Σελίδες

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Κίτσιος - Κούρης: Συνάντηση με τους Λιβαδιώτες

Συνάντηση με τους Λιβαδιώτες είχαν οι υποψήφιοι του Κόμματος των Ελλήνων κύριος Χρήστος Κίτσιος και Νίκος Κούρης, την Πέμπτη το μεσημέρι με τους οποίους συζήτησαν εκτενέστατα για το εκλογικό πρόγραμμα καθώς και για τα αρκετά προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των Ελλήνων της εν λόγω επαρχίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Εύλογα οι απλοί άνθρωποι ρωτούν σε τέτοιες συναντήσεις:
Ηλίας Καλυβιώτης 
Χρήστος Κίτσιος - Νίκος Κούρης
«Γιατί οι ΄Ελληνες δεν είναι μαζί σε μία συμμαχία σ’ αυτές τις εκλογές; Ποιος φταίει;».
Απλά και σαφέστατα ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κ. Κίτσιος περιέγραψε και άλλη μια φορά όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε ο εθνικός μας φορέας ΕΕΜΜ από τις αρχές του Φλεβάρη ακόμα, να συστρατευτούν οι ΄Ελληνες σε μία συμμαχία, στη Συμμαχία των Ελλήνων στην οποία τα δύο κόμματα μαζί (ΜΕΓΑ και ΚΕΑΔ) θα αντλούσαν το καθένα το μέγιστο των ψήφων του και ως μειονότητα θα είχαμε για πρώτη φορά 2-3 εκπροσώπους στη Βουλή με την αυθεντική ψήφο των ομογενών. Αυτή η πρόταση καταφρονήθηκε από τον αρχηγό του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας, οι οποίοι προτίμησαν να συμπράξουν με το Σοσιαλιστικό Κόμμα κάνοντας ανίαρα παζάρια για την προσωπική πολιτική επιβίωσή τους.

Η ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων, με σύνεση και ψυχραιμία, διατήρησε μέχρι εκπνοής την ελπίδα του ελληνόμορφου συνασπισμού, αλλά διαψεύτηκε γρήγορα γιατί το κατεστημένο ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ είχε εγκαταλείψει προ πολλού την ιδέα της συσπείρωσης του Ελληνισμού στον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του.
Ο κύριος Νίκος Κούρης, ο γέμελος της λίστας των υποψηφίων του Κόμματος των Ελλήνων στην περιφέρεια της Αυλώνας, με τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει εξέφρασε με αγαθά λόγια τη βούλησή του να αγωνιστεί στην πρώτη γραμμή της πολιτικής του εθνικού φορέα για να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στους ταλαίπωρους και εγκατελειμένους ΄Ελληνες.
Λιβαδιώτες
Οι Λιβαδιώτες, που γνωρίζουν την αξιόλογη και ακούραστη αυτή προσωπικότητα της ιατρικής στην περιοχή, φανέρωσαν απερίφραστα την εκτίμησή τους γι’ αυτή, καθώς και την υποστήριξή τους για το Κόμμα των Ελλήνων που προωθεί νέα, μορφωμένα και άφθαρτα παιδιά του τόπου, τα οποία έχουν βρεθεί και θα βρεθούν κοντά στον απλό κόσμο, κοντά στις πολλές ανησυχίες και δυσκολίες που αντιμετωπίζει σ΄αυτή τη χώρα αλλά και στην Ελλάδα.Τέτοια παιδιά έχει στη λίστα του Κόμματος των Ελλήνων και η Λιβαδειά, όπως είναι η Μελίνα Μητσιώνη, δικηγόρος και ο Γιώργος Νικόλας, πολιτικός μηχανικός.
Στη συνάντηση αυτή ακόμη μία φορά οι παρευρισκόμενοι στιγμάτισαν τη στάση της τοπικής διοίκησης της Λιβαδειάς που μετά τις εκλογές του 2011 εκδικείται και απειλεί ανοιχτά τους απλούς πολίτες που έτυχε να υποστηρίξουν το Κόμμα των Ελλήνων. Τόνισαν ότι προς αυτούς ζητάει την εφαρμογή του νόμου, ενώ τους «δικούς» του τους αφήνει ελεύθερους να ασκήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή στους «δικούς» του ενοικιάζει γης για 99 χρόνια, ενώ στους αντίπαλους δεν εγκρίνει καμία αίτηση.
Ο Χρήστος Διαμάντης, ένας σύγχρονος κτηνοτρόφος από το Καισαράτι, που βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στη σύσκεψη, εξέφρασε στον πρόεδρο του κόμματος κ. Χρήστο Κίτσιο την έντονη δυσαρέσκειά του για τον έπαρχο, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο δε νοιάστηκε να βάλει ένα μεταφορικό μέσο να μεταφέρει τα παιδιά του δημοτικού από το Καισαράτι στη Λιβαδειά για να μάθουν κι αυτά κανονικά γράμματα όπως όλα τα παιδιά του κόσμου.Μαθαίνουμε ότι το βάν που έδωσε η Ελλάδα δωρεά στην επαρχία Λιβαδειάς παραμένει χρόνια κλεισμένο σε συνεργείο στο Βρυώνι και τα 4 παιδιά του Καισαρατιού από 8-10 ετών περπατούν αρκετές φορές απροστάτευτα επί 2,5 ώρες για να φτάσουν στη Λιβαδειά.
Γράβα
Στη σύσκεψη αυτή ετέθηκαν και πολλά άλλα σοβαρά θέματα,που στην πλειοψηφία τους σχετιζόταν με την κακή διαχείριση της τοπικής εξουσίας για τα οποία τοποθετήθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΜΕΓΑ, αλλά και άλλοι κάτοικοι του χωριού. Επικράτησε ένα θερμό και πολιτισμένο κλίμα συζήτησης που αναδεικνύει την αποφασιστικότητα των Λιβαδιωτών να στηρίξουν την Αλλαγή.
Σε συνέχεια το κλιμάκιο με επικεφαλής του δύο υποψηφίους συναντήθηκε με κάτοικους της Γράβας, του Καρροκιού.

ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.