Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ


287

Καλά ο κ. Μπολάνος, αυτόν τον πήραν χαμπάρι και οι κότες πια. Όσες φορές τα βρίσκει σκούρα πετάγεται μέχρι την Αμερική, περνάει από διάφορα γραφεία, δίνει μία συνέντευξη, βγάζει καμιά φωτογραφία, αποκαθιστά το τσαλακωμένο του ύφος και, να, επιστρέφει ξανά στη φωλιά του.
Κι αναρωτιέται κανείς: Εφόσον μπόρεσαν να τον μάθουν οι κότες της Βορείου Ηπείρου, πως είναι δυνατόν να μην τον μάθουν οι Αμερικάνοι;! Δεν βλέπουν ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να αρθρώσει κουβέντα; Δεν βλέπουν τις ξεκάρφωτες σκέψεις και την ξεκάρφωτη γλώσσα του;! Δεν αντιλήφθηκαν ακόμα ότι εκεί τον τοποθέτησαν (εκείνοι που τον τοποθέτησαν!) να προκαλεί προβλήματα και όχι να λύνει;
Δεν τον ρωτούν ποιο θέμα έλυσε στη Χιμάρα στη διάρκεια της θητείας του; Μήπως το ιδιοκτησιακό; Μήπως το σχολείο; Μήπως την εθνικότητα; Δεν είδαν ότι ήρθε προσωρινός, για έξι μήνες, και παραμένει για έξι χρόνια, χωρίς εκλογές, δοτός; Ή μήπως και οι Αμερικάνοι μας, ασχολούμενοι με τον κ. Μπολάνο, νομίζουν ότι κάνουν το «ιερό καθήκον» απέναντι στη Βόρειο Ήπειρο; Αλίμονο!
Ο Μπολάνος, στην καθιερωμένη συνέντευξή του στην Αμερική, χαρακτήρισε το Μέγα ανύπαρκτο: Ο μόνος που δεν το βλέπει είναι ο Μπολάνος, γιατί είναι σαν ο βασιλιάς που δεν έβλεπε ότι ήταν γυμνός. Λέμε, λοιπόν, στον γυμνό βασιλιά της Ομόνοιας: το Μέγα είναι με Καταστατικό και Πρόγραμμα, με οργανωτικές δομές στα χωριά, στις επαρχίες, στην Αλβανική Επικράτεια και σε όλη την Ελλάδα. Και με 5000 περίπου ψηφοφόρους στις τελευταίες τοπικές εκλογές.
Σημειώνουμε εδώ ότι θα είχε πάρει πολύ περισσότερους αν δεν είχε κινηθεί ολόκληρο το κατεστημένο, με τύπους όπως ο κ.Νίτσας με τα γαλόνια του, με παρατρεχάμενους όπως ο άσχετος εκδότης κ. Θωμάς Γιάννης, (που τώρα σέρνεται στα δικαστήρια), με τσιράκια εντός και εκτός της Βορείου Ηπείρου, που εκτελούν εντολές του βαθιού κράτους, με κλεμμένα από τον Έλληνα φορολογούμενο χρήματα, με την προπαγάνδα τη γκεμπελική, τα λεωφορεία, κλπ;!

Είπε ακόμα ότι το Μέγα δεν πήρε τίποτε (στις εκλογές). Με τέτοια πίεση, τέτοια εξαγορά, τέτοια νοθεία, τέτοιες απειλές, δηλαδή όλα τα αγνά κι αθώα εργαλεία μιας σύγχρονης δημοκρατίας, πώς είναι δυνατό να πάρει; Αλλά, το αντιστρέφομε το θέμα: αυτός, ας πούμε που πήρε, ο ήρωας των εκλογών κ. Μπολάνος, δηλαδή, είδε ποιο είναι το τοπίο της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης και ποιοι το αποτελούν; Όχι, φυσικά, γιατί ο γυμνός βασιλιάς δεν βλέπει που είναι γυμνός. Κι επειδή δεν βλέπει, ξεγυμνώνει και τη Μειονότητα από τα λιβάδια της, τα χωράφια της, τα οικόπεδά της, τα σχολεία της, τον πολιτισμό της, την ταυτότητά της.  Τούτο, φυσικά, για να χαίρονται και οι Αμερικάνοι μας, που τον προσκαλούν, τον υποδέχονται, τον καμαρώνουν και μας τον ξαναστέλνουν. Κι ας παραμένει επί 6 χρόνια εγκάθετος και ποτέ εκλεγμένος!

Είπε ότι δεν έχω λόγο να συνεργαστώ με το Μέγα. Σε τούτο, είναι ειλικρινής. Πως είναι δυνατόν να συνεργάζεται ένα πρόσωπο με ένα κόμμα; Ένας εγκάθετος με ένα δημοκρατικό κόμμα; Ο εγκάθετος, τη δημοκρατία τη βλέπει ως πόρνη. Το Μέγα ακριβώς γι' αυτό ήρθε στην σκηνή της Μειονότητας, να αποκαταστήσει το κύρος της δημοκρατίας, που ο Μπολάνος και οι όμοιοί του τη μετέτρεψαν σε πόρνη.

Μίλησε για λογική διαχείριση και απαίτηση, ότι το Μέγα, δηλαδή, είναι άπειρο σε τέτοια. Όπως φαίνεται, αυτή τη φορά, ο κ. Μπολάνος είπε να μπει σε βαθύτερα νοήματα! Κι είπε να δείξει τις ικανότητές του στον τομέα της διαχείρισης και της απαίτησης. Αν οι Αμερικάνοι μας τον ρωτούσαν, ας πούμε τι διάβολο διαχειρίστηκε και τι τρίβολο απαίτησε στη διάρκεια της θητείας του, τι θα απαντούσε; Τίποτα. Ευτυχώς, που οι Αμερικάνοι μας τα βλέπουν τα πράγματα γενικώς και αορίστως και δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες. Αλλιώς, θα είχαν να παρακολουθήσουν ένα σπουδαίο θέαμα με τραύλισμα σαν ο κυματισμός του Ατλαντικού.
Η εφημερίδα σε μορφή pdf: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.