείς μαζί τους". Ο πρώην επιθεωρητής παράλληλα μίλησε για τις συνεχείς παράνομες ενέργειες του πρώην οδηγού του Προξενείου στην Κορυτσά σχετικά με τις βίζες, όπου οι Έλληνες Πρόξενοι προ του 2009 αντιμετώπισαν με απάθεια και μόνο όταν ανέλαβε ο κ. Καμαρινός δόθηκε η μοναδική πρέπουσα λύση.
Στη συνέχεια κατέθεσαν ένας πρώην και ένας νυν υπάλληλος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κορυτσά, οι οποίοι ερωτήθηκαν για τις διαδικασίες έκδοσης βίζας.

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό του "Ίωνα Δραγούμη της Βορείου Ηπείρου" βρέθηκαν για ηθική συμπαράσταση δέκα Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες.
Ας ελπίσουμε ότι την ερχόμενη Παρασκευή στις 9 το πρωί, οπότε και θα συνεχιστεί η δίκη του, θα είναι πολλαπλάσιοι, όταν και θα βγει κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.