Σελίδες

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το Υπ. Παιδείας πείρε πίσω τον διορισμό του Ν. Γερασιμίδη!


Σε αντεπίθεση περνά ο Γερασιμίδης. Έστειλε επιστολή στον Άρειο Πάγο και λέει πως κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους!

Η είδηση για τον διορισμό και την ανάκληση από τον «Πρωινό Λόγο»
• Σχεδόν ένα μήνα κράτησε η θητεία του Νίκου Γερασιμίδη ως «αναπληρωτής συντονιστής Εκπαίδευσης» στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου, με αρμοδιότητα την περιοχή της Χιμάρας και ευθύνη για το ένα και μοναδικό (!) ελληνικό σχολείο που λειτουργεί σ’ αυτή (σχετικά είχε γράψει τότε και ο «Π.Λ.»).
Μετά το σάλο που ξέσπασε και τις σφοδρές αντιδράσεις Βορειοηπειρωτικών οργανώσεων, που έκαναν λόγο για πολιτικά βολέματα, αλλά και τις ερωτήσεις στη Βουλή του Χιμαριώτη βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα και του Γιαννιώτη επίσης βουλευτή Επικρατείας της «Χρυσής Αυγής» Χρήστου Παππά, ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή του κι έτσι ο κ. Γερασιμίδης απομακρύνεται από αυτό το πόστο.


Είχε τοποθετηθεί στην θέση αυτή στις 13 Αυγούστου 2012 και είχε ως αρμοδιότητα τον συντονισμό της εκπαίδευσης του Εννεαετούς Σχολείου της Χιμάρας «Όμηρος».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γερασιμίδης (στέλεχος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και κουμπάρος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη), είχε διατελέσει και κατά το παρελθόν συντονιστής Εκπαίδευσης στο Προξενείο Αργυροκάστρου για την Ελληνική Μειονότητα, θέση από την οποία απομακρύνθηκε το φθινόπωρο του 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία.

Η αντεπίθεση του Γερασιμίδη από το EpirusGate
Ο Νίκος Γερασιμίδης,δεν θα είναι πλέον αναπληρωτής συντονιστής Εκπαίδευσης,στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου,μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις διάφορων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων.Την είδηση άλλωστε την έχουν ήδη δημοσιεύσει αρκετά τοπικά ΜΜΕ. Αυτό όμως για το οποίο δεν "μιλούν"τα τοπικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, είναι το γεγονός πως ο Ν.Γερασιμίδης, ενημέρωσε αναλυτικά για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Ελληνικής μειονότητας όχι μόνο συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Είναι βέβαιο πως κάποιοι που έχουν στήσει πολύ καλές "μπίζνες" στην γείτονα χώρα, παρέα με μεγαλοπαράγοντες της Εθνικής Μειονότητας, θα χάσουν κυριολεκτικά τον ύπνο τους, μιας και τα στοιχεία που έδωσε στις δικαστικές αρχές ο Γερασιμίδης, είναι πολύ σημαντικά και μάλιστα σε μια περίοδο που όλα τα "κοράκια" της πιάτσας περιμένουν την..."λέια" τους από το γνωστό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Interreg Ελλάδα-Αλβανία". Κάποιο πουλάκι μας σφύριξε, πως δεν θα χάσουν μόνο οι τοπικοί μεγαλοπαράγοντες τον ύπνο τους, αλλά και ένας πολύ καλός τους φίλος στην... "Νυφούλα του Θερμαϊκού"!!!

Σχόλιο «Βορειοηπειρώτη»
Ένοχοι δεν είναι μόνο όσοι διαπράττουν αδικήματα αλλά και αυτοί που τα αποκρύπτουν. Φανταζόμαστε πως τα στοιχεία ο κ. Γερασιμίδης δεν τα ανακάλυψε στον ένα μήνα παρουσίας του αλλά από την προηγούμενη θητεία στο Αργυρόκαστρο που πέρασαν τρία χρόνια.
Ονόματα και ποσά κ. Γερασιμίδης! Τι σας εμποδίζει να πείτε; Κάποιοι στην Ελλάδα ετοιμάζονται για να βρουν τον Άκη, καιρός να πάει και κανένας δικός μας…

πηγή: Βορειοηπειρώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.