Σελίδες

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΓΣ «Ομόνοιας»: Αποφάσισε να αποφασίσουν όταν θα αποφασίσουν για να αποφασίσουν αν αποφασίσουν οι πρόεδροι !


Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ενότητας των δύο πολιτικών δυνάμεων της ΕΕΜ
Η επιστολή που στέλνει o Μπολάνος στο ΕΕΜΜ - MEGA

Μα οριακή απαρτία πραγματοποιήθηκε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο στα γραφεία της Ομόνοιας στους Αγίους Σαράντα. Η απουσία πολλών μελλών μάλιστα σε εκλογική συνεδρίαση μαρτυρά την τυπικότητα που απέκτησε πλέον το ανώτατο όργανο της Ομόνοιας αφού για όλα αποφασίζουν οι πρόεδροι. Από το προεδρείο προτάθηκε ώστε τόσο για το θέμα των πολιτικών συμμαχιών όσο και για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων να επιφορτιστούν οι δύο πρόεδροι και θεώρησαν περιττό να μπουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας!
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ παρουσίασε το κλίμα και τα δεδομένα που υπάρχουν ως προς τις συμμαχίες με τα αλβανικά κόμματα όπως και τις συνομιλίες που έκανε μέχρι τώρα. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στο δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα είπε πως στο Δημοκρατικό υπάρχει ένα εμπόδιο που είναι το τσάμικο κόμμα ενώ στο Σοσιαλιστικό τρία: 1. φλερτάρει με την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, 2. η ένταξη του νεοϊδρυθέντα τσάμικου κινήματος και 3. η παρουσία του Μέγκα σε αυτή τη συμμαχία !



Ο κ. Μπολάνος παρουσίασε τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις που είχε με τους ανθρώπους του Μεγκα, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στις τρεις αράδες της επιστολής που στέλνει ως απάντηση στον κ. Κίτσο. Η επιστολή-πρόταση αυτή παρουσιάστηκε προς έγκριση στο Γ.Σ. ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη» ο κ. Κίτσος έλαβε πριν από μία εβδομάδα αυτή την επιστολή, η οποία ωστόσο πρέπει να θεωρηθεί άκυρη καθώς στη συζήτηση υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις και πρέπει να επαναδιατυπωθεί.


Στην επιστολή του προς τον κ. Κίτσο, ο πρόεδρος της Ομόνοιας που είχε εξουσιοδοτηθεί και από τον κ. Ντούλε ως συνομιλητής με την άλλη πλευρά, δίνει τη δεύτερη θέση της λίστας σε κάθε περιφέρεια και την ένταξη τους στην Ομόνοια μετά τις εκλογές εφόσον το επιθυμούν (εικ.).


Πρωταγωνιστής των αντιδράσεων κατά του περιεχομένου της επιστολής ήταν ο κ. Ορφέας Μπέτσης, θεωρώντας πως με την κίνηση αυτή νομιμοποιείται η ύπαρξη ενός άλλου φορέα στην ομογένεια και ότι για να είναι συνομιλητές, το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να διαλύσουν το «μαγαζί» και να προτείνουν κάποια πρόσωπα και εφόσον η Ομόνοια-ΚΕΑΔ τα θεωρήσει κατάλληλα να τους δοθεί κάποια θέση. Έτσι στο «ιστορικό» αυτό ντοκουμέντο θα προστεθεί και ο όρος της διάλυσης πριν από τις εκλογές του νέου κόμματος.
Τι νόημα έχουν οι συνομιλίες με ένα άλλο φορέα όταν τους λες αν θέλετε να συνεργαστούμε διαλυθείτε, αυτό μόνο το σημερινό «αναβαθμισμένο» ΓΣ της Ομόνοιας μπορεί να το ερμηνεύσει.


Ένταση προκλήθηκε στις τοποθετήσεις των κυρίων Ηλία Παπαηλία και Λεωνίδα Παππάκαθώς είχαν άλλη άποψη από την πλειοψηφία που «συμφωνούσε» σε όλα με τους πρόεδρους.
«Κ. πρόεδρε έχω να πω πολλά και στον κ. Ντούλε αλλά απευθύνομαι μόνο σε εσάς γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Ντρέπομαι με αυτή την κατάντια. Έχετε ιστορική ευθύνη να ενώσετε τον ελληνισμό. Αναλάβετε πρωτοβουλίες και μην είστε μόνο θεατής, μόνο αυτό έχω να πω και τίποτα άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαηλίας.


Ο κ. Παππάς δεν στάθηκε μόνο στο θέμα των εκλογών αλλά στη γενικότερη κατάσταση της Ομόνοιας και ήταν επιθετικός προς τον κ. Ντούλε λέγοντας μεταξύ άλλων:. «Δεν μπορούμε να απαιτούμε από κάποιους να διαλύσουν το μαγαζί, όταν εμείς λειτουργούμε σα μαγαζί. Το θέμα δεν είναι το μαγαζί μας αλλά η πατρίδα και μόνο για αυτό δε συζητάμε σήμερα. Η Ομόνοια και ακόμα πιο πολύ ο τόπος δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες όπως το βλέπουν κάποιοι παραγοντίσκοι που με γραπτά από την Αθήνα θέλουν να κάνουν τους οπαδούς της άλλης «ομάδας» να αισθανθούν άσχημα. Πρωσικά, αυτούς του Μέγκα δεν τους βλέπω ως οπαδούς άλλης «ομάδας» αλλά ως συμπολίτες και συνέλληνες που έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες. Για την ενότητα δε χρειάζονται έξυπνες ή πονηρές προτάσεις αλλά διάθεση και επίγνωση των καταστάσεων και να βάλουμε την πατρίδα πάνω από τα προσωπικά βολέματα. Πατρίδα είναι η ελληνική παιδεία, είναι ο τόπος που θέλει ανάπτυξη, είναι οι άνθρωποι μας, είναι τα παιδιά μας στα σχολεία που τους λείπουν τα στοιχειώδη, είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που βίοπαλεύουν, είναι τα λιβάδια που μας παίρνουν αλλοεθνείς, είναι οι επιχειρηματίες μας που τους κυνηγάει επιλεκτικά το κράτος γιατί είναι έλληνες, και αυτή η πατρίδα δεν έχει εκπρόσωπο…

…Απορώ με κάποιους που θεωρούν αυτονόητο πως υποψήφιος στην περιφέρεια Αυλώνας θα είναι ξανά ο κ. Ντούλες. Είθισται όταν λήγει κάποια θητεία να γίνεται κάποιος απολογισμός, εμείς γιατί δεν το κάνουμε για αυτή τη βουλευτική θητεία που έληξε; Κ. Ντούλε, αυτή η περιφέρεια δεν έχει εκπρόσωπο γιατί εσείς δεν τον εκπροσωπείτε, τουλάχιστον εγώ αυτό νοιώθω. Αναγνωρίζω τις πολιτικές σας ικανότητες αλλά είναι για τα Τίρανα, αυτός ο τόπος δεν έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Έρχεστε εδώ πάντα ως υψηλός προσκεκλισμένος και ποτέ ως νοικοκύρης αυτού του τόπου όπως θα έπρεπε. Μας λέτε ένα χαιρετισμό, νομίζωντας ότι κάνατε το χρέος σας και δεν θέλετε να δείτε την πραγματικότητα γιατί μάλλον δεν την αντέχετε. Το ελληνικό σχολείο των Αγίων Σαράντα είναι το πολυπληθέστερο που έχουμε και ως εκπρόσωπος αυτού του τόπου όχι μόνο δεν γνωρίζετε τα προβλήματα του αλλά δεν ξέρετε που βρίσκεται αυτό το σχολείο. Αν όλα αυτά σας ακούγονται λαϊκίστικα τότε να μάθουμε για τις παρεμβάσεις και τους νόμους που προτείνατε για αυτό τον τόπο στη βουλή…»


Ακολούθησε κάποια ένταση από κάποιους που ήθελαν να δείξουν την αφοσίωση τους απαντώντας στον κ. Παπαηλία και στον κ. Παππά αλλά όχι τόσο μεγάλη που να τους εμπόδισε να απολαύουν το μεσημεριανό τους στις ψαροταβέρνες της πόλης του Ιονίου…

Βορειοηπειρώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.