Σελίδες

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αλβανική πρεσβεία




Από μέλη Βορειοηπειρωτικών συλλόγων
Διαμαρτυρίες στην πρεσβεία της Αλβανίας για τον Άγιο Αθανάσιο της Χειμάρρας

Οι συγκεντρωθέντες απαίτησαν από την κυβέρνηση Ράμα, να βάλει τέλος στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των ομογενών, εντός και εκτός της  αναγνωρισμένης μειονοτικής ζώνης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες αλβανικές μεθοδεύσεις στην Χειμάρρα και την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής έξω από πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, μέλη του Εθνικού Συλλόγου «Βόρειος Ήπειρος - 1914». Μάλιστα, προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο, να αποκλείσουν την κυκλοφορία στην λεωφόρο Κηφισίας.



Οι συγκεντρωθέντες απαίτησαν από την κυβέρνηση Ράμα, να βάλει τέλος στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των ομογενών, εντός και εκτός της  αναγνωρισμένης μειονοτικής ζώνης. Αναφορά έγινε και στην προκλητική κατεδάφιση της εκκλησίας στην Χειμάρρα. 

«Η πράξη αυτή από την πλευρά του αλβανικού κράτους, με ενορχηστρωτή τον ντόπιο γενίτσαρο "τοποτηρητή" της κυβέρνησης Ράμα, βουλευτή Κότσο Κοκεδήμα και εκτελεστικό όργανο τον επίσης γενίτσαρο Δήμαρχο Χιμάρας Γκέργκι Γκόρο, δείχνει για μία ακόμα φορά πόσο βάναυσα καταπατούνται τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, έχοντας προηγούμενο στην εποχή του κομουνιστικού αθεϊστικού καθεστώτος του αλήστου μνήμης δικτάτορα Ενβέρ Χότζα» επεσήμαναν οι διοργανωτές, ζητώντας από την Ελλάδα να σταματήσει να παρακολουθεί από απόσταση τα γεγονότα.




«Οι καταστάσεις αυτές δεν μας επιτρέπουν να είμαστε απαθείς και οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά εάν δεν θέλουμε να αφανιστεί ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, τόσο με την έντονη διαμαρτυρία κατά του αλβανικού κράτους όσο και με την συνεχή ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης» τόνισε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συλλόγου «Βόρειος Ήπειρος - 1914» που είχε και την πρωτοβουλία της εκδήλωσης. Να σημειωθεί πως οι συγκεντρωθέντες εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, να προσεγγίσουν το κτήριο της αλβανικής πρεσβείας στην Φιλοθέη, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.