Σελίδες

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος γιόρτασε τα 100 χρόνια του αλβανικού κράτους! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ "ΑΦΟΡΙΣΟΥΝ" ΟΙ ΥΠΕΡ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΛΕ;


Χθες στον Καθεδρικό ναό Τιράνων

Αρχιερατικη θεια Λειτουργια για την απελευθερωση της Αλβανιας!


• Κατά την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για να τιμηθεί το γεγονός της απελευθέρωσης απ’ την πέντε αιώνων σκλαβιά και την 100η Επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας, χθες στον νέο Καθεδρικό των Τιράνων «Ανάσταση του Κυρίου», τελέστηκε εορταστική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στο συλλείτουργο μετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος  υπενθύμισε ότι κατά τον περασμένο αιώνα για την Εκκλησία μας υπήρξε και μια περίοδος ανελέητου διωγμού, ενώ αναφερόμενος στις προκλήσεις του μέλλοντος για το λαό μας αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας.
Ότι δηλαδή θα χρειαστούμε περισσότερο: πίστη, ελπίδα και αγάπη. Παρότρυνε τους Ορθοδόξους πιστούς, ώστε αγωνιζόμενοι για τις τρεις αυτές αρετές, να συνεχίσουν να συμβάλουν ουσιαστικά και ως αναπόσπαστο τμήμα της αλβανικής κοινωνίας. Λίγο αργότερα στο Πολιτιστικό Κέντρο του νέου Καθεδρικού είχε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την ευκαιρία της 100ης Επετείου από ομάδες των εκπαιδευτικών και πνευματικών κέντρων της Εκκλησίας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Περιμένουμε τώρα τα "αυτόνομα" φερέφωνα της μπολανο-ντουλικής ή κεαδο-χοτζικής κλίκας να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για τους πνευματικούς πατέρες τους Γιαννουλάτο και Ντιγκμπασάνη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.