Σελίδες

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Βορειοηπειρώτες ενοικιάζουν τη γη τους σε Αλβανούς - Ανεπανόρθωτες συνέπειες για τον Ελληνισμό


KAMPOS DEROPOLHS
• Οι Βορειοηπειρώτες στη  Δρόπολη και στο Βούρκο ενοικιάζουν για 99 χρόνια τα κτήματά τους σε Αλβανούς, αντί… πινακίου φακής (ακόμη και με 3 ευρώ το τετραγωνικό!).
 Αυτό σημαίνει ότι χάνεται στην ουσία ένα παραγωγικό κομμάτι της Βορείου Ηπείρου, που θα μπορούσε να συγκρατήσει τον ελληνικό πληθυσμό στις εστίες του, αλλά και να συμβάλλει στην ομαλή επιστροφή των  Βορειοηπειρωτών από την Ελλάδα, όπου ζουν και εργάζονται, στον τόπο τους. 
Η γη περιήλθε με πολλούς αγώνες στην κατοχή των Βορειοηπειρωτών, αν και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, και τώρα «παραδίδεται», με ό,τι σημαίνει αυτό, σε αλβανικά χέρια. 
Κραυγή αγωνίας για το θέμα απευθύνει προς κάθε κατεύθυνση ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου και δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπάρκας, επισημαίνοντας ότι «σχεδόν κανένας απ’ όσους εκμεταλλεύονται τώρα τον κάμπο της Δρόπολης, δεν είναι Δροπολίτης! 
Οι Έλληνες της Δρόπολης, όπως και οι Έλληνες στο Βούρκο, ενοικιάζουν τα χωράφια τους έως και 99 χρόνια, σε μη Έλληνες. Για 99 χρόνια (!) λοιπόν, όταν ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που μένουν πλέον στα χωριά μας είναι πάνω από 60 χρόνια! Κατανοητό τι θέλουμε να πούμε! Το παιχνίδι γίνεται περισσότερο επικίνδυνο όταν είναι γνωστό πώς οι δικοί μας, κυρίως στο Βούρκο, δεν έχουν γίνει απολύτως και επισήμως πραγματικοί ιδιοκτήτες, δεν έχουν πάρει τους τίτλους ιδιοκτησίας που κατοχυρώνουν την περιουσία τους»! 

Η. Μ.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.