Σελίδες

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Υποκίνηση εθνοτικού μίσους για την αλβανική δικαιοσύνη το να λες ότι ο θάνατος του Αρ. Γκούμα προήλθε από δολοφονία!

Η δικογραφία κατά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στο μνημόσυνο του Χιμαραίου Εθνομάρτυρα το 2013 Χριστόφορου Τσάγκα


Ενώπιον της ανακρίτριας του 10ου Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών βρέθηκε την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου το στέλεχος του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Χριστόφορος Τσάγκας, προκειμένου να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις και να λάβει γνώση των σχετικών εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αυλώνα, σχετικά με την τέλεση "αξιόποινων πράξεων", όπως προβλέπονται από τον αλβανικό Ποινικό Κώδικα. Συγκεκριμένα του αποδίδεται η κατηγορία της διέγερσης εθνοτικού μίσους.

Η υπόθεση ως γνωστόν ξεκίνησε από το τρίχρονο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, στις 11 Αυγούστου 2013, όταν η Εισαγγελία Αυλώνας διέταξε έρευνα για την εκεί παρουσία εκπροσώπων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.
Την έρευνα διεξήγαγε η Αντιτρομοκρατική της Αλβανίας, σαν να ήταν το μνημόσυνο τρομοκρατική ενέργεια επικίνδυνη για την ασφάλεια του αλβανικού κράτους και όσοι συμμετείχαν σε αυτό έπρεπε να θεωρηθούν ως ύποπτοι για τρομοκρατία.
Στην δικογραφία που συντάχθηκε στην Αυλώνα σύμφωνα με το πόρισμα της αντιτρομοκρατικής αναφέρεται ότι στο μνημόσυνο ήταν παρόντες μόνο τα μέλη της οικογένειας του Αριστοτέλη Γκούμα και στελέχη της Χρυσής Αυγής, αγνοώντας τους δεκάδες Χιμαραίους και λοιπούς Έλληνες που παραβρέθηκαν εκείνη την ημέρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και στο νεκροταφείο της Χιμάρας για να προσευχηθούν υπέρ της ψυχής του Βορειοηπειρώτη Εθνομάρτυρα!
Βέβαια ένας τέτοιος ισχυρισμός δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση αν λάβουμε υπόψη ότι αυτές οι «μαρτυρίες» κατατέθηκαν από αστυνομικούς, τα ονόματα των οποίων φανερώνουν ότι είναι μουσουλμάνοι και μάλιστα από τη βόρεια Αλβανία.

Ο πρώτος που αναζητήθηκε για να καταθέσει ήταν ο κ. Μόντης Κολίλας, γαμπρός του Αρ. Γκούμα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετιστήριο μήνυμα μετά το μνημόσυνο εκ μέρους της οικογένειας του παλικαριού, επειδή θεωρήθηκε ύποπτος για την πρόσκληση των μελών της Χρυσής Αυγής στην επιμνημόσυνη τελετή. Αποτέλεσμα ήταν να τον κρατήσει η αλβανική αστυνομία στις 14 Αυγούστου 2013 στον μεθοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι όταν ερχόταν προς την Ελλάδα, και να τον ανακρίνει επί έξι ώρες η δικαστική αστυνομία Αυλώνας που έφτασε στο σημείο!
Την επομένη 15 Αυγούστου συνελήφθη στο Μαυρομάτι, όταν περνούσε προς την αλβανική επικράτεια το στέλεχος της Χρυσής Αυγής από το Λούκοβο Ρομπέρτος Χαίδης με το γιο του Θωμά, τους οποίους αφού ανέκριναν αρχικά στο τελωνείο, στη συνέχεια τους μετέφεραν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγίων Σαράντα, για να τους αφήσουν ελεύθερους μετά από 12 και πλέον ώρες.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2013 η αλβανική Αντιτρομοκρατική υπηρεσία κάλεσε για ερωτήσεις διάφορους Χιμαραίους, άλλους ως υπόπτους - επειδή φορούσαν μαύρες μπλούζες - και άλλους ως μάρτυρες, όπως ορισμένους αδελφικούς φίλους του Αριστοτέλη Γκούμα, προκειμένου να καταθέσουν για ότι συνέβη στο μνημόσυνο. Τέλος κάλεσαν ως μάρτυρα και τον ίδιο τον αδελφό του Αριστοτέλη.
Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες της προανάκρισης ολοκληρώθηκαν σύντομα, μέσα στον Οκτώβριο του 2013, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως άκρως σημαντική!
Παράλληλα εντός του Σεπτεμβρίου του 2013 εστάλη σήμα από την αλβανική αστυνομία στην Ιντερπόλ για τον κ. Χριστόφορο Τσάγκα, ως άτομο υπό αναζήτηση προκειμένου να του  αποδοθεί το κατηγορητήριο, επειδή ήταν αυτός ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό πάνω από το μνήμα του Αριστοτέλη Γκούμα εκ μέρους της Χρυσής Αυγής την ημέρα του μνημοσύνου του Εθνομάρτυρα.
Τόσο πολύ λοιπόν απασχολεί την Αλβανία η υπόθεση Αριστοτέλη Γκούμα που στέλνουν μέχρι και σήμα στην Ιντερπόλ για κάποιον που τίμησε τη μνήμη του. Πολύ περισσότερο απ’ όσο τους απασχολεί για τους μυριάδες κακοποιούς που παράγει αυτή η χώρα.
Το Δεκέμβριο του 2013 η Αλβανία υπέβαλλε αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελλάδα προκειμένου να ληφθεί απολογία από τον κατηγορούμενο Χριστόφορο Τσάγκα.

Οι Αλβανοί θεωρούν ότι η ομιλία του κ. Τσάγκα υποκίνησε εθνοτικό μίσος όχι επειδή περιείχε κάποια ακραία αντιαλβανική φράση αλλά επειδή περιέγραψε το θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα ως δολοφονία με εθνικιστικά κίνητρα και όχι ως ένα τυχαίο τροχαίο περιστατικό!

Απαγορεύεται δηλαδή να ισχυριστείς ότι ο Αριστοτέλης δολοφονήθηκε. Συνεπώς θα πρέπει να σταματήσουν όλοι ακόμα και οι συγγενείς να κάνουν λόγο για δολοφονία. Αν αυτό δεν σημαίνει απόλυτη φίμωση και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε τι σημαίνει;
Το θράσος των αλβανών οφείλεται στην υποτέλεια και ανυπαρξία των ελληνικών κυβερνήσεων.  
Σύμφωνα με τη διακρατική σύμβαση μεταξύ Ελλάδας- Αλβανίας για δικαστική συνδρομή, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί να παράσχει δικαστική συνδρομή επιστρέφοντας πίσω τη δικογραφία ως απαράδεκτη και μάλιστα χωρίς αιτιολογία, πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά Έλληνα πολίτη.
Το γεγονός ότι δέχονται να παράσχουν δικαστική συνδρομή για αυτή την υπόθεση τους καθιστά συνενόχους, προσβάλλοντας παράλληλα τη μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα.
Για το αδίκημα της υποκίνησης εθνοτικού μίσους (265 του Ποινικού Κώδικα Αλβανίας) προβλέπεται φυλάκιση έως και 10 χρόνια.
Ο κ. Τσάγκας πήρε προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία και να απολογηθεί.

Η 10η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών κα Ξηρογιάνη  αφού λάβει την απολογία θα την στείλει στην Εισαγγελία Αυλώνας, η οποία θα αποφασίσει για την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.
Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι στη δικογραφία υπάρχει ανώνυμη επιστολή την οποία έστειλαν «απλοί πολίτες του Αυλώνα» στις 12 Αυγούστου 2013 – μία ημέρα μετά το μνημόσυνο δηλαδή – οι  οποίοι γράφουν ότι την προηγούμενη μέρα περνούσαν τυχαία έξω από το νεκροταφείο της Χιμάρας και κατέγραψαν σε βίντεο τα όσα διαδραματίζονταν. Παράλληλα αυτοί οι «απλοί πολίτες» έστειλαν το βίντεο στην αντιτρομοκρατική ζητώντας τη σύλληψη όσων προχώρησαν σε αντιαλβανικές ενέργειες.


Στο βίντεο φαίνεται ότι οι «απλοί πολίτες» βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της ημέρας του τρίχρονου μνημοσύνου του Αριστοτέλη στο σημείο της δολοφονίας του, καταγράφοντας τη διαδρομή από εκεί μέχρι το κοιμητήριο, την ώρα που δεν υπήρχε ακόμα εκεί κόσμος. Έπειτα κατέγραψαν στην κάμερα τους (η οποία πολύ πιθανόν να ήταν κρυφή), την προσέλευση όσων ήρθαν να τιμήσουν τη μνήμη του Εθνομάρτυρα, όλους όσους βρέθηκαν και όλα όσα έγιναν γύρω από το μνήμα του μέχρι τη στιγμή που όλοι αποχώρησαν...  

5 σχόλια:

  1. Απαγορεύεται δηλαδή να ισχυριστείς ότι ο Αριστοτέλης δολοφονήθηκε. Συνεπώς θα πρέπει να σταματήσουν όλοι ακόμα και οι συγγενείς να κάνουν λόγο για δολοφονία. Αν αυτό δεν σημαίνει απόλυτη φίμωση και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε τι σημαίνει;
    Το θράσος των αλβανών οφείλεται στην υποτέλεια και ανυπαρξία των ελληνικών κυβερνήσεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ 1000 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ;;;
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να περιμένει κανείς από τους απογόνους των Αβάρων που ήρθαν από την Κασπία τον 7ο αιώνα μΧ; Μια ζωή φιλενάδες με τους τουρκομογγόλους καθότι μοιράζονται κοινά γονίδια...Κρατήστε την φλόγα του Ελληνισμού ζωντανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλβανοι= οι απο αλλου βαινοντες.Το λεει και το ονομα τους.Που νομιζουν οτι καταγονται απο τους αρχαιους ιλλυριους τα υπανθρωπα οντα

      Διαγραφή
  4. Των "ελληνικων" κυβερνησεων να λετε καλυτερα κυριε!Δεν μας κυβερνανε ελληνες.Χαρη σε αυτες τις κυβερνησεις εχουν θρασος οι αλβανοι,οι τουρκοι,οι σκοπιανοι κι εχουμε γινει περιγελος παγκοσμιως.Φταινε κυριως αυτοι που τους ψηφιζουν... Να τα λεμε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.