Σελίδες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Έντι Ράμα: Στρατηγικός εταίρος μας η Τουρκία - να τον χαίρονται οι ελληνόφωνοι σύντροφοι του ΚΕΑΔ

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Κατά τη διάρκεια  της συνάντησης,  ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχάρη για τη νίκη του, τον Έντι Ράμα για τις εκλογικές διαδικασίες και την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Αλβανίας και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Τουρκία στη βελτίωση του συστήματος υγείας στη χώρα. 
Ο Έντι Ράμα αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών, επανέλαβε ότι η Τουρκία αποτελεί στρατηγικό εταίρο στην ανάπτυξη της Αλβανίας.

Το σχόλιο μας: 
Στην ίδια γραμμή με τον Σαλί Μπερίσα συνεχίζει και ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Όμως η ελληνόφωνη αριστερή μειονοτική προπαγάνδα κατά την προεκλογική περίοδο εξαντλήθηκε στο πόσο ανθέλληνας είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος αποσιωπώντας τις θέσεις του συντρόφου Ράμα, προκειμένου να βλάψει την εικόνα του κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA.
Οι μόνοι που γράφουν για νέες καλύτερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδος - Αλβανίας με την κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου είναι κάτι πασοκογενείς δημοσιογράφοι τύπου Σταύρου Τζίμα. 


«Το Βελιγράδι επιμένει στην απογραφή πληθυσμού στην Κοιλάδα του Πρέσεβο»


Οι σερβικές αρχές είναι ανένδοτες ότι πρέπει να γίνει η απογραφή του πληθυσμού στην Κοιλάδα του Πρέσεβο. Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Κοιλάδας, Ζόραν Στάνκοβιτς.
Οι Αλβανοί της Κοιλάδας, μποϊκοτάρουν  την απογραφή από το περασμένο έτος, λόγω  αδυναμίας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εντύπων που δεν είναι στα αλβανικά καθώς και σε άλλα θέματα  σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής.


Εντούτοις, ο Στάνκοβιτς ανέφερε ότι η απογραφή του πληθυσμού θα συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών που διαβιούν στην περιοχή αυτή.
Πρόσθεσε ακόμη για να γίνει κατανοητός ότι η πληθυσμιακή οντότητα ενός οικισμού ή μιας πόλης είναι ανάλογη της επιχορήγησης που δίνεται για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

«Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις στην εκπαίδευση, την υγεία ή σε άλλον τομέα,  είναι ανάλογες των πληθυσμιακών αναγκών και η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των κατοίκων», είπε ο Στάνκοβιτς στους ηγέτες της αλβανικής μειονότητας στην περιοχή.
Ωστόσο, οι Αλβανοί της Κοιλάδας αντιδρούν γιατί πολλοί κάτοικοι της περιοχής έχουν φύγει και μεταναστεύσει στο Κοσσυφοπέδιο, στην Ευρώπη ή στο εσωτερικό της Σερβίας και ο πληθυσμός τους να φανεί κατώτερος του πραγματικού, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.