Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ καταδικάζει τις δηλώσεις Ιντρίζι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

292Το Κόμμα « Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ, σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να γίνει μέρος καμίας πλευράς στη διαμάχη που ξεκίνησε μεταξύ των αρχηγών των ριζοσπαστικών κομμάτων , γιατί ακολουθεί με συνέπεια τη στρατηγική του για την προάσπιση και ανάπτυξη των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρ.
Το γεγονός όμως που τα ισχυρότερα χτυπήματα δέχεται η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, η οποία θεωρείται από τον αρχηγό του τσάμικου κόμματος κ. Ιντρίζι και τα αλβανικά ΜΜΕ, ανύπαρκτη ιστορική πραγματικότητα, μας υποχρεώνει να υψώσουμε τη φωνή μας και να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτησή μας γι΄αυτές τις δηλώσεις, οι οποίες εκτός από αναληθείς είναι και επικίνδυνες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα είναι αυτόχθονη στα δικά της εδάφη από τη γέννηση της Ανθρώπινης Ιστορίας, έχει προσφέρει για την ειρήνη και την πρόοδο και αυτή την αλήθεια δε μπορεί να την περιφρονήσουν ούτε οι ιπτάμενοι ιστορικοί και ούτε οι περαστικοί πολητικάντηδες που πρόσφατα έχουν κατακτήσει τα ΜΜΕ.
Εκφράζουμε επίσης την αποχή μας από κάθε μορφή εθνικιστικής ρητορικής απ’ όπου κι αν προέρχεται και που μπορεί να δυναμιτίσει την δυσαιώνια φιλία ματαξύ των δύο γειτονικών λαών. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να πρυτανεύσει η ψυχρή λογική της πολιτικής και της κοινωνίας αποκρούοντας δυναμικά αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα.
΄Αγιοι Σαράντα 29.01.2013
            Εκ του Γραφείου Τύπου του Κόμματος ΜΕΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.