Σελίδες

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η υπόθεση του λατομείου στην Λύβενα να κλείσει ειρηνικά και να βρεθεί λύση το συντομότερο


270Από τις 23 Οκτωβρίου ολόκληρη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υπόθεση του λατομείου ανάμεσα στα χωριά Λύβενα και Βελιάχοβο, μετά την τροπή που πήρε από τις βίαιες επιθέσεις που δέχθηκαν κάτοικοι τους, από εντεταλμένα άτομα της εταιρείας που θέλει να προχωρήσει σε εξόρυξη πέτρας στο σημείο.
Οι κάτοικοι της Λύβενας και του Βελιαχόβου διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, γιατί με τη λειτουργία του λατομείου σε πολύ μικρή απόσταση από τα σπίτια τους, μπαίνει σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία τους αλλά και η εδαφική σταθερότητα της περιοχής, αφού υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο πρόκλησης κατολισθήσεων από τις εργασίες.

       Παρά τις δίκαιες όμως αντιδράσεις των Λυβενιωτών  οι αρμόδιες υπηρεσίες με τις πράξεις τους δεν δείχνουν να σέβονται τους νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της δημόσιας υγείας.
        Από την πλευρά μας καταδικάζουμε την μεροληπτική στάση της αστυνομίας αλλά και της δικαιοσύνης εις βάρος των κατοίκων της Λύβενας, επτά από τους οποίους εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη στους εντεταλμένους της εταιρείας DYNAMIKA που επιτέθηκαν με ρόπαλα σε χωρικούς, προξενώντας τραύματα σε πολλούς από αυτούς.

        Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Βασιλική Παγούνη, η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, αν και τραυματίστηκε στο κεφάλι, μένοντας αναίσθητη για ώρες, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών στις 24 Οκτωβρίου, λόγω της σθεναρής στάσης που κράτησε κατά της λειτουργίας του λατομείου, οδηγήθηκε και πάλι σήμερα το πρωί στο αστυνομικό τμήμα Δελβίνου για ανάκριση, ενώ αργότερα εισήχθη στο νοσοκομείο της πόλης φρουρούμενη από αστυνομικούς, κίνηση που αποδεικνύει ότι παραμένει υπό κράτηση.

        Το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» επιθυμεί να κλείσει η υπόθεση ειρηνικά και να βρεθεί λύση βασισμένη στην πρόταση της Επαρχίας Μεσοποτάμου για μεταφορά του λατομείου σε άλλο σημείο όπου δεν θα προκαλεί προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές.

         Απευθυνόμαστε προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους καλούμε να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αφού με την πορεία που έχει πάρει η υπόθεση δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμα πιο δυσάρεστες εξελίξεις.
ΕΕΜΜ-MEGA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.