Σελίδες

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Δυο Υγειονομεία θα λειτουργήσουν σε Κακαβιά και Ηγουμενίτσα - Τι ανέφερε ο Γεν. Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Ι. Νικόπουλος

PEΠOPTAZ ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

• Την ίδρυση και λειτουργία Υγειονομείων σε πύλες εισόδου της χώρας μας αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη ο σχεδιασμός προωθείται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Όπως ανακοίνωσε χθες, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 90,1, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γιάννης Νικόπουλος, στην Ήπειρο θα λειτουργήσουν δύο Υγειονομεία, το ένα στην Κακαβιά (που είχε λειτουργήσει και παλαιότερα, αλλά με δυσκολίες και προβλήματα) και το δεύτερο στην Ηγουμενίτσα.

Ο κ. Νικόπουλος συμμετείχε στην αρμόδια επιτροπή και μας διαβεβαίωσε ότι το εγχείρημα θα πάρει άμεσα σάρκα και οστά, αρκεί όπως σημείωσε, να έχει διάρκεια και να μην αποτελέσει απλά ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης. 

Η λειτουργία τους θα εξαπλώνεται και πέραν των συνόρων, ενώ με την ύπαρξή τους τα σύνορα «ανοίγονται» υγειονομικά και θα εξασφαλίζουν την πρόληψη μιας νόσου εν τη γενέσει της.
Στην Κακαβιά το Υγειονομείο θα λειτουργήσει σε ειδικό χώρο, με εξασφαλισμένο εξοπλισμό, όχι όμως και στελεχιακό δυναμικό, καθώς δεν υπάρχει για την ώρα προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού. Έτσι, στην αρχή το… «φίδι από την τρύπα» θα βγάλει το υπάρχον προσωπικό άλλων υγειονομικών μονάδων. 

Ο κ. Νικόπουλος τόνισε την ανάγκη άμεσης εξασφάλισης εξειδικευμένου προσωπικού, αν θέλουμε, όπως είπε, η λειτουργία του να είναι υποδειγματική και αποτελεσματική. 
Η χρηματοδότηση των Υγειονομείων είναι εξασφαλισμένη από την Ε.Ε., αρκεί να εξασφαλιστεί και η άρτια στελέχωση και το μόνιμο της λειτουργίας τους.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.