Σελίδες

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το σχόλιο του Ζήσου Λούτση για την ανακοίνωση του Ν. Μπρίγκος

Αγαπητέ Νίκο,
Μόλις διάβασα την ασυνάρτητη και ακατανόητη απάντησή σου στο «Βορειοηπειρώτη» και διερωτώμαι: «Τι να έπαθε αυτό το καλόπαιδο; Εκείνο το βράδυ που ήπιαμε τον γλυκό καφέ στη Χιμάρα, αλλιώς μου τα έλεγε! Τι μας λέει τώρα;»
Πραγματικά εκπλήσσομαι γιατί μαζί συμφωνήσαμε στην αναβάθμιση του σχολείου σε δημόσιο, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλους τους τοπικούς φορείς της Χιμάρας για την άρθρωση του αιτήματος προς την αλβανική κυβέρνηση και εσύ προσωπικά εξέφρασες τη χαρά σου γι’ αυτή την πρόταση. Τι σε πείραξε αν αυτή η πρόταση έρχεται από το Λούτση, από το Μέγκα ή από… 
Είναι πρόταση που ωφελεί τους ΄Ελληνες Χιμαραίους, εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους; Σ’ αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουμε και όχι στο ποιος θα έχει την αποκλειστικότητα του λόγου. Ξέρετε πολύ καλά ότι στον αγώνα για τα δικαιώματα της Χιμάρας ήμασταν πάντα δίπλα σας και ως άτομα μέσα στην Ομόνοια και ως πρωην βουλευτής.Και ειδικά για το θέμα της ελληνικής παιδείας είχα την ίδια άποψη που έχω και σήμερα: δημόσιο ελληνικό σχολείο. Τώρα χαίρομαι που ταυτίζεστε κι εσείς σ’ αυτό το σημείο και θα είμαι δίπλα σας εγώ και ολόκληρο το Κόμμα των Ελλήνων για την έγκρισή του.
΄Οσο για τα σχολικά εγχειρίδια, κύριε Νίκο, εγώ πήγα να βοηθήσω τα παιδιά της Χιμάρας, αλλά φαίνεται πως εσείς δε θέλετε αυτό. Θέλετε να απαλλαχτείται από την ευθύνη της κατάστασης και να τη φορτώσετε σε κάποιον άλλον. Σας ζήτησα από τις αρχές να στείλετε το αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και το προώθησα συννημένο με τη δική μου θετική εισήγηση προς την αρμόδια υπηρεσία. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα ιδιωτικά σχολεία εξασφαλίζουν από μόνα τους τα εγχειρίδια, αλλά εγώ επιμένω μέσα στο υπουργείο ότι στη Χιμάρα πρέπει να πηγαίνουν τα κείμενα που εξέδωσε για πρώτη φορά φέτος το Υπουργείο, γιατί 120 ελληνόπαιδα στερούνται έχουν περίπου 2,5 μήνες που δεν κάνουν μάθημα καθώς το πρόγραμμα που εφαρμόζετε εκεί είναι αυτό που ισχύει και για τα υπόλοιπα σχολεία της αναγνωρισμένης περιοχής.
Μου κάνει επίσης εντύπωση στα γραφούμενά σου που λες ότι δε συναντήθηκες με μένα ως πρόεδρος της Ομόνοιας της Χιμάρας, αλλά ως εκπαιδευτικός. Τι σημαίνει αυτό; Εκείνη τη στιγμή την είχες αφήσει στο σπίτι την ιδιότητα του προέδρου ή την είχε πάρει μαζί του ο γενικός στην Αμερική; Ποιο το κακό να συζητούν και συναποφασίζουν για το καλό της Χιμάρας δύο φορείς; ΄Αλλωστε αυτός δεν είναι και ο κοινός μας στόχος: ένωση για τον ίδιο σκοπό;
Φαίνεται ότι έφαγες πολύ πίεση για να γράψεις αυτά τα λόγια. Λυπάμαι κύριε Μπρίγκο όπως λυπάμαι και για τους Χιμαριώτες που τους περιπαίζετε με τα τεχνάσματά σας.
Να είσαι ήρεμος ότι εμείς ως Κόμμα των Ελλήνων θα συνεχίσουμε τον πραγματικό αγώνα διεκδίκησης. Και η Χιμάρα είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Κι εγώ προσωπικά, να το ξέρετε ότι δε θα σταματήσω να ενδιαφέρομαι για την παιδεία στη Χιμάρα, όσο θα βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση και όσο θα ασχολούμαι με την πολιτική στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
Ζήσος Λούτσης

Από Βορειοηπειρώτη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.