Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΥΦΥΠΕΞ Κώστας Βλάσης στο Κανάλι Ένα: Η Αλβανία εκτός ΕΕ δεν συμφέρει τους Βορειοηπειρώτες


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή "Πειραιάς 24" με τον Κώστα Μαργαρίτη, τάχθηκε «υπέρ της εισόδου της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εφόσον τηρεί αυτά που συζητάμε»

«Αν δημιουργεί θέματα στην ελληνική μειονότητα αυτός είναι ένας ανασχετικός λόγος για την είσοδό της στην Ευρώπη. Θέλουμε να ξέρουμε ότι η ελληνική μειονότητα θα μπορεί να λειτουργεί όπως ακριβώς το επιθυμεί, σε κλίμα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών και διατήρησης της ξεχωριστής της παρουσίας εντός ενός άλλου κράτος», επισήμανε ο κ. Βλάσης.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει ο ίδιος και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

"Η Αλβανία εκτός Ευρώπης σαφώς μπορεί να έχει μία ευχέρεια κινήσεων την οποία δεν θα μπορεί να την έχει όταν υπάρχει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν η ΕΕ θα δίνει οδηγίες, θα δίνει κατευθύνσεις, θα μπορεί ταυτόχρονα να πιέζει. Άρα καταλαβαίνετε ότι το να πούμε ότι εμείς πάμε κόντρα σε μία ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας δεν θα ήταν καλό ούτε και για την ελληνική κοινότητα στην Βόρειο Ήπειρο", σημείωσε.  


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη. Το κομμάτι που αφορά την Βόρειο Ήπειρο από 10:56 έως 14:25

Η συνέντευξη του ΥΦΥΠΕΞ Κώστα Βλάση στο Κανάλι Ένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.