Σελίδες

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Σε φυγή οδηγούν τους Βορειοηπειρώτες οι αλβανοί: Τα σχολικά τους βιβλία συνεχίζουν την ανθελληνική προπαγάνδα

Την ίδια ώρα που το επίσημο Ελληνικό(;) κράτος σιωπά χαρακτηριστικά για τις συνεχιζόμενες αλβανικές προκλήσεις σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου είναι οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες εκείνοι που καταγγέλλουν την συμπεριφορά των αλβανών.

Έτσι, λοιπόν, τις απαράδεκτες συνθήκες της εκπαίδευσης των παιδιών της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ένωση των Βορειοηπειρωτών «Ομόνοια», η οποία επισημαίνει ότι η κατάσταση αυτή οδηγεί «σε περαιτέρω συρρίκνωση του ελληνισμού και στην υποχρεωτική φυγή από τις πατρογονικές εστίες του». Η «Ομόνοια» καταγγέλλει «έλλειψη φροντίδας για τις σχολικές υποδομές, καθυστερήσεις για τα σχολικά βιβλία και διατήρηση του ανθελληνικού περιεχομένου στα εγχειρίδια της Ιστορίας και της Γεωγραφίας» αναδεικνύοντας ένα σημαντικό πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις, καθώς πλέον αφορά στην αξιοπιστία της αλβανικής πλευράς εις ό,τι συζητά και συμφωνεί με την Αθήνα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη: «Ως Ομόνοια θεωρούμε υπεύθυνη την πολιτεία ότι με την εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί προσβάλλει την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας στα σχολεία που φοιτούν μέλη της ΕΕΜ. Αυτό οδηγεί οικογένειες της σε επιλογές εγκατάλειψης, γι’ αυτό τον λόγο, των πάτριων εστιών ή την επιλογή σχολείων που δεν περιέχουν διδασκαλία της ή στην ελληνική. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για πρακτικές τεχνητής μείωσης της δυναμικής της Ελληνικής κοινότητας που αντιβαίνουν το πνεύμα και τις πρακτικές των διεθνών Συμβάσεων».

Σημειωτέον ότι οι καταγγελίες αυτές γίνονται, την στιγμή κατά την οποία οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας Νίκος Κοτζιάς και Ντιτμίρ Μπουσάτι πρόκειται να έχουν συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλβανία όχι μόνο αρνείται να αναθεωρήσει τα σχολικά βιβλία της, αλλά επιμένει να μην αλλάζει και τους χάρτες στους οποίους θεωρούν σχεδόν όλη την βορειοδυτική Ελλάδα περιλαμβανομένων των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, αλβανική, υποστηρίζοντας ότι έτσι «αποτυπώνουν την ιστορία» δείχνοντας την εικόνα του παρελθόντος. Βεβαίως τα εδάφη αυτά ουδέποτε υπήρξαν αλβανικά.

Ενώ, λοιπόν, ο Κοτζιάς και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση βιάζονται να κλείσουν όπως-όπως (και) τα ζητήματα διαφορών με την Αλβανία, οι γείτονές μας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δείξουν τόσο τις επεκτατικές τους διαθέσεις εναντίον της Ελλάδος και την διάθεση εξαναγκασμού φυγής των Ελλήνων από την προαιώνια Ελληνική Γη της Βορείου Ηπείρου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.