Σελίδες

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Έκκληση του Π. Δήμα για συστράτευση ενάντια στη γραφειοκρατία, αδιαφορία και τη διχόνοια!

Συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, όπως το ασφαλιστικό, η ιθαγένεια, οι λεωφορειογραμμές με τις πόλεις της Βορείου Ηπείρου, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν την διατήρηση του ελληνικού στοιχείου στη Βόρεια Ήπειρο.
- Δεσμεύτηκε στους συμμετέχοντες ότι θα λειτουργήσει ως η φωνή των Βορειοηπειρωτών σε επιτροπές, συμβούλια και διασκέψεις της Βουλής, ώστε οι Βορειοηπειρώτες να τύχουν επιτέλους δίκαιας και αξιοκρατικής μεταχείρισης!

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πύρρου Δήμα, συγκεντρώθηκαν οι Εκπρόσωποι των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων/Αδελφοτήτων στη Βουλή των Ελλήνων (Αίθουσα 150) και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, καθώς και ζητήματα των Βορειοηπειρωτών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Τη συζήτηση χαιρέτησε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, και συμμετείχε επίσης ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Σε κλίμα εγκάρδιο και με ενωτική διάθεση οι Εκπρόσωποι των Οργανώσεων της Βορείου Ηπείρου αναφέρθηκαν σε φλέγοντα θέματα της Ελληνικής Κοινότητας, όπως το ασφαλιστικό, η ιθαγένεια, οι λεωφορειογραμμές με τις πόλεις της Βορείου Ηπείρου, και σε γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην εθνική μας πολιτική διατήρησης του ελληνικού στοιχείου στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο Πύρρος Δήμας διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες για την ειλικρινή και αμέριστη συμπαράστασή του. Γνωρίζοντας και ο ίδιος από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Βορειοηπειρώτες σε συστράτευση ενάντια στο μέτωπο της γραφειοκρατίας, της αδιαφορίας και της διχόνοιας. Προβλήματα όπως το ασφαλιστικό δεν λύνονται με διακηρύξεις και ευχολόγια. Χρειάζεται πολύ δουλειά και πείσμα. Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που του έδωσε το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται και να εργάζεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεσμεύτηκε στους συμμετέχοντες ότι θα λειτουργήσει ως η φωνή τους σε επιτροπές, συμβούλια και διασκέψεις της Βουλής, ώστε οι Βορειοηπειρώτες να τύχουν επιτέλους δίκαιας και αξιοκρατικής μεταχείρισης.

Είναι γνωστές οι Ερωτήσεις του Πύρρου Δήμα στη Βουλή για τα θέματα των Βορειοηπειρωτών, καθώς και οι συναντήσεις του με εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ευόδωση των κοινών στόχων. Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της χώρας μας με την Αλβανία προτίθεται να δραστηριοποιηθεί και εκτός των συνόρων για να προασπίσει το εθνικό μας συμφέρον.

Η ανταπόκριση στις προτάσεις του Βουλευτή ήταν μεγάλη και ένθερμη. Συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρές να συνεχιστεί η επαφή και η συνεργασία που σήμερα εδραιώθηκε, ώστε οι Βορειοηπειρώτες να μπορέσουν να ακουστούν τόσο στα υπουργικά γραφεία, όσο και στα βουλευτικά έδρανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.