Σελίδες

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ερώτηση Ευρωβουλευτή Γιώργου Επιτήδειου για τους βανδαλισμούς στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Κορυτσά

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τους βανδαλισμούς που έχουν γίνει στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Κορυτσά.

Ακολουθεί η ερώτηση:
Αναμνήσεις από το καταπιεστικό και ανελεύθερο καθεστώς του Χότζα έρχονται στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου καθώς, για ακόμη μία φορά, βεβηλώθηκε ένας Ελληνορθόδοξος ναός. Συγκεκριμένα ο Ιερός Ναός της Παναγίας στην Κορυτσά, στις 05/10/2015, συλήθηκε από βάνδαλους που κατέστρεψαν τις πόρτες και τα παράθυρα του ναού και που έκλεψαν τις εισφορές τον πιστών που βρίσκονταν στο παγκάρι. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχει μόνο αυτό το ξωκλήσι καθώς ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που υπήρχε καταστράφηκε από το καθεστώς Χότζα. 
Πρέπει να ληφθεί υπόψη, επίσης, το γεγονός ότι δεκάδες ελληνικές εκκλησίες κατεδαφίζονται ή βεβηλώνονται από το αλβανικό κράτος ή από εξτρεμιστικά στοιχεία που δρουν υπό την ανοχή του κράτους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή:
α. Προτίθεται να απαιτήσει από την αλβανική κυβέρνηση ναι σεβασθεί και διαφυλάξει τις θρησκευτικές ελευθερίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου;
β. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αλβανική κυβέρνηση αποδεικνύει πως είτε η ΕΕ δεν της επισημαίνει την ανεπίτρεπτη αυτή συμπεριφορά είτε η αλβανική κυβέρνηση αδιαφορεί για τις επισημάνσεις αυτές. Τι από τα δύο συμβαίνει;
γ. Θα επηρεαστεί η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας από τα συγκεκριμένα γεγονότα;

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.