Σελίδες

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Επικίνδυνη η κατάσταση στην Άνω Δρόπολη από την κακοκαιρία


Ο Δήμος Δρόπολης τις τελευταίες 5 ημέρες λόγω των καταρρακτωδών βροχών είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .

Οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις έπληξαν πολλές κοινότητες και χωριά δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες του Δήμου.Οι ζημιές επικεντρώνονται κυρίως στα 9 χωριά του Δημοτικού Διαμερίσματος Άνω Δρόπολης , τα οποία έχουν αποκλειστεί από τον υπόλοιπο Δήμο.

Η γέφυρα του Πλατανιά που ενώνει τα Βρυσερά με όλα τα υπόλοιπα χωριά της Ανω Δρόπολης έχει καταρρεύσει λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού του ποταμού Ξεριά , κάνοντας έτσι αδύνατη την συγκοινωνία με τα χωριά ,Λυκομίλι, Σελλειό, Κλεισιάρι, Ανω και Κάτω Λοβίνα , Κρυονέρι, Σωτήρα , Κοσιοβίτσα και Λόγγος .

Ακόμα η γέφυρα που ενώνει τις Παράγκες του Λόγγου με τα χωριά Λόγγο και Κοσιοβίτσα έχει εξαφανιστεί .Πολλές μικρές γέφυρες έχουν καταρρεύσει στα χωριά Λυκομίλι , Σωτήρα , Σελλειό , Κλεισάρι. Στην είσοδο των χωριών Σελλειό και Κλεισάρι οι γέφυρες έχουν σκεπαστεί από τη μεγάλη μάζα μπαζών που έχουν μεταφερθεί εκεί από τους ποταμούς του Σελλειού και Κλεισαριού .

Το οδικό δίκτυο που συνδέει το χωριό Λυκομίλι με τα χωριά Κλεισάρι και Σελλειό μήκους 2,5 χμ έχει εξαφανιστεί στο μεγαλύτερο μήκος του. Έχει καταστραφεί το δίκτυο ύδρευσης στα παραπάνω χωριά .
Ζημιές μικρής κλίμακας έχουν καταγραφεί και στα χωριά Κρυονέρι, Σωτήρα , Λόγγο , Λοβίνα και Κοσιοβίτσα.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό οι ζημιές ανέρχονται στα 150,000,000 λεκ.

Όπως φαίνεται η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και άκρως επικίνδυνη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες όλο το προσωπικό του Δήμου με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Αχιλλέα Ντέτσικα έχει κινητοποιηθεί να περισώσει ότι είναι δυνατόν .

Εδώ και 3 μέρες οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι παρόν επί 24ωρης βάσης και κοντά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των αποκλεισμένων χωριών.

Έχουν ενημερωθεί εγγράφως για την επικρατούσα κατάσταση όλα τα αρμόδια όργανα του κράτους , η Περιφέρεια Αργυροκάστρου ,η Νομαρχία Αργυροκάστρου , η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας αλλά και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε νέο που προκύπτει σχετικά με την κατάσταση ο Δήμος θα σας ενημερώσει σε τακτικά χρονικά διαστήματα.




Φωτογραφίες

Ζημίες έχει υποστεί η γέφυρα στο δρόμο Βρυσσερά - Λόγγος, που βρίσκεται λίγο πριν την διασταύρωση με τα χωριά Λυκομήλι, Σελλειό, Κλεισάρι.



Η γέφυρα του Λόγγου έχει εξαφανιστεί, αποκόπτοντας στην ουσία την πρόσβαση στα χωριά Λόγγος και Κοσιοβίτσα



Ενώ προβλήματα κατολισθήσεων υπάρχουν και στο εσωτερικό του χωριού Λόγγος, θέτοντας εκτός λειτουργίας το δίκτυο ύδρευσης.

Βλάβες έχει υποστεί και η μία από τις δύο γέφυρες στο χωριό Λυκομήλι



Ενώ αποκλεισμένα βρίσκονται τα χωριά Σελλειό και Κλεισάρι με κομμάτι του δρόμου να έχει εντελώς εξαφανιστεί



apenadi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.