Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ερώτηση Χρήστου Παππά για τα οστά των άταφων πεσόντων Ελλήνων μαχητών του 1940 και τις παράλογες αλβανικές αιτιάσεις

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «Τα οστά των πεσόντων Ελλήνων μαχητών του 1940»

Για ακόμα μια φορά η παρεξηγήσιμη αδράνεια που επιδεικνύει η Ελλάδα και το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών στην εμφανή προκλητικότητα της αλβανικής κυβέρνησης δοκιμάζει τις αντοχές των Ελλήνων πατριωτών.
Το εκκρεμές εδώ και δεκαετίες θέμα των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού του έπους του 1940 τυγχάνει ακόμα της αήθους εκμετάλλευσης των αλβανών, που κάθε φορά εφευρίσκουν δικαιολογίες προκειμένου να μην εφαρμόσουν την Συμφωνία που υπεγράφη στις 29-02-2009 και κυρώθηκε το 2010 από τα κοινοβούλια Ελλάδας-Αλβανίας.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ στα Τίρανα προέβαλε την απαράδεκτη αξίωση οι νεκροί να αναγνωρίζονται με βάση τη μεταλλική ταυτότητα που υποτίθεται ότι πρέπει να φέρουν, ενώ είναι γνωστό ότι οι μεταλλικές ταυτότητες εμφανίστηκαν μετά τις επιχειρήσεις της Β. Αφρικής το 1942 και υιοθετήθηκαν από τον ΕΣ μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες μέχρι τώρα έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση, ώστε αφενός να αποκαταστήσει τη μνήμη των Ελλήνων ηρώων του έπους διά της ταφής τους, όπως ορίζουν οι κανόνες, αφετέρου να εκθέσει στη διεθνή κοινότητα τις προκλήσεις των αλβανών;

2) Θα παρέμβει η ελληνική κυβέρνηση στη σχεδιαζόμενη από την Ένωση Συγγενών Πεσόντων προσφυγή κατά της Αλβανίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων με κάθε πρόσφορο τρόπο;


Αθήνα, 11/03/2016 

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.