Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Ερώτηση Χρήστου Παππά για τις διαρρήξεις στην Βόρεια Ήπειρο με στόχο τον εκφοβισμό των Ελλήνων

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Διαρρήξεις με στόχο τον εκφοβισμό της ελληνικής ομογένειας στην Βόρεια Ήπειρο καταγγέλλει ο δήμαρχος Δρόπολης»    

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, στα χωριά του κάμπου της Δρόπολης στο νομό Αργυροκάστρου στην Βόρεια Ήπειρο, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί αυξανόμενα κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια Ελλήνων Βορειοηπειρωτών ομογενών μας προκαλώντας έντονες ανησυχίες στον κόσμο της Ελληνικής μειονότητας. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του δήμαρχου του δήμου Δρόπολης, τις τελευταίες μέρες άγνωστοι εισέβαλαν σε περισσότερα από είκοσι σπίτια Ελλήνων μειονοτικών που ζουν και εργάζονται στην εν λόγω περιοχή. 
Το πλέον ανησυχητικό και περίεργο, είναι ότι οι εισβολείς δρουν ιδιαίτερα βίαια καταστρέφοντας τα πάντα αλλά χωρίς να αφαιρούν αντικείμενα αξίας. Προφανώς αυτές οι επιθέσεις έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση της Ελληνικής ομογένειας. Ενδεικτικό της συχνότητας των επιδρομών είναι το γεγονός ότι στο χωριό Γεωργουτσάτες, μέσα σε μια νύχτα έγινε διάρρηξη έξι σπιτιών.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τα καταγγελλόμενα από τον δήμαρχο Δρόπολης και εάν ναι έχουν προβεί και σε ποιες ενέργειες προς διακρίβωση των καταγγελλομένων γεγονότων;
Υπάρχει η πρόθεση να προβεί η ελληνική κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπουργείου σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την αλβανική κυβέρνηση καλώντας την συγχρόνως να μεριμνήσει δεόντως για την αποτροπή τέτοιων εκφοβιστικών περιστατικών σε βάρος των ομογενών μας;

Αθήνα, 10/02/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.