Σελίδες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Συριζαίικη ασέβεια προς τους Ήρωες του Έπους του 40’


Συριζαίικη ασέβεια προς τους Ήρωες του Έπους του 40’

Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί

Άρον άρον και με τους συγγενείς αποκλεισμένους, προς αποφυγή επεισοδίων, προχώρησε το ΥΠΕΞ στον ενταφιασμό των 573 Ηρώων Πεσόντων, οι οποίο έγραψαν το έπος του 40’ στο χωριό Ντραγκότι στην Κλεισούρα.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που το ΥΠΕΞ προβαίνει στην συγκεκριμένη ύβρη. Το ίδιο είχε συμβεί και το καλοκαίρι, όταν ενταφιάστηκαν 100 σοροί Ελλήνων Στρατιωτών που είχαν ταφεί προχείρως σε διάφορα σημεία του μετώπου.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41: «Χθες, αιφνιδιαστικά, ανακοίνωσαν ότι σήμερα πραγματοποιείται θρησκευτική τελετή ενταφιασμού 573 πεσόντων στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση των συγγενών, όπως άλλωστε έγινε και στις 13 Ιουλίου με τον ενταφιασμό 100 πεσόντων στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών».

Και συμπλήρωσε ότι οι συγγενείς των Ηρώων «πληροφορούνται μόνο από δελτία τύπου του υπουργείου Εξωτερικών ότι γίνονται τελετές ενταφιασμού, χωρίς όμως να καθίσταται εφικτή η παρουσία τους σε μια τελετή που καρτερικά περίμεναν επί 78 ολόκληρα χρόνια»
Δεν αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41 ότι τοιαύτες εκδηλώσεις αποτελούν «συγκεντρώσεις μίσους» για την κυβέρνηση των μπολσεβίκων και ως εκ τούτου απαγορεύονται διά ροπάλου.

Σχετική ερώτηση κατατέθηκε στην βουλή από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά:


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμός των συγγενών των 573 Ελλήνων πεσόντων στο Έπος του 1940-1941 από την τελετή ταφής»   

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, κατά τρόπο αδιανόητο, πρωτόγνωρο και απάνθρωπο, το Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορείται πως μεθόδευσε την τελετή ενταφιασμού των 573 Ελλήνων πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών του Έπους 1940-1941, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας στην Αλβανία, αποκλείοντας από αυτήν τους συγγενείς των πεσόντων.
Κατά τα καταγγελλόμενα, εντελώς αδικαιολόγητα το αρμόδιο Υπουργείο δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση προς τους συγγενείς των 573 πεσόντων, οι οποίοι την όποια πληροφόρηση σχετικά με την τελετή ενταφιασμού των συγγενών τους την έλαβαν από Δελτία Τύπου και δημοσιεύματα στον Τύπο.  
Επί 78 συναπτά έτη οι συγγενείς των Ελλήνων Στρατιωτικών ανέμεναν την στιγμή κατά την οποία θα συνόδευαν τους δικούς τους ανθρώπους στην τελευταία τους κατοικία. Και όμως, σήμερα μέμφονται το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πως επιδεικνύοντας απάνθρωπη και ανάλγητη συμπεριφορά, μεθόδευσε την διενέργεια της τελετής ενταφιασμού των ανθρώπων τους, αποκλείοντας τους στην πράξη από την επιτόπια παράσταση τους. 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν παραστάθηκαν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 οι συγγενείς των 573 πεσόντων στην τελετή ταφής;
Υπήρξε επίσημη έγκαιρη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο προς τους συγγενείς των Ελλήνων Στρατιωτικών και εάν όχι για ποιόν λόγο και με ποιού οργάνου ή προσώπου την απόφαση;  
Υπήρξε σχετική πρόβλεψη στο κείμενο της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών και της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία υπεγράφη στο πλαίσιο επίλυσης χρονιζόντων διαφορών, με δέσμευση του Υπουργού Εξωτερικών για τον αποκλεισμό των συγγενών των Ελλήνων πεσόντων από την επιτόπια παράσταση τους στην τελετή ταφής επί αλβανικού εδάφους;

Αθήνα, 17/10/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


www.xryshaygh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.