Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η οικονομική - ευρωπαϊκή προσέγγιση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας



του Νίκου Λύτη

Σε με περίοδο όπου η οικονομική κρίση και τα μνημόνια δοκιμάζουν τον κάθε ένα από εμάς με τον δικό της τρόπο, σε μια περίοδο που η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας ζει στην ανέχεια και την πίεση για χάρη ενός καλύτερου αύριο που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. 
Υπάρχει μακριά από την Αθήνα μια Ελληνική μειονότητα η όποια με όλο τον σεβασμό προς τους Ελλαδίτες ζει και ζούσε πολλά χρόνια αυτήν την ανέχεια και την πίεση. Ειδικά για το αύριο. 
Αύριο; ποιο αύριο άραγε θα μπορούσε να έχει η μικρή  πατρίδα μας; 

Στόχος μας ήταν αποκαταστήσουμε τα δικαιώματα του Ελληνισμού εκεί που παραβιάζονται, είναι ιδιαίτερα γνώστες σε εμάς οι εθνικιστικές προκλήσεις από το Αλβανικό κράτος σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας. Δεν το επιτύχαμε αυτό το ωραίο Αύριο όμως. 
Αντί αυτού επιτύχαμε την εσωτερική  διχόνοια μέσα από πολιτικαντισμούς, διότι όταν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, θες να το αλλάξεις με κάτι καλύτερο το όποιο θα έχει Ευρωπαϊκή  Δημοκρατική και πατριωτική προοπτική. 

Δεν βάζω τυχαία την λέξη Δημοκρατία στην  μέση της πρότασης. Έχουμε ανάγκη από περισσότερη Δημοκρατία στην Ελλάδα και ειδικά στην Ευρώπη…και όχι μόνο κυβερνητική-κοινοβουλευτική  αλλά και προσωπική Δημοκρατία, η όποια πρέπει να γίνει όπλο για τον Βορειοηπειρώτη. 
Πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος όπου η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την ένωση με τον οικουμενικό Ελληνισμό την ιστορία και την γεωγραφία αυτής(Θάλασσα του Ευξείνου, ανατολική Μεσόγειο, Ιόνιο πέλαγος, νότια Κρήτη) αυτό για μας θα πρέπει να ήταν (κυβερνητικά) το οικονομικό και πολιτιστικό μοντέλο για πολλές δεκαετίες τώρα. 
Αλλά η ιστορία και ο χρόνος μας πρόλαβε, δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε το μοντέλο της γεωοικονομίας μέσα από γεωστρατηγικούς και  γεωπολιτικούς προσανατολισμούς. 
Αυτό θα πρέπει να επιτύχει  η Ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου μέσα από την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Τα οικονομικά δικαιώματα πρέπει να γίνουν και δικαιώματα του Ανθρώπου με βάση τον Άνθρωπο και την Ελληνική ταυτότητα του, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ) αποτελεί σχεδόν το 50% της λύση  του προβλήματος αλλά  αποτελεί και  μια ανάσα στην περιοχή των Βαλκανίων. Αυτά όμως πρέπει να γίνουν με τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και με μια δυνατή εκπροσώπηση της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας και της Ελληνικής Πολιτείας

Νικόλαος Λύτης 
Θήβα 18/12/2012 
Φοιτητής στο Technological Educational Institution of Chalkis,Thiva, Dpt of Logistics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.