Σελίδες

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Τρεις Επίτιμοι Δημότες στην Επαρχία Μεσοποτάμου

Με πρόταση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων Νομών Αγίων Σαράντα και Δελβίνου και μιας ομάδας διανοουμένων, το Επαρχιακό Συμβούλιο Μεσοποτάμου απένειμε στον Σταύρο Γιώργη Χρήστο (μετά θανάτου) τον τίτλο: «Επίτιμος Δημότης» του χωριού Μεσοποτάμου με το αιτιολογικό: «Για την πολύτιμη προσφορά του στον τομέα της παιδείας, λαογραφίας και πολιτιστικής κληρονομιάς στην κοινότητα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας». Στον Λεωνίδα Θανάση (μετά θανάτου) τον τίτλο: «Επίτιμος Δημότης» του χωριού Μεσοποτάμου: «Για την πολύτιμη προσφορά του στον τομέα της παιδείας, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την πολιτιστική κληρονομιά στην κοινότητα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας». Στον Βαγγέλη Φώτο Παπαχρήστο  τον τίτλο: «Επίτιμος Δημότης» του χωριού Υμερεφέντι και της Επαρχίας Μεσοποτάμου: «Για την πολύπλευρη προσφορά  στον τομέα της παιδείας, ως παραδειγματικός και αφοσιωμένος δάσκαλος, διακεκριμένος διανοούμενος, αγωνιστής του ελευθέρου λόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οργανωτής, δημοσιογράφος και ταλαντούχος συγγραφέας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας». Όλα τους φέρνουν την υπογραφή του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Μεσοποτάμου, Παναγιώτη Μπόλη.
Αν και καθυστέρησε κάπως η απονομή στους τρεις προαναφερόμενους, λόγω καμπάνιας εκλογών και διαφόρων αιτιολογικών στην μετέπειτα περίοδο, ο Δήμος Φοινίκης  τελικά διοργάνωσε όλη την τελετή της απονομής σε κέντρο της πρώην επαρχίας Μεσοποτάμου.
Παρευρέθηκαν οι οικείοι, φίλοι και πρώην συνάδελφοι των τριών τιμωμένων, ο Δήμαρχος Φοινίκης  Λεωνίδας Χρήστος, ο Πρόεδρος του κόμματος ΜΕΓΚΑ  Χρήστος Κίτσιος, ο αντιδήμαρχος Φοινίκης  Ζήσος Λούτσης, ο διαχειριστής Λιβαδειάς Ηλίας Καλυβιώτης, ο πρώην Γ. Πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παππάς, ο πρώην έπαρχος Μεσοποτάμου Θεμιστοκλής Καΐσης, ο πρώην έπαρχος Αλύκου Βασίλης Ιωάννου, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων «IONIAN» Σκελκίμ Χάινο, μαθητές σχολείων και άλλοι.
Το πρόγραμμα συντόνισε η  υπεύθυνη Παιδείας και Πολιτισμού στο Δήμο Φοινίκης Μαριέττα Τσίλη, ενώ την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Παναγιώτης Μπόλης.
Χαιρέτησαν  ο Δήμαρχος Φοινίκης Λεωνίδας Χρήστος, ο πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Κίτσιος, ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παππάς και ο Αγκρόν Μέμα εκ μέρους της Ένωσης Δημοσιογράφων Αλβανίας.
Ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του Επαρχιακού Συμβούλιου Παναγιώτη Μπόλη, τον έπαρχο Θεμιστοκλή Καΐση, το Επαρχιακό Συμβούλιο, για την τιμητική αυτή διάκριση, τον Δήμαρχο Φοινίκης, Λεωνίδα Χρήστο για την οργάνωση της τελετής και όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμή που τους έκαναν, ο κ. Β. Παπαχρήστος, ο γιος του αείμνηστου Σταύρου Γιώργη, Φώτης Χρήστος και η κόρη του αείμνηστου Λεωνίδα Θανάση.
Οι μαθητές του σχολείου διάβασαν αποσπάσματα από την νουβέλα: «Ο αγροφύλακας που έγινε θρύλος» (Καπετάν Θύμιος Λιώλης), του Βαγγέλη Παπαχρήστου και έδωσαν ένα πρόγραμμα με τραγούδια. Ο συγγραφέας Β. Παπαχρήστος χάρισε σε όλους τους μαθητές  την ιστορική νουβέλα του «Ο αγροφύλακας που έγινε θρύλος». Η όλη τελετή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς και γλέντι.
Τρεις «Επίτιμοι Δημότες» στην Επαρχία Μεσοποτάμου
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)
www.sfeva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.