Σελίδες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ερωτήσεις Ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για τον αλβανικό επεκτατισμό πριν τις προκλήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Ερώτηση Ελευθέριου Συναδινού για τον αλβανικό αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια που εγκρίθηκαν από το Αλβανικό υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν αναφορές που παραπέμπουν σε αλυτρωτικές τάσεις σε βάρος της Ελλάδας. (1)
Οι νεαροί Αλβανοί μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

Στο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», οι μαθητές διδάσκονται για τις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα.

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

Ερωτάται η Επιτροπή αν τα παραπάνω αποτελούν ένδειξη καλής γειτονίας και αν προτίθεται, κατόπιν σχετικής έρευνας των αναγραφομένων, να το θέσει στην SAPC EU - Albania.


Ερώτηση Στρατηγού Επιτήδειου για την επεκτατική πολιτική της Αλβανίας εις βάρος των γειτονικών χωρών
Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την επεκτατική πολιτική της Αλβανίας εις βάρος των γειτονικών χωρών αλλά και για τις Αλβανικές τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν γύρω από τα Αλβανικά σύνορα.


Ακολουθεί η ερώτηση:


Είναι γνωστή η πολιτική της δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας" που εκφράζεται συνήθως από διάφορες ακραίες εθνικιστικές ομάδες. Όμως και η επίσημη αλβανική κυβέρνηση δεν διστάζει να ομολογήσει τις επεκτατικές βλέψεις της χώρας εναντίον των γειτόνων τους. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα περί ενοποιήσεως Κοσόβου και Αλβανίας.

Στα πλαίσια της πολιτικής αυτής, η αλβανική κυβέρνηση υποδαυλίζει τις αποσχιστικές τάσεις και τις δραστηριότητες των Αλβανών της FYROM. Στα βήματα που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση της επεκτατικής πολιτικής της Αλβανίας εντάσσεται και το επεισόδιο που συνέβη πριν λίγες ημέρες σε συνοριακό αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε, κοντά στα σύνορα της FYROM με το Κοσσυφοπέδιο. Σ'αυτό εισέβαλε ομάδα 40 ενόπλων που φορούσαν την στολή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK).

Ερωτάται η Επιτροπή:

Διαταράσσουν οι παραπάνω δραστηριότητες τις σχέσεις καλής γειτονίας ή όχι;
Θα αφαιρεθεί από την Έκθεση Προόδου της Αλβανίας η φράση που αναφέρεται στις "εξαιρετικές σχέσεις της" με τις γειτονικές χώρες;
Θα επηρεάσουν τα πραγματικά αυτά περιστατικά την ενταξιακή πορεία της χώρας και, εάν ναι, πώς;


Απάντηση της Επιτροπής για τον αλβανικό επεκτατισμό εις βάρος της Ελλάδας
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015



Ο Ευρωβουλευτής, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον αλβανικό επεκτατισμό εις βάρος της Ελλάδας. Συγκεκριμένα είχε αναρτηθεί ο χάρτης της "μεγάλης Αλβανίας" που περιλάμβανε την Περιφέρεια Ηπείρου σε αυτόν.

Απάντηση του Επίτροπου Hahn εξ ονόματος της Επιτροπής

Η Επιτροπή είναι ενήμερη για το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται ο κ. βουλευτής. Η Επιτροπή πληροφορήθηκε από τις αλβανικές αρχές ότι η προβολή αποτελούσε μέρος μη ελεγχόμενου έργου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και χωρίς πολιτικό σκοπό. Οι αλβανικές αρχές υπογράμμισαν επίσης ότι το επεισόδιο δεν αντανακλά κατά κανένα τρόπο την κρατική πολιτική της Αλβανίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να τονίζει στις αλβανικές αρχές την σημασία των σχέσεων καλής γειτονίας και της θετικής συμμετοχής στην περιφερειακή συνεργασία, δεδομένου ότι πρόκειται για ουσιώδη στοιχεία της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.


Το σχόλιο μας: Με διάθεση υπεκφυγής η απάντηση του Επιτρόπου Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν. Ύστερα από τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας πάντως οι Ευρωπαίοι όσο και να θέλουν, δυσκολεύονται να στρογγυλέψουν τις θέσεις των αλβανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.