Σελίδες

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Το ΕΕΜΜ-ΜΕGA πρότεινε στον προϊστάμενο της αστυνομίας να συγκροτήσει ειδικό αστυνομικό τμήμα για τις επαρχίες Αλύκου,Λιβαδειά,Δίβρη, στο οποίο να προσληφθούν ως αστυνομικοί και νεαροί Έλληνες από την περιοχή.

269
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΕΜΜ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΣΤYΝΟΜΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ

Ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κύριος Χρήστος Κίτσιος, συναντήθηκε αυτές τις ημέρες με τον προϊστάμενο της αστυνομικής διεύθυνσης του νομού Αγίων Σαράντα, Αλτίν Μερίζαϊ, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για την έκταση που λαμβάνουν πρόσφατα οι κλοπές, οι ληστείες και οι διαρρήξεις στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Στην ημίωρη αυτή  συζήτηση ο πρόεδρος κ. Κίτσιος παρουσίασε στον κ. Μερίζαϊ όλες τις περιπτώσεις των φαινομένων αυτών σε κάθε χωριό μας και σε κάθε νοικοκυριό μας από το έτος 2010, τις οποίες καταγράφει συστηματικά ειδική επιτροπή του Κόμματος για την ασφάλεια και ζήτησε από τον προϊστάμενο της αστυνομίας να λάβει τα απαιραίττητα μέτρα για την πρόληψη αυτού του φαινομένου, αλλά και για την εξιχνίαση των περιπτώσεων που ακόμα μένουν στο συστάρι της εισαγγελίας επειδή η αστυνομία δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της. Ακόμη ο Πρόεδρος του Κόμματος πρότεινε στον προϊστάμενο της αστυνομίας να συγκροτήσει ειδικό αστυνομικό τμήμα για τις επαρχίες  Αλύκου,Λιβαδειά,Δίβρη, στο οποίο να προσληφθούν ως αστυνομικοί και νεαροί ΄Ελληνες από την περιοχή.

Στην πρόταση αυτή ο προϊστάμενος της αστυνομίας κ. Μαρίζαϊ διευκρίνησε ότι η δημιουργία ειδικού αστυνομικού τμήματος είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης  ενώ δεσμεεύτηκε ότι θα αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή.

Ο κύριος Κίτσιος εξήγησε στον κύριο Μερίζαϊ ότι το αίτημά μας για το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή έχει κατατεθεί προ πολλού στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και περιμένουμε να γίνει αποδεκτό, αλλά η πρόσληψη των Ελλήνων στην αστυνομία είναι άμεσο καθήκον της οικείας αστυνομικής διεύθυνσης.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Κόμματος παρέδωσε το αντίγραφο του φακέλλου των περιπτώσεων ληστειών και απόπειρων ανθρωποκτονιών στην περιοχή, ενώ ο προϊστάμενος της Αστυνομίας υποσχέθηκε ότι θα είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία για τη βελτίωση της ασφάλειας της περιοχής και τον περιορισμό αυτού του ανησυχητικού φαινομένου.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.